sonuvav kako stojam pred eden zlaten kafez, kafez za ptica...
naokolu temnica, samo kafezot se gleda...
naednash doleta edna mala zlatna ptica vratickata na kafezot se otvori sama, pticata se isplashi od temnicata i vleze vo kafezot.
vo toj moment svativ deka sonuvam i se izraduvav deka dozivuvam luciden son...posakav vratickata od kafezot da se otvori i pticata da izleze, taka i bidna kafezot se otvori, pticata izleze, ama nekoj drug kako da imashe od drugata strana od kafezot, nemozev da vidam koj, beshe premnogu temno...
toj drugiot ja napravi pticata crna i ja vrati vo kafezot, jas pak ja napraviv pticata da bide zlatna, a toj ja napravi pticata vo slamen sheshir.
jas slameniot sheshir go napraviv vo uvava damska shapka so perduvcinja,a toj shapkata ja pretvori vo shapka na veshterka -crn konuc...jas na taa shapka i staviv dzvezdicki i ja oboiv vo sino, kako na volshebnik.
toj kako da se iznervira i ja presece shapkata na pola a jas ja pretvotriv vo cilindar, a od pod cilinderot izleze belo zajace...
mojot protivnik se iznervira i pocna da gori, vo toj moment mu go vidov liceto, go prepoznav...i porano go sonuvav, sekogash imashe razlicni ulogi, vo sekoj son, nekogash kako zashtitnik, nekogash kako ljubovnik, nekogash kako ubiec koj saka da me ubie, nekogash kako duh, kako demon, kako angel...togash svativ deka toj mnogu cesto gi kradel licata na onie koi gi znam i so toa lazno se predstavuval, kako tatko mi, kako bratucetka mi, kako ...
ovojpat svativ deka toj e mojata mracna strana i deka mozam da mu gi ptredvidam site potezi, ama i toj moite, pa poshto bev svesna vo sonot se potrudiv da ne mislam nishto, ama beshe nevozmozno...potoa se potrudiv da mislam na poteg koj nema da go napravam za da ne mi go predvidi istiot, ama i toa beshe teshko...dodeka seto ova mi se vrtkashe niz glava toj go pretvori zajakot vo nekoe strashno cudovishte...toa cudovishte se transformirashe vo site mozni oblici sto me plashat, a najneverojatno beshe toa sto pocnaa da mi se vrakaat sceni od predhodnite sonishta...sonot so gradcinjata, sonot so mirisite, sonot so zenata koja me zarobi,sonot so iskacuvanjeto po crkvata...se pojavija i duhovite od site moi sonishta e se sobraa vo edno telo, si go pokazaa vistinskoto lice, lice na starica, podgrbavena so luzni na ustata... mojot protivnik beshe nejzina kreacija...
ednsh vo eden son tuka mi ja protolkuvaa kako karma...
vo sonot mi tekna na toa...pocnav da se plasham od nejze, beshe nepodnosliva za gledanje, zatoa sto gi noseshe moite grevovi i mi gi prakashe eden po eden za sama sebe da si prostam... toa beshe celata filozofija. kako sto mi gi podavashe grevovite, vo stakleni kugli...gi gledav sluckite pred sebe i nemozev da veruvam
za sekoja kugla si najdov nacin sama sebe da si prostam, a kako sto si prostuvav taka staricata stanuvashe se pomlada i poubava.
na kraj ostana samo edna, na nejse imashe ispishano neshto, nemozev da vidam. potoa se razbudiv
--- надополнето: Sep 13, 2011 5:09 PM ---
ovoj son ne go pishuvam za da dobijam tolkuvanje... celta e da pronajdete odgovori...da izvlecete pouka...dodeka da go dostignam ova nivo na sonuvanje, se soocuvav so poteshkotii vo zivotot bash poradi sonovite i
POGRESHNITE TOLKUVANJA na istite
--- надополнето: Sep 13, 2011 5:25 PM ---
sakam posebno da mu se zablagodaram na eden clen od forumot
posle vcerashniot muabet koj traeshe so casovi i posle ovoj son, mislam deka se setiv od kade se poznavame
...beskrajno ti blagodaram sto mi pomogna da se setam koja sum...