Софиja - импресии

Член од
8 февруари 2011
Мислења
10
Поени од реакции
0
Прво научи се да пишуваш на Македонски,па потоа обрати ми се.Хироглифи не разбирам,а ова е Македонски форум.
Колку грдо писмо имате божее,што нација ќе бевте се со грдо предзнак.

--- надополнето ---

Ти ако толку си ватрен патриот како прво ќе се вратиш од Бугарија дома.А потоа ќе кажуваш приказни каде да идеме на шопинг.
E znaeme si ja Leandra
Site sme ubedeni deka ona e najobektivnata forumka ,moderatorka i kulinarka vo svetot.:pos2:
Sto da prai devoicheto koga nema pari i e jala rana za 3 leva po avtogarite

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Софија е вистинско олицетворение на бугарските и пробугарските форумџии на форумов, а тие пак се вистинско олицетворение на тоа што Бугарија и нејзиниот главен град е. СТОКА.

Софија одамна го има загубено градскиот шарм којшто го поседувала пред втората светска војна. Сега е дувло на Драчевски локал-мафијаши (Земунаши), курви на кило и сиромаштија на којашто не може да и се види крајот. Еден од погрозните градови во светот каде што никој не може да се чувствува сигурен или среќен. Потсеќа на траор и темнина, во воздухот лебди вина, на сите оние злобни бугари коишто не можат да го надраснат национализмот. Таму, можат задоволни да се чувствуваат само злобните луѓе, бидејќи тоа е престолнина на сето она коешто на балканот и во светот е трагично. Дрога, проституција и црн бизнис.

Срамот на балканот - тоа е Софија.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Почетнику, кога твоjот роден град во Македониjа добие метро кое се проширува, IKEA и конкуренциjа (односно ниски цени) помеѓу трговски ланци за кои имаш само слушнато, IMAX, паркови, аеродром и летови до било каде, офис центрови и заводи со работни места за кои не е потребна партиска книшка, кога експонира во централно подрачje со европски фондови антички градови и биде избиран за концерти од светска величина, само тогаш би имал право да плукаш врз Софиjа.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Почетнику, кога твоjот роден град во Македонjа добие метро кое се проширува, IKEA и конкуренциjа (односно ниски цени) помеѓу трговски ланци за кои имаш само слушнато, IMAX, паркови, аеродром и летови до било каде, офис центрови и заводи со работни места за кои не е потребна партиска книшка, кога експонира во централно подрачje со европски фондови антички градови и биде избиран за концерти од светска величина, само тогаш би имал право да плукаш врз Софиjа.
Бугар, шо друго ќе ти каже. :)

Скопје не е најдобриот град на светот, ама темава не е Скопје. Плус, не се работи за објективност, пишува, Софија - импресии. Моите се такви. Моите импресии од Софија се од лоши полоши, за мене тоа е најлошиот град на светот. Тоа што (хипотетички) ти (или хипотетички некој друг) онанираш на најсељачкиот и најморонскиот поим Бугарија кој што е директно претставуван од Софија, не е мој проблем, ниту може да влијае на моите импресии од еден шабански град како Софија.

Инаку, споредбава, само докажува каква пробугарска амеба си. Па тогаш, Њујорк треба само да постои, а све друго да се вика селце. Има ли Софија Кип на слободата? Нема. Епа не смееш да збориш тогаш за други градови освен Њујорк.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Баш така, стари четник. Каj тебе не се работи за објективност. Фала што сам призна.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
E znaeme si ja Leandra
Site sme ubedeni deka ona e najobektivnata forumka ,moderatorka i kulinarka vo svetot.:pos2:
Прво мислење и веднаш на темава.Бугарче изгледа те допреле моите коментари,штом си отварал нов јузер.Бугарска работа....
Софија срам на Балканот,добар заклучок :)

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
E znaeme si ja Leandra
На мене ми е забавна.
Ама изгледа е голема будала - мисли дека чипсот е подобро jадене од менуто во коj да е просечен бугарски ресторан од среден клас.
Та не се знае доколко е и кулинарка. Не мисла.
То се знае дека не го сака бугарското, ама зошто jаде некоj чипс /за коj не се знае дали не е бугарски/, а не си купи некое jадене во странски ланец? :toe:
А такива - колкото сакаш:

McDonalds
Burger King
KFC
Subway
Nordsee
Pizza Hut
Domino's Pizza
Starbucks
Costa Coffee
Dunkin Donats и др.

Член од
19 февруари 2010
Мислења
537
Поени од реакции
1.720
Прво мислење и веднаш на темава.Бугарче изгледа те допреле моите коментари,штом си отварал нов јузер.Бугарска работа....
za edni sram za drugi gordost ,
a inaku za vas-
grozje koe e visoko e kiselo!!!!:mist:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Сите почнавте да ставате смешни.

Член од
2 февруари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
До Leandra.....Илијенци пазарот или едноцасовна прошетка низ Софија,како и посетувањето на најефтините сендвичари не се доволни за да генерализираш каква е Софија па и за било кој друг град да станува збор.Кога би ме прашале што мислам за Кина треба да кажам дека ѓи мразам нинџите....така ли???Ете така смешно изгледат твоите коментари.Срамота е тоа што го пишуваш.

Член од
8 февруари 2011
Мислења
10
Поени од реакции
0
Moge i da mi e prv post ,ama sum chel site tvoi obektivno-intelektualno-kulinarni postove
Ti i po moreto beshe jala najotvratnata rana,vo Sofia isto
Se prasha chovek si jala rana od konteinerite za bokluk ,nekoja banica za 50 stotinki od autogarata ,ili si bila deistvitelno vo edin sredno normalen restorant:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom