Со кој член од форумот сакате да се запознаете?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Со Io Sono Interista да го прашам дали му текнува за Смоговци и дали се сеќава кога на Центофанти му даваа предност пред Маурицио Ганц во нападот.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
со Anco :)
сакам да видам дали така и во живо зборува како што умее остроумно да пишува.

и Let 3 :D
признавам,за зборување ама ич не ме бива,не дека нема да го кажам
истото што и ќе го напишам,на пример го мислам тоа еве сега ќе го кажам
но со луѓе во секојдневен контакт,на пример семејството.А со други или пред други нема ни да почнам,ќе ми остане кажувањето во мислите.
Поради професијата-еснафот во кој состаноци и да нема,но ако се најдам некаде на таков ќе си помине со молчење.Мислам дури и дека се срамам т.с. ако почнам,ми се одзема гласот и неможе да завршам со замисленото.
Еднаш во осмолетка учителката се изненадила на напишаната писмена работа за Кочо Рацин и за ликовите во неговите песни.Се пишуваше на час.
Не сакаше да кажува чија е писмената остави за другиот час.Секој се надеваше дека е негова.Посебно „богатите девојчиња“- кој ги имаше многу,
ја бев во најсиромашните (во,се).Следниот час на изненадување на сите,ме прозва мене и ме викна на табла,јас се стопив,уста не отворив.
А требаше мислам да ја прочитам,но ни тоа не можев.Друг го стори.
Така и за други предмети,иако сум знаел не сум одговарал,не сум можел.
Сум црвенеел,сум се потел. А за домашно или за цртање сум бил прв.
Но ако ме прашаш,посебно ако сме еве двајца очи во очи,мислам ќе добиеш одговор исто како што би добил во пишувањето.Знам да кажам.
Иако образованието,за овој сегашен тренд на учење, сите со факултет ми е многу ниско во тој поглед.Можеби и баш затоа што имам срам за зборење.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
признавам,за зборување ама ич не ме бива,не дека нема да го кажам
истото што и ќе го напишам,на пример го мислам тоа еве сега ќе го кажам
но со луѓе во секојдневен контакт,на пример семејството.А со други или пред други нема ни да почнам,ќе ми остане кажувањето во мислите.
Поради професијата-еснафот во кој состаноци и да нема,но ако се најдам некаде на таков ќе си помине со молчење.Мислам дури и дека се срамам т.с. ако почнам,ми се одзема гласот и неможе да завршам со замисленото.
Еднаш во осмолетка учителката се изненадила на напишаната писмена работа за Кочо Рацин и за ликовите во неговите песни.Се пишуваше на час.
Не сакаше да кажува чија е писмената остави за другиот час.Секој се надеваше дека е негова.Посебно „богатите девојчиња“- кој ги имаше многу,
ја бев во најсиромашните (во,се).Следниот час на изненадување на сите,ме прозва мене и ме викна на табла,јас се стопив,уста не отворив.
А требаше мислам да ја прочитам,но ни тоа не можев.Друг го стори.
Така и за други предмети,иако сум знаел не сум одговарал,не сум можел.
Сум црвенеел,сум се потел. А за домашно или за цртање сум бил прв.
Но ако ме прашаш,посебно ако сме еве двајца очи во очи,мислам ќе добиеш одговор исто како што би добил во пишувањето.Знам да кажам.
Иако образованието,за овој сегашен тренд на учење, сите со факултет ми е многу ниско во тој поглед.Можеби и баш затоа што имам срам за зборење.
слушај..
мислам дека и ти можеш лесно да го кажеш и да си го кажал во наведените примери она што го мислиш, но треба да си опуштен и да не мислиш дека ќе згрешиш..
и на мене многу пати ми се дешавало, добро не пред другари и билиски, но онака пред некој пред кој би требало да бидам озбилен и да не згрешам мозокот ми се блокираше и тешко се снаоѓав :)
сеа сум океј неам проблем ама многу полесно е кога си опуштен..
тоа ми е зборот :)
сеа ќе испадне јас дека некое предавање ти држам ако сум заклучил дека си бааги постар од мене али нема везе :D мое мислење само ;)

L

Luki Junior

Гостин
Со Струмикс заради колите...
Со Risto_PoP_Trajanov_VIII заради конфедерациското знаме..
Со Let 3 оти е господин човек...
Со leandra заради шлеперите.. Одсекогаш сам имал скриена желба да бидам шофер...
Со Sussaro, оти е учен човек.. не е на одмет да се познават учени човеци.
Со Тапетарот Петар, оти знаа ного дијалекти.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Малку потешко со 41.891 членови одеднаш.
Да не сум скорз офтопик.Со :
Ligeia
Дамата веќе не е со нас на форум, но ако сакаш, јас као медијатор можам да ве запознаам :D

Да не сум оф топик - со Io Sono Interista. Некој знае како да го контактира човеков? Ни порака не можеш да му пратиш ....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Дамата веќе не е со нас на форум, но ако сакаш, јас као медијатор можам да ве запознаам :D

Да не сум оф топик - со Io Sono Interista. Некој знае како да го контактира човеков? Ни порака не можеш да му пратиш ....
Шо ќе ти е бе :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Шо ќе ти е бе :)
Па (на страна лично задоволство што ќе те запознаам јас), има мала група форумџии што сакаат да те запознаат, и никако да те ставиме меѓу поканетите на нашиве селективни собиранки што се. А стално си меѓу првите на кои ни текнува кога организираме. Само ни профил порака, ни приватна можеме да ти пратиме, и никако да добиеш покана :P.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Па (на страна лично задоволство што ќе те запознаам јас), има мала група форумџии што сакаат да те запознаат, и никако да те ставиме меѓу поканетите на нашиве селективни собиранки што се. А стално си меѓу првите на кои ни текнува кога организираме. Само ни профил порака, ни приватна можеме да ти пратиме, и никако да добиеш покана :P.
Ќе го отворам профилот, затворен беше пошто на подолга пауза бев да не ме бараат џабе...

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Со Везилката (Anne Boleyn по ново) и со Мачорка :) Апел да се појават на наредното собиранче..

Kajgana Shop

На врв Bottom