Сонови, толкување на сонови

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Уф ... пријател значи неочекуван настан додека грозјето чим си го пробала ќе бидеш исмеејана од страна на твоја другарка а ова што го прислушкуваше разговорот ќе донесе непријатности во најмала мера и болест но ќе дојде до тој ,, настан ’’ .... мислам а и сигурен сум дека не на сите луѓе соновите-толкувани се случуваат во реалноста .
--- надополнето: Sep 24, 2011 10:41 PM ---
Фала многу :)

T

Tetro

Гостин
Значи треба да добијм за два три дена на 26 најкасно...но некако не осеќам никаква болка во стомакот и градите а секогаш претходно осеќав...бар неколку дена уназад....а и брадавиците некако ми сменија малку боја.
Ќе купам тест секако но ме интересира ваше мислење.
Со дечко ми секогаш имаме секс без кондом но се пазиме
прашањево можда не е за овде но веќе прашав на друга тема а никој не ми одговри.
Имавме секс со дечко ми и тој сврши во мене....два три дена пред да добијам менструација.Ме интересира колкави се шансите да останам бремена пред менструација.?
nokeska sonuvav sum bila bremena.Moite doma ne veruvale no koga pocnal da mi se poznava stomakot majka mi vika "lele ti stvarno si bila bremena"??
sato bi mozelo da znaci:pipi:
Зависи од резултатите на тестот.

Член од
26 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Сонував како одам по моето маало и лепам плакати на умрени луѓе. Лицата на плакатите не ги познавав. Одејќи така залепив плакати и на мојата куќа и тогаш си реков зошто лепам тука, тука не треба и се разбудив. Може ли некој да ми го протолкува сонот?

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Сонував како одам по моето маало и лепам плакати на умрени луѓе. Лицата на плакатите не ги познавав. Одејќи така залепив плакати и на мојата куќа и тогаш си реков зошто лепам тука, тука не треба и се разбудив. Може ли некој да ми го протолкува сонот?
Претсвеста сака да ти каже да не посакуваш некому да му се случи она што не сакаш и на тебе да ти се случи, во твојот случај, да не посакуваш зло на никој зашто зло може да те снајде.
Обично се вели дека во реалноста се случува спротивно од содржината на сонот, па многумина ќе ти кажат дека ако сонуваш умрени луѓе, смрт и слични работи на јаве ќе ти се случат убави работи па дури и свадба, но бидејќи сонот е луциден и интензивен што те натерал да се разбудиш значи и претсвеста сериозно те предупредува да бидеш внимателна што посакуваш додека си свесна, т.е. будна.
Мој совет е (ако си побожна) да отидеш во црква и да запалиш свеќа, а особено ако ти се повтори истиот сон.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Здраво!
Видов дека има ваква тема, па сакам да раскажам еден сон кој веке неколку пати ми се повторува, последен пат пред некоја вечер, па ке ве молам, некој нека ми го протолкува.
Одам по улица облечена во секси долна облека (најчесто е црвена) исто така носам и високи штикли и незнам да одам со нив, цело време се сопнувам. Околу мене има многу луѓе и ме гледаат чудно. Од некаде секогаш се појавува еден постар човек и ми дава палто за да се облечам.Го облекувам палтото и одам со него, тој ме води во една напуштена куќа во која има само еден метален кревет и крст над него. Од еднашка во собата влегуваат двајца голи дечки и правам некој безвезален муабет со нив, едниот од нив почнува да се љуби со мене, а постариот човек што ми го дава палтото се лути, ми го зима палтото и застанува под крстот.
Тука се будам најчесто, а еднаш ја сонував и сестра ми како е со мене.
Што значи ова? Ќе ве молам толкување.

Член од
22 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
За жал болест ...
Не мора да значи дека е болест, јас кога сонувам дека сум бремена обично доживувавм некоја емоционална повреда од некоја личност. Односно другиот ден ми е за никаде :)
--- надополнето: Sep 29, 2011 1:34 PM ---
Сонував дека се наоѓам во сопствениот двор и дека ме посетил дечкото кој не живее во МК. Сме се прегрнале и тој ми рекол дека сака да разговара со мојот татко кој беше облечен во работнички алишта. Исто така рекол дека ќе разговараат подолго и да го причекам во ресторан каде покасно и тој ќе ни се придружи. Јас, мојата сестра и добра другарка сме нашле слободна маса во отмен ресторан но на летната тераса. Сум била облечена во блуза кајсија боја, блузата која ја носев кога прв пат се запознавме, црни хеланки и куси фармерски пантолони кои не ми се допаѓале. Откако сум и рекла на другарка ми дека не ми се допаѓа како изгледам, веднаш моите пантолони се промениле во бели ленени пантолони односно пантолоните кои тој ги носеше на нашата прва средба. Сме чекале долго време но не се сеќавам како изгледаше масата и што сме јаделе но по подолго време сум рекла дека сум сигурна дека нема да дојди, сигурно сеуште разговараат него да се вратиме дома. И се разбудив незнам што се слиучи понатаму :).
Исто наредната ноќ повторно го сонував но овој пат сме патувале со неговиот автомобил а јас сум седела на задното седиште додека мојата сестра седела напред. Таа ми побарала влажно марамче и јас наместо да барам во мојот куфер сум го отворила неговиот куфер и додека сум сватила веќе сум извлекла црни долги пантолони, кои потоа ги здиплив и уредно ги вратив а куферот бил полн со деловна облека која била уредно здиплена. Сум го затворила куфероти културно сум се извинила а тој рекол дека тоа не е негов куфер него на неговиот татко и го преместил напред. Ке ве молам ако некој знае да ми одговори какво знчење има сонот :(

Член од
30 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
значи сонов го имам сонувано едно 3-4тири пати и ме фаќа страв :/

бремена сум од мојот бивши со кој немам контакт а ни он не знае само знам дека е од него бебето, потоа станувам и бебето е до мене и плаче, собата ми е ужас и морам да го пресоблечам, и јас плачам се нервирам, ме фаќа паника. и после се префрлам на др место со две другарки кои ми даваат совети за тоа а како и да се свртам тие се менуваат, секој следен пат кога ќе им се свртам ти е се други две :/
потоа се сретнувам со моите и тие ми кажуваат дека државата средила бебето да ми го дадат на посвојување и јас не престанувам да плачам.. бидејќи решена бев со сонот да го чувам оти го засакав

помош!

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
сонував дека моја другарка паднала во кома и како да знаев јас дека тоа ќе се случи вечерта пред да падни во кома ми беше некако жал и другиот ден кога дознав плачев како избудалена, истовремено дома кај мене дворот сме го праеле да биди поголем, сме го прередувале со плочки ама само пола бил направен, огромен беше..воедно и дома внатре реновиравме...ама јас како да не бев некако среќна за тоа ... и столиците ги обоивме бели и мајка ми ми рече дека така поубаво стоело
многу тежок и грд сон се измачував цело време , не можам да си го протолкувам а сакам да знам отприлика шо значи...
help?

F

FuckYouAll

Гостин
Ви се десило некогаш да сонувате во сонот и да се разбудите во сонот а да мислите дека вистина сте се разбудиле ?
И кога ќе пробате да станете од кревет неможете, како нешто да ве држи, па потоа да станете свесни дека уствари спиете и кога вистина ќе пробате да се разбудите да неможете ?

Мене сношти ми се деси, не е првпат, ама баш се исплашив:D едно 3-4 минути неможев да се разбудам, а кога се разбудив истата слика од сонот само овај пат можев да станам од кревет.:)

S

Sattva

Гостин
Ви се десило некогаш да сонувате во сонот и да се разбудите во сонот а да мислите дека вистина сте се разбудиле ?
И кога ќе пробате да станете од кревет неможете, како нешто да ве држи, па потоа да станете свесни дека уствари спиете и кога вистина ќе пробате да се разбудите да неможете ?

Мене сношти ми се деси, не е првпат, ама баш се исплашив:D едно 3-4 минути неможев да се разбудам, а кога се разбудив истата слика од сонот само овај пат можев да станам од кревет.:)
Eheeee... :)

Член од
5 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
ja gledam na son zenami kako ima odnosi so zet mi na sestrami mazot posle nekoe vreme zet mi i se dodvoruva na zenami

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.425
Земјотрес да сонуваш на сон, значење?

Член од
26 декември 2008
Мислења