Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Беа една од првите држави (и прва велесила) која не призна под уставно име и која постојано нагласува дека ги признава и другите атрибути, без задршка.
Грешка си,Бугарија е прва.И?
Русија ама баш никаков интерес нема од нас ни со нас.Историски гледано секогаш била против создавање и постоење македонска држава,наспрем Бугарија у Србија.
Автоматски споено мислење:

А што добро имаме видено од Америка и Европа?
Ништо посебно,освен што како народ аргатуваме во тие земји.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
803
Поени од реакции
968
Русија ама баш никаков интерес нема од нас ни со нас.Историски гледано секогаш била против создавање и постоење македонска држава,наспрем Бугарија у Србија.
Bugarija e velesila??? :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.136
Поени од реакции
83.783
Не. Кој рече дека Бугарија не е прва? Читај што сум пишал.
Дури и да е точно ова што го збориш, САД владее овде 2-30 години, преку СДСМ и ВМРО и ја направи земјава гомно у кое Албанците се газди а ние слуги. На пример, Груби, кој рушеше црква на Кале и учествуваше во националистички тепачки, сега САД ти го поставија за премиер.
Доволно ми е за да навивам за тој што е против САД и нивната политика.

Инаку, до пред некоја година не бев никако определен помеѓу САД и Русија, а бев со блага наклоност кон САД.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.468
Поени од реакции
17.994
Еве дечки, повторно, потсетница со кого егзистираме, не по своја волја, во оваа утепанија од држава.

Screenshot_20220901-175634_Facebook.jpg
Screenshot_20220901-175621_Facebook.jpg

Една од организаторките е тепана, веројатно зашто не била повиена, и читајте коментари.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.433
Поени од реакции
9.084
Последно уредено:

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.028
Поени од реакции
7.131
Не. Кој рече дека Бугарија не е прва? Читај што сум пишал.

Дури и да е точно ова што го збориш, САД владее овде 2-30 години, преку СДСМ и ВМРО и ја направи земјава гомно у кое Албанците се газди а ние слуги. На пример, Груби, кој рушеше црква на Кале и учествуваше во националистички тепачки, сега САД ти го поставија за премиер.
Доволно ми е за да навивам за тој што е против САД и нивната политика.

Инаку, до пред некоја година не бев никако определен помеѓу САД и Русија, а бев со блага наклоност кон САД.
А зошто Русија не призна, дали тоа признавање доаѓа одкако Бугарите одат да го измолат тоа додека сеуште беа главни руски играчи на Балканот пред да дојде царот на власт.

Друго си човек кој читал историја доста, зошто ВМРО нуди воена поддршка на САД а не на Русија уште во 1890тите.

Најважно зошто сите забораваме фактот дека ние бевме најпаметни да дигнеме рака на САД и да им палеме амбасада, епа последиците ќе си ги сркаме уште многу време.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.781
Поени од реакции
49.642
Најважно зошто сите забораваме фактот дека ние бевме најпаметни да дигнеме рака на САД и да им палеме амбасада, епа последиците ќе си ги сркаме уште многу време.
Знаат американците многу добро кои структури и под чија инструкција тоа го направија. Не ни го земаат за зло тоа и нема врска тоа со невозвратената љубов што трае 20 години меѓу македонецот и САД , која бара бескрајни гимнастики и рационализации.

Албанците беа нивни играчи од прв ден, и не, не е тоа дека дека шипците се умилкувале или дека не им ја палеле амбасадата, туку дека така било решено од САД. Две години после палењето на амбасадата нас не снајде тоа што не снајде, не ради тоа што горела амбасадата, туку зошто некој така го испланирал тоа со цела логистика што САД несебично ја пружи.

Додека сме кај признавањето, објасни ми ја баналната ситуација во која Америка го призна уставното име на државава, за после 15 години нивната администрација да го смени како да не постоело. Пак ли им запаливме нешто ?

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.028
Поени од реакции
7.131
Знаат американците многу добро кои структури и под чија инструкција тоа го направија. Не ни го земаат за зло тоа и нема врска тоа со невозвратената љубов што трае 20 години меѓу македонецот и САД , која бара бескрајни гимнастики и рационализации.

Албанците беа нивни играчи од прв ден, и не, не е тоа дека дека шипците се умилкувале или дека не им ја палеле амбасадата, туку дека така било решено од САД. Две години после палењето на амбасадата нас не снајде тоа што не снајде, не ради тоа што горела амбасадата, туку зошто некој така го испланирал тоа со цела логистика што САД несебично ја пружи.

Додека сме кај признавањето, објасни ми ја баналната ситуација во која Америка го призна уставното име на државава, за после 15 години нивната администрација да го смени како да не постоело. Пак ли им запаливме нешто ?
Ете сам потенцирааш не ни го зимаат за зло што значи сепак не се такви злопамтила јенкиве, поентата на постот во тој дел е чисто да се види кој прв на кој се дрзна да дига рака, дека постојано глумиме невини душички, а тие структруи и ден денешен се сива еминенција во државата и главни креатори на јавното мислење во неа.
Сам знаеш дека ако јенкиве не сакаа да постоиме како држава после ваков чин ќе не збришеа и веќе ќе заборавевме дека сме имале држава, а и Калето немаше да биде главен центар за нивните политики на Балканот.

