Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
kazi koga ke pravis sunat, taman nekoe evro ke dobies od bracata e sega neznam bas dali so vegansko meni ke pomines
Јеби га кога не вршат работа каури може ќе треба сунет може ќе дадат и некој тендер поклон.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.323
Еве денес еден глуп проблем во администрација. Јави се во СДСМ тупат вмро филозофираат Левица откачуваат со глупости во дуи ска пробљем за 5 минути. Само дуи работи во државава...
Работата што дуи ја прави физиката ја објаснува со негативен презнак.
Автоматски споено мислење:

Јеби га кога не вршат работа каури може ќе треба сунет може ќе дадат и некој тендер поклон.
Не ти вршат оти се понашаш ко шипо.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Работата што дуи ја прави физиката ја објаснува со негативен презнак.
Автоматски споено мислење:

Не ти вршат оти се понашаш ко шипо.
Мислиш ме интересира бизнис а не политика?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Не, те интересира да си штеточина.
Јас штеточина...еве човек неможе да тераат бизнис во Македонија без филозофии. Што е сложено? Нати ми дај ми. Тоа се вика трансакција. И после немало пари и сиромаштија :( Ај гледајте таму вести и нервирајте се

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.323
Јас штеточина...еве човек неможе да тераат бизнис во Македонија без филозофии. Што е сложено? Нати ми дај ми. Тоа се вика трансакција. И после немало пари и сиромаштија :( Ај гледајте таму вести и нервирајте се
Работата е што постои давање пари на индивидиу кој активно идат да те ништат. Рестото е небитно.

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
412
Поени од реакции
783
Останаа противпожарните авиони во Шпанија на поправка :)
20220530_173433.jpg

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Teтово е најголемата дупка у држаава. Незнам како тој народ живее таму. Не се способни улиците да си ги напраат, асфалтираат, закрпат. Администрацијата им е тапа, та биле на власт ДУИ, ДПА, Беса или Алијанса... Една асална регионална депонија бе уште немаат каде ѓубрето/отпадот да го фрлаат/складираат. Зиме најзагаден воздух на планетава. Лете све поплави ги млатат/зафаќаат. Криминал и корупција до небеси. Дивоградби, леле мајко. Шар Планина ојде капутт, незнам дали едно е*ено дрво остана здраво и право. Гледано од денешна перспектива еве средина од 2022 год. сме, овие некои/неколку конфликтни зони да се отцепеа од РМ пред дваесетина години ќе изгубевме мал дел од територијата на државава, ама барем немаше да бидеме до ова дереџе денешно каде имаме Албанска власт/влада, повеќе Албански министри и директори од Каури и плус масовно бутање на Албанци во администрацијата, многу повеќе од нивната реална процентуална етничка застапеност во земјава... јбг политиката е комплексна работа, треба на време да се мисли што да се прави и како ќе се прави... да не биде после работата оде воз у кукуруз... :tapp:

Последно уредено:
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.030
Teтово е најголемата дупка у држаава. Незнам како тој народ живее таму. Не се способни улиците да си ги напраат, асфалтираат, закрпат. Администрацијата им е тапа, та биле на власт ДУИ, ДПА, Беса или Алијанса... Една асална регионална депонија бе уште немаат каде ѓубрето/отпадот да го фрлаат/складираат. Зиме најзагаден воздух на планетава. