- Член од
- 5 ноември 2010
- Мислења
- 4.841
- Поени од реакции
- 3.873
Малку потешко со 41.891 членови одеднаш.со сите ама одеднаш
Да не сум скорз офтопик.Со :
Ligeia , Lu Nymphadora Ivana Roth ........
Малку потешко со 41.891 членови одеднаш.со сите ама одеднаш
хахаха ок бе во групи нека се поделатМалку потешко со 41.891 членови одеднаш.
Да не сум скорз офтопик.Со :
Ligeia , Lu Nymphadora Ivana Roth ........
признавам,за зборување ама ич не ме бива,не дека нема да го кажам
слушај..признавам,за зборување ама ич не ме бива,не дека нема да го кажам
истото што и ќе го напишам,на пример го мислам тоа еве сега ќе го кажам
но со луѓе во секојдневен контакт,на пример семејството.А со други или пред други нема ни да почнам,ќе ми остане кажувањето во мислите.
Поради професијата-еснафот во кој состаноци и да нема,но ако се најдам некаде на таков ќе си помине со молчење.Мислам дури и дека се срамам т.с. ако почнам,ми се одзема гласот и неможе да завршам со замисленото.
Еднаш во осмолетка учителката се изненадила на напишаната писмена работа за Кочо Рацин и за ликовите во неговите песни.Се пишуваше на час.
Не сакаше да кажува чија е писмената остави за другиот час.Секој се надеваше дека е негова.Посебно „богатите девојчиња“- кој ги имаше многу,
ја бев во најсиромашните (во,се).Следниот час на изненадување на сите,ме прозва мене и ме викна на табла,јас се стопив,уста не отворив.
А требаше мислам да ја прочитам,но ни тоа не можев.Друг го стори.
Така и за други предмети,иако сум знаел не сум одговарал,не сум можел.
Сум црвенеел,сум се потел. А за домашно или за цртање сум бил прв.
Но ако ме прашаш,посебно ако сме еве двајца очи во очи,мислам ќе добиеш одговор исто како што би добил во пишувањето.Знам да кажам.
Иако образованието,за овој сегашен тренд на учење, сите со факултет ми е многу ниско во тој поглед.Можеби и баш затоа што имам срам за зборење.
Дамата веќе не е со нас на форум, но ако сакаш, јас као медијатор можам да ве запознаам
Шо ќе ти е беДамата веќе не е со нас на форум, но ако сакаш, јас као медијатор можам да ве запознаам
Да не сум оф топик - со Io Sono Interista. Некој знае како да го контактира човеков? Ни порака не можеш да му пратиш ....
Па (на страна лично задоволство што ќе те запознаам јас), има мала група форумџии што сакаат да те запознаат, и никако да те ставиме меѓу поканетите на нашиве селективни собиранки што се. А стално си меѓу првите на кои ни текнува кога организираме. Само ни профил порака, ни приватна можеме да ти пратиме, и никако да добиеш покана .Шо ќе ти е бе
Ќе го отворам профилот, затворен беше пошто на подолга пауза бев да не ме бараат џабе...Па (на страна лично задоволство што ќе те запознаам јас), има мала група форумџии што сакаат да те запознаат, и никако да те ставиме меѓу поканетите на нашиве селективни собиранки што се. А стално си меѓу првите на кои ни текнува кога организираме. Само ни профил порака, ни приватна можеме да ти пратиме, и никако да добиеш покана .