Солун е Ваш, Скопје е Наше.

M

MKEUpatriot

Гостин
Мислиш на ова:
"Зарем сите треба да мислиме како што мисли власта ?"
Прашањето е соодветно на политиката која во изминатите три години ја кове оној што сите негови неистомисленици ги направи предавници и одродници.

Среќа што веќе можам да го насетам крајот на ова политика, која освен делби и омрази друго ништо нема да понуди.
Тука е и дел од проблемот во вашето плитко размислување.
Народот не ја направи дпмнеовска Македонија, туку му ја даде довербата на ДПМНЕ да во наредните 4 ја води Македонија, исто како што пред 7 години довербата ја даде на СДСМ.
Македонија никогаш нема да биде ниту дпмнеовска ниту сдсмовска, бидејќи политичарите се менлива ствар а граѓаните остануваат вечно.
Македонија е на граѓаните кои живеат во неа.
Самиот си импутираш.
Ај да ти нацртам.

Ти се согласуваш дека правото на протест е легитимно право на секој граѓанин/група граѓани/организација/политичка партија...така ?
Се согласуваш и дека тој ист протест може да го подржи секој чии ставови одат во корелација со оние кои протестираат.
Се согласуваш дека државата т.е. полицијата треба да ти обезбеди услови да го оствариш тоа право.
Дури се согласуваш и дека опозицијата може да подржи или организира протест.
Епа тогаш каде е проблемот ?
Аха, ми текна :)
За тебе ова опозиција не е опозиција туку грст предавници и одродници.
Епа имам една новост за тебе.
Колку што има власта легитимитет да биде власт (што за мене не е спорно), толку и опозицијата има легитимитет да биде опозиција.....ти текнуе ?
Ај уште малку ќе ти помогнам за да ти се разјасни.
Мнозинството од излезените граѓани во државава на последните избори и дадоа подршка на власта за да биде власт, а помалата подршка ја доби опозицијата за да биде опозиција.
Позиција и опозиција....Конташ ?
Ај уште еднаш:
Колку што има власта легитимитет да биде власт, толку и опозицијата има легитимитет да биде опозиција.
Уште нешто нејасно ?
Од кај ти заклучокот дек мнозинството Скопјани се за изградба на било каков објект на плоштадот ?Да де те разбрав. Секој има право на протест па дури и опозицијата, но само не ова опозиција.
Во тој случај ја би да ги промениме и власта и опозицијата. Се согласуваш ?Не. Милошевиќ големиот рејтинг ефектуиран во многугодишна власт го добиваше токму со газење врз опозицијата.
Ти звучи ова познато ?
Аман. Иванов Павле и Гвујо не стоеа на раскрсниците, туку ги финансираа а подоцна и наградиа оние кои што стоеа наместо нив.
Во овој случај барем оној кој ги подржува, има мади*а да испадне на улица заедно со нив.
А знаеш ли колку фамилии останаа без леб во изминативе три години ?
Ова колку за споредба за да видиш во која насока пробуваш да ја однесеш дискусијата.

Инаку стопати повторив дека твоите права нема да ти ги брани ниту СДСМ ниту ДПМНЕ.
Гвујо и Бане нема никогаш на сред протест да кркат шамари.

За твоите права протестираа оние кои јадеа ќутек на плоштад.[/quoteПрво професоре ти благодарам за тоа што ме учиш иако сумпо звање проф е те и мене има која да ме учи.Ама никако не можете да го признаете фактот дека сите ваши ставови на последните пет изборни циклуси ви ги девалвира МАКЕДОНСКИОТ ГЛАСАЧ и крај.Прифатете го поразот и фрлакјте с на поправки не Грујо ни екрив не не знам кој.Па ни тронка самокритика да се нема.Зошто го омаловажувте факторот гласање доверба и врз баа на тоа пораза на сите ваши ставови.Кога ке видиш дека гласачот не ти привака став корегирај го не го продолжувај.Па тоа Шекеринска веке го изјавува во вчерашен дневник.граганите метафорички ја направија Македонија дпмнеовка знам дека сфакаш но...Опозцијата си е опозиција и има легитимите.Прашањето НЕ Е ДАЛИ ИМА ПРАВО ДА ПОДРЖУВА ПРОТЕСТ ТУКУ ВО Е ВО МОРАЛНИОТ КРЕДИБИЛЕТЕТ КОЈ СО закон не е пропишан но ствара лоша слика кај човекот за протестот.Или вас не вие битно што сака граганинот туку вИЕ што мислите дека е најдоброза него.И што сега власта за било што ке се прашува чекај за овој предлог мнозинството гопригака или него прифака.Или не ке оди од врата на врата и ке прави анкета вие сакате црква или не сакате.И ке сумира и за секој еден предлог така ке прави.Мислам власта добила легимитет врз база на програма дали Владимир Тодоровик или Груевски седно.И врз база на задоволеноста 2012 губи или добива.Така не можеш да го отсраниш и најмалиот сомнеж декапротестите беа политички поатои ли кај тебе можност од 000000000000.02 %.За крај твоите ставови изнесени горе беа поразени на демократски избори во2005 2006 2008 2009 за разлика од кај Милошевик.И упорно ги туркате што мене како прибврзаник на власта ми годи.Соочете се со реалноста дека проблемот е кај вас и сите чекори ви се погрешни.Не се тешете со антиквзации Милошевик диктатор архиотектонски востанија глуп народ.Запрашај зошто губам а не каков едругиот поконструктивно е
 
Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Иако некои не се активни од разни причини, се слуша ехото на нивните имиња. Има времиња каде само и обидите се доволни. Според мене токму тие обиди си ја изиграа својата улога, во даденото време. Како тренинзи пред утакмица. Токму тие обиди ни дадоа искуство како треба понатака. Од своите грешки најдобро се учи.
Jamajka, bash toa e potvrda na ona shto jas go zboruvam. Skoro site organizacii, dvizenja vo start se chisti i gi zachnale ludje od najdobri nameri, no problemite nastanuvaat koga taa organizacija ili dvizenje ke pochne da se omasovuva i da izleguva od "kontrola". Togash sluzbata ke "pomogne" so svoi "kadri" i pochnuvaat delbi, nezadovolstva i povtorno potraga po nova organizacija ili dvizenje i se taka vo krug.
Individualnata borba e vo golema prednost, sluzbata nemoze da ja kontrolira. No edno pojasnuvanje:individualnost ne vo bukvalna smisla sam kako edinka tuku indivudualnost nadvor od organizacija, statut, sostanoci, stavovi, zakluchoci.....
Najubav primer e minatogodishniot kajgandjiski protest za imeto. Veke vtoriot obid i obidot so rafinerijata nebea tolku uspeshni ili mozebi ne sum do kraj informiran.


Има начини како да се постават работите без инсталации од страна. Службата е силна, но премногу не подценува. Не е веќе симбол за националист брадосан пијаница, што бил затворан кога Тито идел на посета. Сега тоа е малку поширок поим. Методите за борба против индивидуалецот се страшни, тоа го видовме во времињата на комунизмот. Причината за борбата против индивидуалците се оневозможување на секаков вид на групација. Ако ние сме сега на индивидуално дејство, значи тие претходната битка сме ја изгубиле. Не треба да се откажеме од групирање, туку само малку да ги смениме методите.
Sluzbata nikogash nikogo i nishto ne potcenuva. Vo dosieto na Trajko Trajkovski se prilozeni preku trista pisma od negovata korenspondencija so semejstvoto. Nema pismo shto Trajko go upatil ili mu bilo upateno na Trajko a koe sluzbata ne go otvorila i prochitala. Site do edno se vo dosieto. Trajko ne bil nitu lider na dvizenjeto NOFM, nitu pak objavuval negovi tekstovi vo "Makedonska Nacija".
Ako sekoj od nas si go odraboti svojot del, odnosno si ja ispolni dolznosta shto treba kako Makedonec da ja ima kon Makedonija, grupiranje ke ima i toa mnogu uspeshno na ploshdad za da proslavime. Samo takvo grupiranje moze da e uspeshno.
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
И додека ние се расправаме дали Скопје или Солун е наш,Министерот Трајко пушти во оптек нови државни обврзници со високи камати кој се скоро 9% и од кој ќар имаат само банките односно нивните акционери (олигарси) со парите од камати кој мора да ги исплаќа Македонскиот народ,иако преку ММФ има слични кредити со само 1% камати годишно.:

Владата пак продава обврзници
-Министерот за финансии Трајко Славески експресно, за еден ден, го прекрши ветувањето дека веќе нема да издава вонредни емисии на државни обврзници.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=4D5878EA16E3B04FA95EEFBCFA7767F6
 

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Солун е наш!
И ливадите околу него!
 

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
o:nesvest:ва ми изгледа како "партизаните" во 1945 го "ослободиле" СКОПЈЕ, а ВИСТИНСКИТЕ МАКЕДОНЦИ,гинее за НЕЗАВИСНА и ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА и лежаа по КОМУНИСТИЧКИТЕ ЗАТВОРИ........ова изгледа се прототипови на тие "партизани" т.е. НИВНИ ВНУЦИ
 

Kajgana Shop

На врв Bottom