Софиja - импресии

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Само Бугари ја фалат Софија,е толку сте на ниско дереџе дојдени што сами ако не се пофалите нема кој да ве пофали.Не е лесно да бидеш ѓубре,отпадок во Европа,знам не ви е лесно.
Ми се лоши кога треба неколку саати да поседам во Софија,кич до кич,град кој не вреди ни едно евро да оставиш освен ако не мораш.
Леандра, коj ja фали ... многу бугари(да не кажам 80%) са свесни што е Софиja. Много малко работи са нормални во Софиja.
Баш и поради таа причина многу хора си вадат заклучоци заради Софиja, градови како Пловдив,Варна, Велико Трново, Стара Загора са во пати подобри и поубави.

S

StormRage

Гостин
Што за него? Во интерес на вистината не сум забелезал лавовите да са без jaзици...
Там во моментот е строителна плоштадка и за метрото и за ново естроjство на целиот трафик - многу тежко може да се премине.
најголемите арамии, башибозук и ред други работи се таму... Немаат јазик лавовите за да не кажат шо се виделе...

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
^ е вие бугарите во све сте први дагоеам... И Букурешт имаше IMAX и сите тие работи шо ги наброја па изгледа и воопшто цела Романија е светлосна година пред Бугарија.
Малкиот, от гледна точка на географиjата, Букурешт е надвор от Балканот. Мал дел на Романиjа се намира на Балканскиот полуостров.
Со Романците се знаем много добре, уважаваме се, немоj да провоцираш!
Односно Лавов мост - зошто ви требаше така грдо да го имитирате?

--- надополнето ---

Леандра, коj ja фали ... многу бугари(да не кажам 80%) са свесни што е Софиja. Много малко работи са нормални во Софиja.
Баш и поради таа причина многу хора си вадат заклучоци заради Софиja, градови како Пловдив,Варна, Велико Трново, Стара Загора са во пати подобри и поубави.
ФМИ, не ти треба да се занимаваш со Комплексарката!
Иначе тоа е нормално - во малките градове се живее подобро /ако Пловдив и Варна са малки градове/. Во секоjа земjа мога да наброjа неколку малки градове, во кои животот е подобар от главниот град на државата.
Но не е за подценуванjе дека големите градове имат своите вредности.

S

StormRage

Гостин
Малкиот, от гледна точка на географиjата, Букурешт е надвор от Балканот. Мал дел на Романиjа се намира на Балканскиот полуостров.
Со Романците се знаем много добре, уважаваме се, немоj да провоцираш!
Односно Лавов мост - зошто ви требаше така грдо да го имитирате?
ФМИ, не ти треба да се занимаваш со Комплексарката!
Иначе тоа е нормално - во малките градове се живее подобро /ако Пловдив и Варна са малки градове/. Во секоjа земjа мога да наброjа неколку малки градове, во кои животот е подобар от главниот град на државата.
Но не е за подценуванjе дека големите градове имат своите вредности.
нема врска географијата сепак сте комшии... а дека сте поган народ сте... идеме на граница патничко осигурање , 2км подолу цајкани одма. Тој граничарот мамата негова немаше стаено печат на пасошот од сестра ми (среќа видовме и се вративме) а тие цајканите долу прво нејзиниот пасош го зедоја... Случајност? неее извини...
За лавовскиот мост или било како... немат шо грдо да го имитираме имав прилика тука да поминам 5 минути и видов се шо можит и шо не можит да се видит.
А ако прајме муабет општо за бугарија (иако ова е офтопик) брате последно место да е вморе ќе живеам таму не.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
нема врска географијата сепак сте комшии... а дека сте поган народ сте... идеме на граница патничко осигурање , 2км подолу цајкани одма. Тој граничарот мамата негова немаше стаено печат на пасошот од сестра ми (среќа видовме и се вративме) а тие цајканите долу прво нејзиниот пасош го зедоја... Случајност? неее извини...
За лавовскиот мост или било како... немат шо грдо да го имитираме имав прилика тука да поминам 5 минути и видов се шо можит и шо не можит да се видит.
А ако прајме муабет општо за бугарија (иако ова е офтопик) брате последно место да е вморе ќе живеам таму не.
Малкиот, jас сум видел тоа за што сбориш во сите земjи од поранешна Jугославиjа во кои сум бил - Македониjа /краj Куманово полицаjите просеха некакво мито/, Србиjа /веке jа минувам обезавно транзит/, Хрватска и . . . дури Словениjа /тамо па на граничниот премин со Хрватска се радваха на цигари/. И што да река - пагански народи сте?
Викаш немало врска географиjата.
Изврте се. Разбра дека има уште много да учиш.
Добре да приемем дека и географиjата нема врска. Романиjа и конкретно Букурешт биле на Балканскиот полуостров /или вие му викахте Македонскиот полуостров/.
Првиот IMAX во Бугариjа работи од Jуни 2006г. Првиот IMAX во Букурешт работи од Октомври 2009г. И? Ти беше прав?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
најголемите арамии, башибозук и ред други работи се таму... Немаат јазик лавовите за да не кажат шо се виделе...

Това са веке градски легенди.
Едни лавови немат jaзици,други немат генетали... вака е на балканот.

--- надополнето ---

Баш за патничко осигуране и здравствено осигуранe е много правилно да го барат. Имал сум проблеми тука со мои гости от друга држава и знам што е. Една рака да скршиш некаде, не си осигурен.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Од сите бугарски градови, Пловдив ми оставил најдобар впечаток, како град и како жители на градот, многу по-европски град од Софија.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Добро е еден реален Бугарин кој го почитувам.
Сум била и Несебар,Пловдив,Варна...фми мене ништо не ми се допаѓа во Бугарија.Па уште да видам како некој ја рекламира ми доаѓа сите да ги банирам :)
Краен заклучок...Бугарија е дно во Европа,најгрда,најкич,право ѓубре на Балканот.И аман не пишувајте на бугарски ме болат очите од вашиот јазик.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Толку шо ја критикувате БУгарија или не сте биле долго време, пошо за наши услови е слободно речено Германија.

Иначе Пловдив според мене е неколку пати поубав град од Софија, ама како што кажа некој погоре СОфија е град за други цели:работа универзитети и сл/

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Толку шо ја критикувате БУгарија или не сте биле долго време, пошо за наши услови е слободно речено Германија.

Иначе Пловдив според мене е неколку пати поубав град од Софија, ама како што кажа некој погоре СОфија е град за други цели:работа универзитети и сл/
Или на некој најдалечна дестинација му била Бугарија...
Знаеш приказната има две страни.

S

StormRage

Гостин
Малкиот, jас сум видел тоа за што сбориш во сите земjи од поранешна Jугославиjа во кои сум бил - Македониjа /краj Куманово полицаjите просеха некакво мито/, Србиjа /веке jа минувам обезавно транзит/, Хрватска и . . . дури Словениjа /тамо па на граничниот премин со Хрватска се радваха на цигари/. И што да река - пагански народи сте?
Викаш немало врска географиjата.
Изврте се. Разбра дека има уште много да учиш.
Добре да приемем дека и географиjата нема врска. Романиjа и конкретно Букурешт биле на Балканскиот полуостров /или вие му викахте Македонскиот полуостров/.
Првиот IMAX во Бугариjа работи од Jуни 2006г. Првиот IMAX во Букурешт работи од Октомври 2009г. И? Ти беше прав?
а ај објасни ми то со пасошите кој кур беше шо не стави печат па после то цајканот прво тој пасош кај шо немаше печат го зеде? не вервам дека е случајност( само да се крадело бре...)
за IMAX добро тука признавам то се факти... ама сепак во Букурешт е гарант подобар него софија... а да не зборвам за останатите градови каде успат поминав до плевен... абе ресен наш е лепота за она бе... пропаст...

--- надополнето ---

Сум била и Несебар,Пловдив,Варна...фми мене ништо не ми се допаѓа во Бугарија.Па уште да видам како некој ја рекламира ми доаѓа сите да ги банирам :)
Краен заклучок...Бугарија е дно во Европа,најгрда,најкич,право ѓубре на Балканот.И аман не пишувајте на бугарски ме болат очите од вашиот јазик.
и нај арамиска и фалшлива земја шо би рекле тие...

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
јас само не разбрав зашто вобшто требва да има ваква тема . Бугари во форумот нема вопшто смисал да коментирате и отварате подобни теми . Македонци никогаш нема да кажат нешто добро за Бугариjа . јас познавам еден македонец коj живее во Бугариjа и се разбираме добро с него а и тои учи и живее доста добро . Али когаш седне пред компутера влиза во вакви форуми и започва да треска обиди и глупотевини за сите бугари и Бугариjа . Вакви са македонците дори и наjдобро да живеат со нас во Бугариjа и да се разбираме добро в интернет пишуват само одвратни работи за нас . Така го чувствуват и ние нема да променим нешто . Они така са возпитувани да умаловажуват се добро што е во Бугариjа и да споменават само лошото . Па виште медиумите влезнах во неколко на броj македонски медиуми . Повекето новини от Балкан са за обичната им Србиjа за Бугариjа има многу малко и те са за некоj уапсен криминалец . Требва да се види дека во Бугариjа нема друго освен криминалци . Нема смисал . Со македонец да спориш е излишно . Вакви србомани не можеш да ги обедуваш дека во Бугариjа не е толку лошо и никоj не ги напада и мрази . ПА само вижте имат баскетболисти , футболисти , студенти колко каj нас и никогаш не су имали проблеми и добро си живеат и сите ги почитуваме .

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Леандра, различни хора,различни идеали. На тебе не ти допага, на втори не му допага, на трети му допага. Това е совсем лично чуство.
Многу зависи и што бара човек.

--- надополнето ---

а ај објасни ми то со пасошите кој кур беше шо не стави печат па после то цајканот прво тој пасош кај шо немаше печат го зеде? не вервам дека е случајност( само да се крадело бре...)
за IMAX добро тука признавам то се факти... ама сепак во Букурешт е гарант подобар него софија... а да не зборвам за останатите градови каде успат поминав до плевен... абе ресен наш е лепота за она бе... пропаст..
Аjде стига и ти со тоja пасош... едно и исто. Преди години и на мен ми се е случвало истото, та одив до амбасада за помошт. Нормално е како ти дадат пасошите да видиш дали са ти ставили печат. Хора са и можат да згрешат и те. Па по гранични премили имам доволно изкувство и сум се нагледал на се. Таа граница - Деве Баир-Гуешево и от двете страни - оган да ja гори. Мене сакаха да ме вратjaт во Охрид заштото газдата во чиjто апартман бех, не беше направил нормална регистрациja во полициjaта во Охрид...
Да не зборувам како са ми фрлели деца камани по колата,а до нив полицаец...
Северна Бугариja е во пати победна от jжна(со изклочук на Варна).

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе за наши услови ти зборев Скопје Велес Охрид
Се шегуваш? Бугариве Охрид може само да го сонуваат и да го сонуваат....

--- надополнето ---

јас само не разбрав зашто вобшто требва да има ваква тема . Бугари во форумот нема вопшто смисал да коментирате и отварате подобни теми . Македонци никогаш нема да кажат нешто добро за Бугариjа . јас познавам еден македонец коj живее во Бугариjа и се разбираме добро с него а и тои учи и живее доста добро . Али когаш седне пред компутера влиза во вакви форуми и започва да треска обиди и глупотевини за сите бугари и Бугариjа . Вакви са македонците дори и наjдобро да живеат со нас во Бугариjа и да се разбираме добро в интернет пишуват само одвратни работи за нас . Така го чувствуват и ние нема да променим нешто . Они така са возпитувани да умаловажуват се добро што е во Бугариjа и да споменават само лошото . Па виште медиумите влезнах во неколко на броj македонски медиуми . Повекето новини от Балкан са за обичната им Србиjа за Бугариjа има многу малко и те са за некоj уапсен криминалец . Требва да се види дека во Бугариjа нема друго освен криминалци . Нема смисал . Со македонец да спориш е излишно . Вакви србомани не можеш да ги обедуваш дека во Бугариjа не е толку лошо и никоj не ги напада и мрази . ПА само вижте имат баскетболисти , футболисти , студенти колко каj нас и никогаш не су имали проблеми и добро си живеат и сите ги почитуваме .
Јас незнам и што дремете по Македонски форуми,мене вака да ми викаат ќе се блокирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom