Добро бе ада, се читаш? Кому точно му се обраќаш со овој пост? Мене, на Принц, на Точкест, на Трн, на Кварк или? Очигледно тоа е некој сосем десетти, кој не е тука и не те чита.
И се читам и ве читам одлично.
На кого му се обраќаат постовите за владата, опозицијата, Македонските спорови и сл.?
На конкретни членови од форумот?
Не, тука збориме за политика и животот кој го продуцира за граѓаните.
Така и ова.
Кои 2/3 луѓе? Некои од тие што ти ги знаеш и со кои се дружиш и што не те читаат што мислиш за сите останати како нив? Кое лицемерие.
И да ... некој се лаже, ама кој не верувам дека ќе решиме.
Ти не можеш да знаеш што им кажувам на оние со кои комуницирам. Така да, забелешката за лицемерие е неоснована, и аналаогно неточна.
Ако го сакаш, што чекаш? Што не си смениш став? Или што не му појдеш на некој политичар по дома да му кажеш што сакаш, за тој да ти среди? Од небо ли сакаш да ти падне тој соживот? Или да ти каже некој во право си што ме мразиш, еве јас те сакам од денес, па те молам сакај ме и ти?
И нешто плус ... само да знаете колку е убаво во градов овие денови. Преполн е со луѓе (секакви!), сите се весели, сите се спремаат за празникот, сите се насмеани, сите си подигруваат и пеат, љубезни се, сите со сите комуницираат. Жал ми е што тоа не може да го види секој, но мило ми е што јас не сум таква и што уживам во ваквите моменти.
Како што и претходно реков, двајца тројца албанци со кои имаме добри односи, не се никакво мерило. Небитни се на државно ниво. А, мене само тоа ме интересира, затоа што тоа се покажало ефективно.
И фино е све тоа околу празнчната атмосефа.
Ама оди раскажи им ја на семејствата кои изгубија синови/татковци/сопрузи/браќа бранјеќи ја државата, и кои денес не може да ги чествуваат затоа што албанци ја кршат плочата.
Оди збори им за разбирање на оние кои завчера протестираа, претејќи дека ќе ја дестабилизираат Македонија, затоа што не им одговара да одат во затвор, притоа, повторно, повикувајќи се на албанската национална припадност.
На нив да им збориме за соживот, па да видиме колку го има.
Барам правичност. Барам да нема дискриминација. Сега очигледно ја има.
Кој сака да се прави слеп, бујрум. Јас нема.