Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.980
Поени од реакции
18.235
Добро бе у пичку матер, кого го боли курот за одредени имбецили кои се радуваат на несреќа, само затоа што е засегнат некој од било која националност. Имам школски кој се радуваше после земјотрес во Краљево кога имаше жртви, имаше исто кога се радуваа луѓе кога имаше жртви Албанци. Дај прекините со овие говеда, кој ги ебе. Или игнор или пријавувајте ги, не бидете болесни како нив.

На крај краева се гледа добриот гест, што прифатија да лекуваат пациенти, ако сте слепи на ова, не знам што да ви кажам.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.008
Поени од реакции
38.149
Нека седи постот и овде, да се знае што мајка нив ги роди што се радуваат на туѓата несреќа , не е тоа само религија, туку и човечка вредност, Бог е еден во било која религија, вака ли се израснати, вака ли се рамазански пости да се прочистат од гревовите, вака проповедат оџите?

...коректно ли е да им се посака на нашите соѓраѓани лесен рамазански пост, а тие, барем поголем дел да не сочувствува со трагедијата во Кочани каде починале толку млади.

...колку треба да си нечовечен барем еден ден да не пушташ весела музика поради трагедијата, посебно што државата прогласи 7 дневна жалост, просто се родени да прекршуваат закони тоа им е во крвта, ама да родители завиени во црно да не можат да си го индентификува своето изгорено чедо, а ти да ликуваш затоа што си друга религија, јас не разбирам!

...денес трешти радиото со весела музика... Radio 7 transmeton ne 97,5 FM në qytetin e Tetovës, Gostivarit, Kercoves, dhe Shkupit... пример за соживот и човечност!

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.698
Поени од реакции
29.621
@puno , @Dardan-ia , @Tigri11 , @Since79 што мислите за ова ? Искрено е или лицемерно ?

Превод : Меџити положи цвеќе на плоштадот Скендербег во чест на загубените животи во кочанската трагедија
482493913_1169212458015851_2982555635454096667_n.jpg

Член од
5 мај 2024
Мислења
120
Поени од реакции
186
@puno , @Dardan-ia , @Tigri11 , @Since79 што мислите за ова ? Искрено е или лицемерно ?

Превод : Меџити положи цвеќе на плоштадот Скендербег во чест на загубените животи во кочанската трагедија
Прегледај го приврзокот 446323
незнам искрено, барем помислил на нив иако ја би положил пред дискотеката, како што требаше градоначалникот на Кочани и сите други да положат пред модуларната во Тетово, затоа што се додека мислиме далеку од мене и не ме засега еден ден ќе стигне до сите од нас, за жал…

ја би те прашал исто какво мислење имаш за овој подоле кој не осеќал слична болка после смилковското езеро (Дурмо, Беса и модуларната)

п.с вчера кај болницата отишол на соочуство Беким Халими, оџата од Скопје.

IMG_3925.jpeg

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.698
Поени од реакции
29.621
незнам искрено, барем помислил на нив иако ја би положил пред дискотеката, како што требаше градоначалникот на Кочани и сите други да положат пред модуларната во Тетово, затоа што се додека мислиме далеку од мене и не ме засега еден ден ќе стигне до сите од нас, за жал…

ја би те прашал исто какво мислење имаш за овој подоле кој не осеќал слична болка после смилковското езеро (Дурмо, Беса и модуларната)

Прегледај го приврзокот 446330
Сите политичари се исти гомна.
Ако си активен на политичките теми ќе видиш дека скоро никогаш не коментирам македонска политика и никого не поддржувам.

Памтиш дека имаше ваши што се бунеа и жалеа дека биле уценувани и заплашувани да не се бунат против политичарите на ДУИ кога се случи пожарот со автобусот во Бугарија пред 3-4 години ?
Епа ете ти ги денес истите такви само од друга партија и друга националност.

п.с. го видов оџата, приметив дека не е лицемерен туку дека е чесен

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.980
Поени од реакции
18.235

А што ако некој негов близок го изгубил животот кај Смилковско? Не мора и вие одма да скокате.

Последно уредено:
Член од
5 мај 2024
Мислења
120
Поени од реакции
186
А што ако некој негов близок го изгубил животот кај Смилковско? Не мора и вие одма да скокате.
нема врска оба не го правдај, за мене после модуларната, следна трагедика што ќе ја памтам и раскажам ќе биде Кочани, не мора да имам некој близок настрадан.

