Социјалниот феномен “Тоше“

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
Ретки се , точно , ама зошто да не бидеме и ние мегу тие ретки луге.
А тоа колку ке можеш да му дадеш на некого зависи колку имаш , нормално.
Неможеш да дадеш нешто што немаш.
Епа кај нас е проблемот што не сакаме...:(
Тоа е тажното у приказнава, има некои имаат премногу, а не даваат ич!
..Има и такви што помагаат ‘‘хуманитарци се‘‘ со сила, ради публицитет!
И не може секој човек да се најде меѓу ретките, ако не го прави тоа со љубов и нема желба да помогне!..

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Si[M]onA;3541892 напиша:
Епа кај нас е проблемот што не сакаме...:(
Тоа е тажното у приказнава, има некои имаат премногу, а не даваат ич!
..Има и такви што помагаат ‘‘хуманитарци се‘‘ со сила, ради публицитет!
И не може секој човек да се најде меѓу ретките, ако не го прави тоа со љубов и нема желба да помогне!..
Дали тоа значи дека ти си во тие што не сакаат ?
Мислам дека не си ама пак да те прашам.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
Дали тоа значи дека ти си во тие што не сакаат ?
Мислам дека не си ама пак да те прашам.
..нхах..Не сум:)
т.е другите треба да кажат, неможам да си зборам сама за себе!:vozbud:
..Генерално кажаф онака..као една нација..не сакаме:baeh::wink:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Si[M]onA;3541914 напиша:
..нхах..Не сум:)
т.е другите треба да кажат, неможам да си зборам сама за себе!:vozbud:
..Генерално кажаф онака..као една нација..не сакаме:baeh::wink:
Зошто други да ти кажуваат каква си ?
Па кој ти го знае твоето срце поубаво од тебе ?
А тоа што генерално не сакаме не значи дека треба да се стремиме накај мнозинството.
Така да ни останува да си бидеме такви какви што сме.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
добро бе кај ти отидоа сите тие убедувања за медитации за егото за ............
да се тресело глупости па што биде
хахахахаххаха алал нека ти е бе што ништо не си разбираш.
Па ова што го напишав е баш поврзано со тоа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Si[M]onA;3541784 напиша:
...Значи вака..ако си информиран, а глеам дека не си баш Тоше има давано крв колку што ти немоеш ни да си замислиш..А тоа што го снимила камера 2 пати, тоа друга ствар, он не сакаше да се експонира у јавноста со хуманоста!! Знаеш ли колку хумани дела има напраено што никој од нас не беше запознаен се до неговата смрт, кога Љиља и бендот, раскажуваа..

-(првиот болд) Значи нема толку многу пејачи, и тие пејачи што почнаа цело време да праат хуманитарни концерти тоа од него го научија, со мали исклучоци нели?!!!
Значи Тоше не беше само аее ќе напраам хумано дело, хуманитарен концерт, затоа ќе ме сакаат!...
Него он го правеше тоа од љубов, едноставно пленеше со насмевката, со се што ќе каже... Јас од моја гледна точка мислам дека ни еден пеач...нема таков талент и харизма!
Позз
1. Ајде гледам дека си му ја гледала книшката кај што пишува колку пати има давано крв па ајде кажи ни(не знаеш, факт). И јас сум давал крв кога сум имал можност и кога ќе имам можност во секоја наредна прилика... тоа мене не ми смета... зашто ти не даваш крв?... ок, на некој му е страв али на некој му се нејќе...
2. Ја пропушти поентата во мојот пост, значи пак ќе ја повторам со малце образложени за да можеш да сфатиш: Другарката го видела 2 пати и не знае дека давал он повеќе пати и врз тие 2 пати она заклучила дека бил најхуман човек(има луѓе што давале 60 пати ама никој не ги знае, нема ни да му станеш во автобус ако го видиш како стои...)
3. Знаеме колку хумани дела има направено, свесни сме и премногу благодарни.

