Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.189
Друже, како и да е ништо не се решава со ова. Океј убаво напишал човеков и као шо викаш и прв е што се ангажира за македонските деца. Но една голема работа се заборава секогаш да се каже. Никој никаде не ја кажал вистината, реалната слика, кој ги тепа и боде тие деца или кои ги ограбува Македонците(мислам на Циганите) и во двата примера се зборува само површно и кога еден проблем не тргнува да се реши од корен секако дека нема да се реши. Пред секакво тепање или дебата, мора да се знае вистината, никој досега нема собрано муда јавно да каже нешто на оваа тема(освен реално Апасиев, но не дирекно за ова, туку за некои побитни и повеќе политички прашања него за вакви секојдневни од кој страдаат физички луѓето)
Денот кога ќе почне некој да зборува дирекно, кога ќе каже доста беа нападите од Албанците кон Македонците, можеби и ќе добие народ позади себе, но прашање е и колку народ е спремен на нешто, реално на толку маки, уште сите се фб патриоти или на кајгана се најголеми Аркановци а во живо Зоран Заев.

Овој проблем не се решава никогаш, освен ако не им стаме убав ќотекот на нашите и да го трпат 5 века, се реагира сега кога се опуштени многу а се реално послаби од било кога во нивната историја тука. Иселени, модернизирани, средени у живот финансиски и опшествено со се, не знам што би изгубил некој Македонец 30 годишен од Ченто или Стајковци кој решил тука да остане да живее и да има деца, или некој 50 годишен кој дочекал веќе и внуци и знае што ги чека, како и некој 20 годишно дете кое исто само доле гледа иднина. Ниедна борба за слобода не поминала без жртви, загинаа во Гостивар во 97ма на протестите неколку Албанци ама од тогаш до сега најголемиот дел видоа голема корист па и слобода на крајот од денот(иако никогаш не живееле лошо меѓу Македонците, сепак се знаело кој е главен тогаш), да размислувале како нас уште ќе ги тепаа наши џандари по пазарите или ќе ги малтретирал кој стаса кога ќе се симнат во град.

Граѓанска војна е најдоброто што може да и се случи на Македонија и јас на тоа гледам на единствен спас за нас, ако покажеме желба за живот и борба можеби и ќе бидеме каков таков народ, можеби ќе имаме некој респект од некоја странска сила, мочеби и ќе имаме каква таква држава, вака потоневме, без барут не снема а не е дека ни не до толку гајле, најактивни теми се овие на ваков јавен форум.

И не, не го зборувам ова у стил као патриот од надвор, па лесно е да ви кројам судбина со војни, секој таков настан за мене би бил повик за враќање дома, зошто сум убеден дека можеби само така ќе станеме народ и подобро место за живеење, вака сме готови. Македонските партизани се доказ дека секогаш може да се направи нешто ако сме истрајни до крај и обединети во борбата за држава, сега сме на исто историско рамниште со тоа време. А и на крајот пак, подобро ужасен крај, додека ужаз без крај.
Баш би сакал да знам што замислуваш со борба со малцинство?
Како би изгледало тоа?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Баш би сакал да знам што замислуваш со борба со малцинство?
Како би изгледало тоа?
Не се мешај во овие работи, гледај си дворот и брани си ја својата теза и твоите ставови.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.189
Не се мешај во овие работи, гледај си дворот и брани си ја својата теза и твоите ставови.
Не се мешам бе, само ме интересира онака.
Ама добро што си знаеш и си признаваш како било порано,и добро е да се знае дека сакате тоа време да се враќа.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Не се мешам бе, само ме интересира онака.
Ама добро што си знаеш и си признаваш како било порано,и добро е да се знае дека сакате тоа време да се враќа.
Нормално дека сакам, јас не кријам туку сум само реален, зошто би сакал некој да тепа македонски дрца, ако веќе едни мора да бидат тепани, нека бидат тоа албанските деца. Јас кажав дека порано сме биле главни но никогаш вие не сте живееле вака лошо, ни пак во страв. Но како што кажав ја сум реален а ти си далеку од секој реален муабет.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.452
Поени од реакции
17.897
Нормално дека сакам, јас не кријам туку сум само реален, зошто би сакал некој да тепа македонски дрца, ако веќе едни мора да бидат тепани, нека бидат тоа албанските деца. Јас кажав дека порано сме биле главни но никогаш вие не сте живееле вака лошо, ни пак во страв. Но како што кажав ја сум реален а ти си далеку од секој реален муабет.
Во светот на орката, не смееш ниту да помислиш на тоа да се заштитиш себе и своите, одма ќе те обвини дека чуваш постери на Милошевиќ во соба. Ууу, пази ќе го јадеш бро. Подобро ќе ти биде да му се објасниш дека не си мислел ништо лошо и секако да се извиниш. Секако, можеш да пишеш и дека сите сме исти и сме од крв и месо за да звучиш поубедливо. А за друго, почекај да цивилизираат наредни 1000 години бидејќи мораш да го трпиш тоа што УДБА им подметнала да бидат најголеми и најзатуцани муџи во Европа во 2022. година и даље.

Член од
17 март 2014
Мислења
601
Поени од реакции
1.662
Според СВР Тетово, вечерва околу 19 часот и 40 минути во СВР Тетово пријавено е дека во гостиварската болница „Ферид Мурад” бил донесен 28-годишниот гостиварец Г.А.

На гостиварецот му била констатирана, влезно-излезна прострелна рана во главата. Му била укажана лекарска помош, но Г.А. им подлегнал на задобиените повреди.
Во тек е увид што го вршат Јавен обвинител и екипа од Одделението за внатрешни работи Гостивар. Се преземаaт мерки за расчистување на случајот.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Според СВР Тетово, вечерва околу 19 часот и 40 минути во СВР Тетово пријавено е дека во гостиварската болница „Ферид Мурад” бил донесен 28-годишниот гостиварец Г.А.

На гостиварецот му била констатирана, влезно-излезна прострелна рана во главата. Му била укажана лекарска помош, но Г.А. им подлегнал на задобиените повреди.
Во тек е увид што го вршат Јавен обвинител и екипа од Одделението за внатрешни работи Гостивар. Се преземаaт мерки за расчистување на случајот.
Зошто овде го постираш?
Има некое инфо за етничко убиство?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.189
Секако дека дете ќе знае како живееле албанците порано, па уште вика реален бил, оди таму порасни малце.
Автоматски споено мислење:

Во светот на орката, не смееш ниту да помислиш на тоа да се заштитиш себе и своите, одма ќе те обвини дека чуваш постери на Милошевиќ во соба. Ууу, пази ќе го јадеш бро. Подобро ќе ти биде да му се објасниш дека не си мислел ништо лошо и секако да се извиниш. Секако, можеш да пишеш и дека сите сме исти и сме од крв и месо за да звучиш поубедливо. А за друго, почекај да цивилизираат наредни 1000 години бидејќи мораш да го трпиш тоа што УДБА им подметнала да бидат најголеми и најзатуцани муџи во Европа во 2022. година и даље.
Не бе, вие да го обожавате Милошевиќ, никогаш ни ја не би можел да го замислувам тоа.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.417
Поени од реакции
9.044
Не бе, вие да го обожавате Милошевиќ, никогаш ни ја не би можел да го замислувам тоа.
Што сте опседнати толку со Милошевиќ? И јас не можам да замислам дека бил поголем крвник од Клинтонови, ама Србинот го мразите, а на американскиве злосторници споменици им подигнавте.

Член од
17 март 2014
Мислења
601
Поени од реакции
1.662
Зошто овде го постираш?
Има некое инфо за етничко убиство?
Друже , темата е соживот во Македонија ,а не Албанци vs. Македонци , за инфо кој е што е ако знае некој повеќе детали нека пише , не е ова тепачка па се спасил чоекот туку пукање во глава

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Друже , темата е соживот во Македонија ,а не Албанци vs. Македонци , за инфо кој е што е ако знае некој повеќе детали нека пише , не е ова тепачка па се спасил чоекот туку пукање во глава
Океј друже ама тука ја објави затоа и те прашав може си имал инфо.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.189
Што сте опседнати толку со Милошевиќ? И јас не можам да замислам дека бил поголем крвник од Клинтонови, ама Србинот го мразите, а на американскиве злосторници споменици им подигнавте.
Многу ми е јасно мене, он ништо лошо не направил за вас.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.417
Поени од реакции
9.044
Многу ми е јасно мене, он ништо лошо не направил за вас.
Ич не ти е јасно! Колку луѓе убил Милошевиќ? Ако бараше да одговара по командна одговорност, зошто истото не го бараш за Клинтон или за твојот Али Ахмети?

Многу ми е јасно мене дека вие се восхитувате на крвници.

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.189
Ич не ти е јасно! Колку луѓе убил Милошевиќ? Ако бараше да одговара по командна одговорност, зошто истото не го бараш за Клинтон или за твојот Али Ахмети?

Многу ми е јасно мене дека вие се восхитувате на крвници.
Сериозно го споредуваш Ахмети со Милошевиќ?
Може ли да ме потсетиш зошто Србија е бомбардувана и кога запре бомбардувањето?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.682
Сериозно го споредуваш Ахмети со Милошевиќ?
Може ли да ме потсетиш зошто Србија е бомбардувана и кога запре бомбардувањето?
Хк пу!
Која будала го споредуе мировникот и родољуб борец за човечки права, господинот Аљи името да му се позлати, со хашкиот осуденик Милошевиќ!?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom