sonuvav edna drugarka, koja vo realnosta e pocinata...stoime na nekoja ulica so ushte nekolku drugari, koi realno ne postojat i stopirame...
taa uspeva da zapre edna kola i se kacuva, a jas i se lutam shto i mene ne me povikala da se kacam so nejze, pa na eden od drugarite sto stoi do mene mu kazuvam za toa...
potoa pesh stignuvame do gradot i se naogam so edna pogolema grupa na luge, megu niv ima i poznati i nepoznati...odime na nekoja zurka, ja gledam nejze kako igra i si mislam "kolku e ubava i srekna...sovrshena e" vo toj momen pocuvstvuvav nekakva simpatija sprema nejze i posakav da ja baknam.
se priblizuvam kon nejze i taa me pogledna mnogu cudno, nejziniot pogled beshe premnogu dlabok, kako da mi gi citashe mislite vo toj moment, se pocuvstvuvav neprijatno, sakav da se vratam nazad ama nemozev da prestanam da ja gledam.
odednash glavata pocna da me boli, nemozev da go izdrzam nejziniot pogled i se rabudiv...
otkako povtorno zaspav, ja sonuvam kako lezi do mene i me gali po kosata, pak beshe nasmeana...jas ja prashuvam shto pravi tuka, zatoa shto e mrtva, a taa pocna da se smee na glas i mi rece deka e ziva, megutoa bila na pat i naskoro ke se vrati, a pritoa mi veti deka prvo mene ke me poseti, zatoa shto znae deka jas mnogu ja sakam.