Не сфаќате дека во исто гомно сме паднати сите у државава, затоа не возат цело време со политички теми зашто друго немат што да нудат. Очекувам во следниот период некоја слична етничка дебата да се отвори да се тргне вниманието.
Веруј да имамвме сите добар живот, добри плати, сигурен живот, без вакви трагедии немаше да ви пречи ни албанското знаме нити нас слични нешта. Ама далеку сме, далеку…
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.746
Поени од реакции
60.232
Престанете да споделувате скриншоти на разно-разни идиоти од социјални мрежи. Читав секаде и повеќето коментари се на нормални луѓе кои се погодени и згрозени од несреќата. Идиоти секаде можеш да најдеш, и на форумов не ни фалат.

Член од
5 мај 2024
Мислења
120
Поени од реакции
186

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.698
Поени од реакции
29.621
нема врска оба не го правдај, за мене после модуларната, следна трагедика што ќе ја памтам и раскажам ќе биде Кочани, не мора да имам некој близок настрадан.

Не сфаќате дека во исто гомно сме паднати сите у државава, затоа не возат цело време со политички теми зашто друго немат што да нудат. Очекувам во следниот период некоја слична етничка дебата да се отвори да се тргне вниманието.
Веруј да имамвме сите добар живот, добри плати, сигурен живот, без вакви трагедии немаше да ви пречи ни албанското знаме нити нас слични нешта. Ама далеку сме, далеку…

Не приметуваш дека на цел Балкан се спрема такво нешто ?!
У Босна ги хушкаат Бошњаците против Србите. Хрватите си седат од страна и чекаат прилика.
На цел Балкан лошо му се пишува.

Член од
27 јануари 2025
Мислења
6
Поени од реакции
16
Da bese ova tragedija vo grcija na primer ke gorese cela drzava do sega, a kaj nas ovoj clown deneska na "miren sobir" gi predvodese studentite i im kazuva da molcat pred ministerkata 20250317_220417.png

Член од
5 ноември 2024
Мислења
87
Поени од реакции
367
Da bese ova tragedija vo grcija na primer ke gorese cela drzava do sega, a kaj nas ovoj clown deneska na "miren sobir" gi predvodese studentite i im kazuva da molcat pred ministerkataПрегледај го приврзокот 446374
Druze iskren da bidam nemate vie nekoe pravo da kazuvate za toa da bilo ova u grcija se ke gorelo koa nisto ama bas nisto ne napravivte ni za durmo ni besa trans i kovid bolnicata dodeka za nebitni raboti izleguvavte tolpi luge samo zatoa sto bea raboti so etnicki predznak. Vo Kocani decata barem demoliraa kafic i kuka na gazdata na diskoto. Ne go sfakaj ova kako provokacija licna, me raduva sto vo ovaa nesreka se dokazuva deka sepak odnosite megunas ne se do tolku krvnicki i deka ima nadez za nekoi novi generacii.

Ne mislam deka kazal nesto loso tuka, kako sto najmnogu od ova se pogodeni samite luge od Kocani pa potoa Makedoncite taka e i redosledno za razlicni slucaevi iako site zrtvi se isti. Sigurno ne mu bilo seedno koga razbral deka izgorea golem broj na albanski deca vo avtobustot vo Bugarija, kako sto realno ne mu bilo seedno na sekoj normalen Makedonec no bolkata za nekoi raboti e pogolema kako sto e za decata od Smilkovsko. Se nadevam mi ja sfakas poentata. Ete ako veke go spomna odzata, sekoja cest i za nego, vide i sam kako bese prifaten negoviot govor kaj Makedoncite ama ni toj vo intervjuto posle ne go spomna Sazdo koga gi nabrojuvase sluskite za Vanja, Almir, Frosina.

Se nadevam deka natamu nema samo vo nesreki da ni tekne deka ova e zaednicka drzava.

Последно уредено:
Член од
27 јануари 2025
Мислења
6
Поени од реакции
16
Druze iskren da bidam nemate vie nekoe pravo da kazuvate za toa da bilo ova u grcija se ke gorelo koa nisto ama bas nisto ne napravivte ni za durmo ni besa trans i kovid bolnicata dodeka za nebitni raboti izleguvavte tolpi luge samo zatoa sto bea raboti so etnicki predznak. Vo Kocani decata barem demoliraa kafic i kuka na gazdata na diskoto. Ne go sfakaj ova kako provokacija licna, me raduva sto vo ovaa nesreka se dokazuva deka sepak odnosite megunas ne se do tolku krvnicki i deka ima nadez za nekoi novi generacii.
isto e i kaj nas e poloso

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.698
Поени од реакции
29.621

Kajgana Shop

На врв Bottom