1. Есма Реџепова од него научила за хуманитарни концерти? Немој, немој, смешни сте... Тоше сакаше и МОЖЕШЕ да направи добар хуманитарен концерт.. Луѓето одеа на тој концерт од 2 причини: Да го слушнат Тоше, и картата е 200 денари па ајде идеме сите(да се каже сме биле).... Ретко кој од тие што биле помислиле дека е хуманитерен концерт... и ако сите викаат дека бил хуманитарец, зашто и они не се?

И за крај, немој да го сфатиш постов како навреда, туку само како отварање очи... По постот ти се гледа дека си заслепена и не гледаш на работите со чист разум... Браво за Тоше, фала му многу, да се потрудиме и другите да бидеме како него...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Дали некој случајно ја забележал новата насловна на СВЕТ,до кој степен падна жолтава штампа,се срамам од новинариве-лешинари(новинари демек):kesa:
Сега дури видов што пишува. Сепак не е само овој весник виновен, педерите на нивни форуми имаат постирано вакви "информации".

На форумите македонската геј-популација оставаше пораки од кои се добиваше впечаток дека Тоше бил хомосексуалец. Во една таква порака на македонските форуми пишува:
“Тоше конечно успеа да ги убеди Европа и светот дека Македонија е земја во која хомосексуалците можат да бидат рамноправни дури и со претседателите, а македонската јавност тоа го потврди, изразувајќи жалење за загинатиот хомосексуалец. Инаку, пред многу време на тие луѓе им ги отсекуваа главите. Мислам дека кога би се кажала во јавност вистината за сексуалната определба на Тоше некои луѓе би се откажале од жалењето“.
Што друго да се очекува од педер освен подмукли, лажни написи.

Ова не е прва дебата за сексуалната ориентација на Тоше. Непосредно пред неговото загинување, еден српски магазин објави список на најпознатите хомосексуалци во Србија, меѓу кои се најде токму и Тоше Проески. Револтиран од приказната, Тоше тогаш изјави: “Би сакал уредникот да ми ја прати жена си или ќерка си за да му докажам дека не сум геј“.
Луѓето премногу си дозволуваат да влегуваат во нечија интима и фамилијарни прашања.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Сега дури видов што пишува. Сепак не е само овој весник виновен, педерите на нивни форуми имаат постирано вакви "информации".

Што друго да се очекува од педер освен подмукли, лажни написи.

Луѓето премногу си дозволуваат да влегуваат во нечија интима и фамилијарни прашања.
Реплика за тој идиотот од Свет...

http://www.ohridon.com/m-kolumni/1671.html

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Фала Strastniot за линкот до колумната. Голем дел од таа колумна се однесува и на оваа тема па не е лошо да си ја прочитаат и другите.

Да се разбериме една работа уреднику. Не се замарам со тоа дали Тошка бил и не бил она шо ти го го поврати. И нема ништо против слободната сексуална определба. Каков и да бил наш си е , голем е и ангел е. Шо и да бил неможи ништо да го намалит неговото дело, љубов разбирање за секого па и за абдал како тебе.
Секоја чест за авторот на текстот

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Најголемиот врв на лицемерието е што Дуле Микиќ ставил на ФБ слика со Тоше како профил фотографија...болна ,болна работа...

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
1. Ајде гледам дека си му ја гледала книшката кај што пишува колку пати има давано крв па ајде кажи ни(не знаеш, факт). И јас сум давал крв кога сум имал можност и кога ќе имам можност во секоја наредна прилика... тоа мене не ми смета... зашто ти не даваш крв?... ок, на некој му е страв али на некој му се нејќе...
2. Ја пропушти поентата во мојот пост, значи пак ќе ја повторам со малце образложени за да можеш да сфатиш: Другарката го видела 2 пати и не знае дека давал он повеќе пати и врз тие 2 пати она заклучила дека бил најхуман човек(има луѓе што давале 60 пати ама никој не ги знае, нема ни да му станеш во автобус ако го видиш како стои...)

1. Есма Реџепова од него научила за хуманитарни концерти? Немој, немој, смешни сте... Тоше сакаше и МОЖЕШЕ да направи добар хуманитарен концерт.. Луѓето одеа на тој концерт од 2 причини: Да го слушнат Тоше, и картата е 200 денари па ајде идеме сите(да се каже сме биле).... Ретко кој од тие што биле помислиле дека е хуманитерен концерт... и ако сите викаат дека бил хуманитарец, зашто и они не се?

И за крај, немој да го сфатиш постов како навреда, туку само како отварање очи... По постот ти се гледа дека си заслепена и не гледаш на работите со чист разум... Браво за Тоше, фала му многу, да се потрудиме и другите да бидеме како него...
Тие што вистински ја следеле хуманоста на Тоше тогаш, неговото дело го продолжуваат и сега.:smir::smir::smir:

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113

1. Есма Реџепова од него научила за хуманитарни концерти? Немој, немој, смешни сте... Тоше сакаше и МОЖЕШЕ да направи добар хуманитарен концерт.. Луѓето одеа на тој концерт од 2 причини: Да го слушнат Тоше, и картата е 200 денари па ајде идеме сите(да се каже сме биле).... Ретко кој од тие што биле помислиле дека е хуманитерен концерт... и ако сите викаат дека бил хуманитарец, зашто и они не се

..Значи му ја неам видено книшката али му ја иам следено кариерата и сите настани што биле поврзани со него, уште као мала, копиљ беф коа прфпат ме гушна и ме баци! И чекај малце Есма Реџепова цело време се фали со тие нејзини хуманитарни ствари..Мора тоа да искочи у јавност?!..НЕ!
- За болдот..Као моеш да каеш дека 40.000 луѓе отишле на концерт зашо картата била 200 денари или незнам таму што!.. Па тие што отишле да го слушаат Тоше воедно помагаат со дадените пари, затоа и организирал хуманитарен концерт нели?!!

- Тоше не научи на мнооогу работи, и да БЛАГОДАРНИ СМЕ МУ!:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Si[M]onA;3543080 напиша:
..Значи му ја неам видено книшката али му ја иам следено кариерата и сите настани што биле поврзани со него, уште као мала, копиљ беф коа прфпат ме гушна и ме баци! И чекај малце Есма Реџепова цело време се фали со тие нејзини хуманитарни ствари..Мора тоа да искочи у јавност?!..НЕ!
- За болдот..Као моеш да каеш дека 40.000 луѓе отишле на концерт зашо картата била 200 денари или незнам таму што!.. Па тие што отишле да го слушаат Тоше воедно помагаат со дадените пари, затоа и организирал хуманитарен концерт нели?!!

- Тоше не научи на мнооогу работи, и да БЛАГОДАРНИ СМЕ МУ!:)
Ф гирл...

Мораше Тоше да се фали дека го наполнил стадионот и на секои 2 минути на концертот да спомнува дека биле парите за хуманитарни цели !!!??? :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Ако не да се фалиме кога ќе крадеме у пичку матер, до кај стигнавме... ако направи човек добро, зашто се пофалил....

F

FuckYouAll

Гостин
Ф гирл...

Мораше Тоше да се фали дека го наполнил стадионот и на секои 2 минути на концертот да спомнува дека биле парите за хуманитарни цели !!!??? :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Ако не да се фалиме кога ќе крадеме у пичку матер, до кај стигнавме... ако направи човек добро, зашто се пофалил....
Можеш да го напаѓаш СЕКОЈ што е дел од македонскиот "шоу бизнис" само Тоше НЕ!!!
Тој беше првиот кој СИТЕ пари собрани од неговите концерти ги даваше за различни хуманитарни цели, и со нив им помагаше на многу луѓе и деца.
И да се фалеше, но само за да се свестат неговите колеги и тие да почнат да помагаат.
Така да си знаеш

Kajgana Shop

На врв Bottom