Албанците беа нивен главен играч, повеќе не се, тие беа потребни и ја извршија задачата во Косово , сега целите на американската политика пред се во Македонија се други па Албанците нема да бидат повеќе фаворизирани и да им се дозволува да прават што сакат, а воениот конфликт искрено не би го коментирал таму многу работи се нејасни.

Политиката не се води признале и тоа е трајно, интересите се тие кои се важни, настаните кои ја диктираат политиката од тој чин до денес се сменија драстично, не признаа да покажат дека ќе сме држава (воедно Буш беа секогаш промакедонски плус дипломатијата на Борис) но истовремено ние што направивме да искористиме полза од тоа во наредните 10 години, ситуацијата се менува на геополитичката светска сцена и влезот во НАТО за нив беше поважно него нашево уставно име.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.781
Поени од реакции
49.642
Ете сам потенцирааш не ни го зимаат за зло што значи сепак не се такви злопамтила јенкиве, поентата на постот во тој дел е чисто да се види кој прв на кој се дрзна да дига рака, дека постојано глумиме невини душички, а тие структруи и ден денешен се сива еминенција во државата и главни креатори на јавното мислење во неа.
Сам знаеш дека ако јенкиве не сакаа да постоиме како држава после ваков чин ќе не збришеа и веќе ќе заборавевме дека сме имале држава, а и Калето немаше да биде главен центар за нивните политики на Балканот.
Никакво дигање рака не е тоа за нив. Триста амбасади можеш да им запалиш, ако имаат интерес од тебе, ќе им бидеш пријател, сакал или нејќел. Они што направија после тоа? Направија во право да бидат српските удбаши што ја палеа амбасадата со тоа што директно го водеа орото во војната, во која 100% застанаа на шииптарска страна, цела таа српска хистерија ја направија оправдана и го втурнаа неповратно македонскиот народот во српско-руска прегратка.

Албанците беа нивен главен играч, повеќе не се, тие беа потребни и ја извршија задачата во Косово , сега целите на американската политика пред се во Македонија се други па Албанците нема да бидат повеќе фаворизирани и да им се дозволува да прават што сакат, а воениот конфликт искрено не би го коментирал таму многу работи се нејасни.
Јас не знам од каде ти се овие информации или фантазии за овој пресек, дека од сега друга песна ќе се пеела, кога јас со мои очи гледам процес, кој не само што непречено тече, туку и добива на сила, а е воден од нив директно. Или треба да ги извадам сите хвалоспеви што амбасадорката и нивните претставници ги редат за премиерот Груби...
Политиката не се води признале и тоа е трајно, интересите се тие кои се важни, настаните кои ја диктираат политиката од тој чин до денес се сменија драстично, не признаа да покажат дека ќе сме држава (воедно Буш беа секогаш промакедонски плус дипломатијата на Борис) но истовремено ние што направивме да искористиме полза од тоа во наредните 10 години, ситуацијата се менува на геополитичката светска сцена и влезот во НАТО за нив беше поважно него нашево уставно име.
Нашиот влез во НАТО беше формалност, цела политичка сцена кај нас е нивна, комплет сосе цел државен и безбедносен апарат и роварат непречено во секоја инстутуција.
Ситуацијата се менува само кога е наша штета. Тоа е барем јасно во овие 30тина години.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.681
Јас сум да се иселат сите. Да останат само браќата и капениве. Онака, од нивни казни и даноци да се шири канцерот. Да нема македонци кои што рмбаат по цели денови за овие да си го прчат на државно, лапни тендер, лапни курка, шетни до странство и така пак од почеток.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Автоматски споено мислење:

Бугар, јаде шамари во темата за Украина и тука идеш комплекси да лечиш? ај не квари тема баш има што да се прочита од луѓето. Како селска визитарка си по темите, одиш и се глупираш.
Screenshot_20220626-191734_Chrome.jpg

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Еве дечки, повторно, потсетница со кого егзистираме, не по своја волја, во оваа утепанија од држава.

Прегледај го приврзокот 343524
Прегледај го приврзокот 343525

Една од организаторките е тепана, веројатно зашто не била повиена, и читајте коментари.
Ајде Спасовски повели апси тепачи на жени кои протестираат. Сам си кажа дека од државата никој не е посилен. Талибанци ти шетаат по Македонија.

Другари 30 години не го решивме племево антидржавно што не знае за закон и ред. И тие што со пушка тргнаа да не бранат и деца оставија сами да растат ги заборавивме. Пробавме да градиме заедничко општество, воени злосторства амнестиравме (власта на Груевски да бидеме начисто).
За возврат добивме шиптaрска репресија врз се што е православно во Македонија.

Ниту Белград ниту Атина ниту Тирана. Софија е мајка на Македонија.
Ќе се вратиме дома или ќе водиме тешка борба која никој не сака да ја води.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom