Сонови, толкување на сонови

Член од
30 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Sonuvav kako so edna moja drugarka se dvizime po ulica i sme ja sretnale devojkata na poranesniot decko, taa bila nasmeana i so jak crven karmin na usnite. Samo ja odminavme i prodolzivme po patot. Podole, zastanati na trototar go vidov bivsiot decko so drugarot negov (koj e decko na mojata drugarka) kako stojat. Im se priblizivme i bivsiot decko sakase da me baci. Jas malku se dvoumev, no sepak se bacivme. I pocna da me guska i samo mi rece: Jas i drugarot zaklucivme deka sakame da bideme jas so tebe, a on so drugarka ti. Inace i jas imam decko i on ima devojka, pa bi sakala da mi kazete sto znaci sonot.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
sonuvav edna drugarka, koja vo realnosta e pocinata...stoime na nekoja ulica so ushte nekolku drugari, koi realno ne postojat i stopirame...
taa uspeva da zapre edna kola i se kacuva, a jas i se lutam shto i mene ne me povikala da se kacam so nejze, pa na eden od drugarite sto stoi do mene mu kazuvam za toa...
potoa pesh stignuvame do gradot i se naogam so edna pogolema grupa na luge, megu niv ima i poznati i nepoznati...odime na nekoja zurka, ja gledam nejze kako igra i si mislam "kolku e ubava i srekna...sovrshena e" vo toj momen pocuvstvuvav nekakva simpatija sprema nejze i posakav da ja baknam.
se priblizuvam kon nejze i taa me pogledna mnogu cudno, nejziniot pogled beshe premnogu dlabok, kako da mi gi citashe mislite vo toj moment, se pocuvstvuvav neprijatno, sakav da se vratam nazad ama nemozev da prestanam da ja gledam.
odednash glavata pocna da me boli, nemozev da go izdrzam nejziniot pogled i se rabudiv...
otkako povtorno zaspav, ja sonuvam kako lezi do mene i me gali po kosata, pak beshe nasmeana...jas ja prashuvam shto pravi tuka, zatoa shto e mrtva, a taa pocna da se smee na glas i mi rece deka e ziva, megutoa bila na pat i naskoro ke se vrati, a pritoa mi veti deka prvo mene ke me poseti, zatoa shto znae deka jas mnogu ja sakam.

Член од
30 октомври 2011
Мислења
16
Поени од реакции
15
За да ги сфатите соништата ви препорачувам барем малку да ги разлистате книгите за животот и делото на Фројд од Ернест Џонс

Член од
3 јуни 2011
Мислења
69
Поени од реакции
24
Pred nekoj den ja sonuvav svekrvami kako brka macinja pred nashata porta.Drzela stap i gi tepala koe kako ke nablizi ,a jas sum se cudela na nejzinoto odnesuvanje..demek mace si e mace,zoshto go brkash.
E,pred nekoj cas ,sreduvavme neshto vo dvorot i naednash pred nasata porta ispadnaa eden kup mali macinja i pochnaa da doagaat vo dvorot...se kacuvaa po skalite za kaj mene doma,sigurno bea okolu6-7 na okolu 3-4 nedeli starost.Se ukociv ejjj...mi se vrati vednash sonot na um.Svekrvami gi brkashe a jas onaka skameneta stoev.Pomina edna komshivka koja bila do prodavnica i kaza deka videla nekoj covek so kapa kako gi ispushta macinjata na nashata ulica od nekoja torba.Vlegov doma pod izgovor da zemam neshto,koga se vrativ gi nemashe.Koincidencija????

R

Roten 96

Гостин
ај помогнете ми ако можете..мора некој д аимал барем слична ситуација абе сонував вчера дека морам д абирам помеѓу две девојки кои ги знам се разбира и се најдов во ситуација да одберам една од тие две за девојка а и двете би ме прифатиле .Инаку се работи за девојки кои ги знам и кои ги сречавам на училиште учииме во исто училиште.Што овој вака на изглед глуп сон би можело да значи :) ????

Член од
30 октомври 2011
Мислења
16
Поени од реакции
15
ај помогнете ми ако можете..мора некој д аимал барем слична ситуација абе сонував вчера дека морам д абирам помеѓу две девојки кои ги знам се разбира и се најдов во ситуација да одберам една од тие две за девојка а и двете би ме прифатиле .Инаку се работи за девојки кои ги знам и кои ги сречавам на училиште учииме во исто училиште.Што овој вака на изглед глуп сон би можело да значи :) ????
pa deka moras da izberes :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Сонував како сум одел по улица и сум бил со леб во рака и сум јадел и наеднаш ми идат неколку кучиња и сакаат да ме нападнат ама му давав по малце од лебот и одма ми го изедоа и откако го изедоа лебот едното ме фати за прстот и сакаа да ме јадат ама сум се бранел јако и незнам како кучето ми зборуваше нешто ама не можев да го разберам и така заврши се разбудив ненаспан -.- .

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
....Вака..сонував дека некоја девојка..отприлика на моја возраст се преселиле во мое маало ...или моја зграда незнам точно неможам да се сетам..и од кога се преселила ние сме се запознале ...и секој ден сме биле заедно ..значи ...или сме излегувале преку ден или навечер...а во друг ден од сонот ...вака се случи ..јас бев излезен со другарите и таа ми се јавува и ме прашува кога ке излеземе..и ја и викам ке ти се јавам и толку ...инаку таа секој ден ми се јавува ..инаку воочив дека девојчето има кратка коса..:)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Сонував како братучетка која е мажена повторно била во бела венчаница, ништо не зборуваше, а имаше 2-3 брега и земјиштето се лизгаше а јас ја држев за рака и не и давав да падне.... За тоа време не зборуваше ништо, како разочарана да беше, и викав дека не можам повеќе да ја држам и после се спуштивме на земја.... Имаше вода и таа си замина низ водата без збор со се венчаница, а јас продолжив да ја викам...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Сонував како мијам заби и додека ги мијам осеќам крв во устата, плукам и гледам крв и се погледнувам во огледало да видам од кај ми тече, ми се смени сонот. Следното што го сонував беше како братучетка ми исчезнала, сум ја барала и нигде не сум можела да ја најдам и многу сум плачела и после некое време она се појавува и ми вика дека нејќела да крена зашто имала друга работа.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
1
дечки дали може некој да ми каже што значи да сонуваш прстенот што го имам добиено подарок од бившиот го однесов на златар го извадив и го ставив да го мерам колку вреди ми рекоа дека малку вреди и не го дадов си го вратив на прстот што го носам и си излегов од златарата што ли значи сонов помош

Phone_girl

Barbika
Член од
15 октомври 2011
Мислења
22
Поени од реакции
7
Pred nekoj den sonuvav kako odam so eden decko setame po ulica i ne zboruvame(deckoto ne go poznavam prv pat go gledam vo sonot) jas sum vo sonot so kratka kosa i se fakam za kosa i se prasuvam sama kaj mi otisla kosata a vo racete nosam bebe koe place togas od nekade se pojavi kuce zbesneto i deckoto izbega a kuceto mi skokna i go grabna bebeto jas pocnav da piskam i se razbudiv celata ispotena :(

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Како прво прашање, е дали може да им се верува на овие соновниците што ги има по инетрнет???
А сонот е губење на коса (моја , како ми останува на дланка).... Прочитав во соновник дега значи загуба на пари (камо среќа да е ова) или пријател , или смрт на некое драго лице ...... Е сега не верувам многу во ова, ама ме загрижи последното ..... Па затоа има ли некој што може да помогне со толкување?

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Сонував се скијам по снег во планина ама атмосвертата
беше многу убава и пред мене трчаа четири бели коњи
а јас позади нив скијам со огромна брзина

Kajgana Shop

На врв Bottom