Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Плаќање на сметките на Албанците. Тоа е.
Не само тоа, туку и плаќање на трошоците за да им се обнови инфраструктурата. Пошто многу нови „корисници“ имало, преоптеретена е мрежата и мора да се обнови... Следно ќе побараат пари и за обновување другата инфраструктура, што е сосема на место нели, пошто се пример за одговорни граѓани кои редовно плаќаат даноци.

Во исто време она што остана од македонските села, неповратно изумира заради немање на основна инфрастурктура и потребштини. Ама за тоа нема пари, кој колку заслужил.

Последно уредено:
Ниеден Албанец од Македонија не се преставува како Македонец, секогаш кога одговара на тоа прашање кажува Македонија, и се надоплнува со Албамец од Македонија,

Тоа надополнување оди само во случај ако ептен се истакнат во за нив позитивна смисла, тогаш 'забораваат' да кажат дека се Македонци додека кога се гребат за работа, бенефиции, искачања или прават шиптаpски работи како вадење органи и дилање дрога(99% од времето) е тогаш се Македонци, па макар биле и од Косово

Албанец осуден на доживотен затвор во Австрија, ја избодел сопругата до смрт бидејќи за појадок му послужила супа
Тој е обвинет дека во ноември минатата година ја избодел сопругата 16 пати по брачна расправија. По убиството излегол да се прошета, изјавил пред судот.
– Потоа отидов кај соседот и му кажав дека ја убив сопругата и дека треба да повика полиција – додаде тој.
Расправијата избила за појадок, бидејќи, како што рекол, сопругата му послужила супа.
– Жена ми сакаше да ме натера да јадам супа рано наутро. Покрај тоа, таа зборуваше лошо за мојата ќерка од првиот брак – објасни тој.
Тој додал дека изгубил контрола, извадил ножеви од кујната и ја нападнал жената.
Тој го признал делото, но не се покајал пред судот.
Српски тајни служби во Австрија. Сигурно некоја соработничка на српските тајни служби ја убедила несреќната сопруга дека супа е сосема добар и доволен појадок за домаќинот и дека ќе го држи во текот на работниот ден.
Да беше по потекло од Македонија ќе беше претставен како Македонец.
Пред 4 години на одмор во Хрватска, другар кој е иселен веќе 7-8 години ми објаснуваше дек повеќето од западна европа не сметаат за муслимани. Утре дента јас и овој ќе одиме на рафтинг и на чамецот со фамилија од Виена(етнички Унгарци) и муабет ова она и овој не прашува:So you are from Macedonia, you аrе muslims? Овој ме погледна и ми рече дека брачата убаво ја претставуваат Македонија.

Последно уредено:
Албанец осуден на доживотен затвор во Австрија, ја избодел сопругата до смрт бидејќи за појадок му послужила супа
Српски тајни служби во Австрија. Сигурно некоја соработничка на српските тајни служби ја убедила несреќната сопруга дека супа е сосема добар и доволен појадок за домаќинот и дека ќе го држи во текот на работниот ден.
Да беше по потекло од Македонија ќе беше претставен како Македонец.
Пред 4 години на одмор во Хрватска, другар кој е иселен веќе 7-8 години ми објаснуваше дек повеќето од западна европа не сметаат за муслимани. Утре дента јас и овој ќе одиме на рафтинг и на чамецот со фамилија од Виена(етнички Унгарци) и муабет ова она и овој не прашува:So you are from Macedonia, you аrе muslims? Овој ме погледна и ми рече дека брачата убаво ја претставуваат Македонија.
Е ова е веќе друго, реално поради големиот број на муслимани во државава сите мислат дека сме муслиманска земја, но не гледам нешто страшно во ова, Македонија има голем број на муслимани, како што некој од нас не знаат која африканска држава е муслиманска или христијанска, така и овие овде не го знаат тоа. Тие се Албанци од Македонија и тоа е факт, се додека се иселуваат во огромен број е добро, кур ме боли какво мислење ќе имале некој Шваба или некој Жабар таму, само нека продолжи нивното иселување и проблемите кои ги прават кај нас, нека ги прават тука.

Е ова е веќе друго, реално поради големиот број на муслимани во државава сите мислат дека сме муслиманска земја, но не гледам нешто страшно во ова, Македонија има голем број на муслимани, како што некој од нас не знаат која африканска држава е муслиманска или христијанска, така и овие овде не го знаат тоа. Тие се Албанци од Македонија и тоа е факт, се додека се иселуваат во огромен број е добро, кур ме боли какво мислење ќе имале некој Шваба или некој Жабар таму, само нека продолжи нивното иселување и проблемите кои ги прават кај нас, нека ги прават тука.
Според процент на жители(некаде една третина во земјава се муслимани) и ако не ја сметаме Турција ние сме 4ти во Европа. Пред нас се Косова, Албанија и Босна. После мислам е Бугарија. Фина екипа е собрана на првите 5 места. :icon_lol:

Според процент на жители(некаде една третина во земјава се муслимани) и ако не ја сметаме Турција ние сме 4ти во Европа. Пред нас се Косова, Албанија и Босна. После мислам е Бугарија. Фина екипа е собрана на првите 5 места. :icon_lol:
Овие 3 се муслиманки земји секако или ае Босна ти е скоро па поделена држава. А нас и Бугарија ќе не брани ЕУ и Нато од исламот, нема што да се плашиме, ако Турците не успеале 5 века да го тргнат крстот од тука, еве ЕУ успеа за некоја деценија, полека ама сигурно.

Не, репресијата тука е во тоа што дури се субвенционираше исламот, не само дозволување на секакви организации да си отвараат џамии и верски заедници. Национална стратегија на србите било тоа, денеска е ваша.

На швајцарците треба да им се заблагодаруваме, јас барем.
Автоматски споено мислење:

Не сум го избегнувал околу тоа, сум му одговорил зошто мислам е така.
Значи не одрекувам.
Ама он знаеме кон што цели, скинхед во динајл е, скинхед и бетамажјак, затоа не е стрижен.
Кога ќе помислам 99% од форумов сте такви.
Screenshot_20220916_004639.jpg

Во Чаир ова.
Српски служби дошле и им ги преврзале каблите за да имаат бесплатна струја.

Срамота што све трпат нашите сограѓани Албанци во име на соживотот.

Така @puno?

Прегледај го приврзокот 345220

Прв пат гледам ваква иницијатива, добро за жителите на Гази Баба. Кога веќе се осудени да живеат со племе, барем да се организираат да се заштитат децата.
Убаво што му текнало на градоначалникот, гест за поздравување но ова не се решава со разговарање него со насилство или во овој случај самоодбрана.

Убаво што му текнало на градоначалникот, гест за поздравување но ова не се решава со разговарање него со насилство или во овој случај самоодбрана.
Се решава на начин каде, кога веќе некој константно и константно те малтретира, а државата не успева, ниту се обидува да те заштити - за што е должна, се решава со маме ебење на другата страна до крај. Ама дали е тоа конечно решение, дали е решение за мене и за тебе само - или и за нашите деца, еве јас сум решил за себе, да не даде животот да се најдам во проблем со нив, мислам дека знам до каде сум решен да одам, недајбоже да дознаам дали само се залажувам можеби, ама дали истото би го посакал/препорачал на својот најблизок, или на другите луѓе? Не знам. Еве за почеток нека биде и ова, само да нема бодени и претепани деца, и фамилии во црно ради едно нецивилизирано племе кое никад ама никад нема да дојде на нормално ментално и цивилизациско ниво ( добро можда и они за миљон години ќе напреднат па нема да мијат нозе во лавабо на работно место али јас зборам за во рок во нашите животи ) колку и да се лажете на работи од типот - некои попалени љунги се лапале во парк. Тоа што на шиптаpките им се ебе е прашање на биологија и никако не смее да се направи грешка да биде збркано со некакво си прифаќање на било какви нормални основни цивилизациски вредности од страна на Агим и Африм под услов тоа да подразбира нормален живот со нив каде нема да има потреба родители да се грижат дали нивните деца ќе се вратат безбедно од школо.

Последно уредено:
Се решава на начин каде, кога веќе некој константно и константно те малтретира, а државата не успева, ниту се обидува да те заштити - за што е должна, се решава со маме ебење на другата страна до крај. Ама дали е тоа конечно решение, дали е решение за мене и за тебе само - или и за нашите деца, еве јас сум решил за себе, да не даде животот да се најдам во проблем со нив, мислам дека знам до каде сум решен да одам, недајбоже да дознаам дали само се залажувам можеби, ама дали истото би го посакал/препорачал на својот најблизок, или на другите луѓе? Не знам. Еве за почеток нека биде и ова, само да нема бодени и претепани деца, и фамилии во црно ради едно нецивилизирано племе кое никад ама никад нема да дојде на нормално ментално и цивилизациско ниво ( добро можда и они за миљон години ќе напреднат па нема да мијат нозе во лавабо на работно место али јас зборам за во рок во нашите животи ) колку и да се лажете на работи од типот - некои попалени љунги се лапале во парк. Тоа што на шиптаpките им се ебе е прашање на биологија и никако не смее да се направи грешка да биде збркано со некакво си прифаќање на било какви нормални основни цивилизациски вредности од страна на Агим и Африм под услов тоа да подразбира нормален живот со нив каде нема да има потреба родители да се грижат дали нивните деца ќе се вратат безбедно од школо.
Друже, како и да е ништо не се решава со ова. Океј убаво напишал човеков и као шо викаш и прв е што се ангажира за македонските деца. Но една голема работа се заборава секогаш да се каже. Никој никаде не ја кажал вистината, реалната слика, кој ги тепа и боде тие деца или кои ги ограбува Македонците(мислам на Циганите) и во двата примера се зборува само површно и кога еден проблем не тргнува да се реши од корен секако дека нема да се реши. Пред секакво тепање или дебата, мора да се знае вистината, никој досега нема собрано муда јавно да каже нешто на оваа тема(освен реално Апасиев, но не дирекно за ова, туку за некои побитни и повеќе политички прашања него за вакви секојдневни од кој страдаат физички луѓето)
Денот кога ќе почне некој да зборува дирекно, кога ќе каже доста беа нападите од Албанците кон Македонците, можеби и ќе добие народ позади себе, но прашање е и колку народ е спремен на нешто, реално на толку маки, уште сите се фб патриоти или на кајгана се најголеми Аркановци а во живо Зоран Заев.

Овој проблем не се решава никогаш, освен ако не им стаме убав ќотекот на нашите и да го трпат 5 века, се реагира сега кога се опуштени многу а се реално послаби од било кога во нивната историја тука. Иселени, модернизирани, средени у живот финансиски и опшествено со се, не знам што би изгубил некој Македонец 30 годишен од Ченто или Стајковци кој решил тука да остане да живее и да има деца, или некој 50 годишен кој дочекал веќе и внуци и знае што ги чека, како и некој 20 годишно дете кое исто само доле гледа иднина. Ниедна борба за слобода не поминала без жртви, загинаа во Гостивар во 97ма на протестите неколку Албанци ама од тогаш до сега најголемиот дел видоа голема корист па и слобода на крајот од денот(иако никогаш не живееле лошо меѓу Македонците, сепак се знаело кој е главен тогаш), да размислувале како нас уште ќе ги тепаа наши џандари по пазарите или ќе ги малтретирал кој стаса кога ќе се симнат во град.

Граѓанска војна е најдоброто што може да и се случи на Македонија и јас на тоа гледам на единствен спас за нас, ако покажеме желба за живот и борба можеби и ќе бидеме каков таков народ, можеби ќе имаме некој респект од некоја странска сила, мочеби и ќе имаме каква таква држава, вака потоневме, без барут не снема а не е дека ни не до толку гајле, најактивни теми се овие на ваков јавен форум.

И не, не го зборувам ова у стил као патриот од надвор, па лесно е да ви кројам судбина со војни, секој таков настан за мене би бил повик за враќање дома, зошто сум убеден дека можеби само така ќе станеме народ и подобро место за живеење, вака сме готови. Македонските партизани се доказ дека секогаш може да се направи нешто ако сме истрајни до крај и обединети во борбата за држава, сега сме на исто историско рамниште со тоа време. А и на крајот пак, подобро ужасен крај, додека ужаз без крај.

Последно уредено:
Скопјани се шетале со пиштоли и дрога во Чаир и Бутел, приведени 4 лица

Полицијата ноќеска меѓу 20 и 01 часот по спроведени мерки во Скопје. Кај тројца било пронајдено оружје, а кај еден марихуана.
– На 16/17.09.2022 во периодот од 20.00 до 01.00 часот на подрачје на општините Чаир и Бутел, постапувајќи по оперативен план, полициски службеници од Полициските станици Чаир и Бит Пазар во содејство со полициски службеници од Единицата за безбедност на сообраќајот на патиштата, Единицата за интервентна полиција, Отсекот за криминалистичка полиција, Единицата за недозволена трговија и Единицата за брзо распоредување, спроведоа зајакнати мерки и притоа од слобода лишија и приведоа четири лица, соопшти мВР.
lg.php

Ноќеска во 00.50 часот на ул.„Босна и Херцеговина“ од слобода бил лишен С.Ц.(42) од Скопје затоа што кај него биле пронајдени и одземени пиштол „Глок 9×19“, две рамки за пиштолот и 30 куршуми 9мм.
Истата ноќ во 01.00 часот на бул.„Крсте Мисирков“ од слобода бил лишен А.Ќ.(24) од Скопје затоа што кај него била пронајдена и одземена марихуана.
lg.php

Во полициска станица биле приведени и С.Д.(25) од село Грчец, скопско и Е.Ј.(42) од Скопје. С.Д. бил приведен на синоќа во 22.00 часот на ул.„Кемал Сејфула“затоа што кај него биле пронајдени и одземени револвер „Таурус ин“ и седум куршуми 9 мм. Е.Ј. бил приведен на 1во исто време на ул.„Цетинска“ затоа што кај него биле пронајдени и одземени пиштол „Сиг сауер“ и две рамки со 17, односно 15 куршуми 9 мм.
При контролите, како што информира МВР, биле констатирани 53 прекршоци по Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, седум по Законот за возила и биле одземени три моторни возила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom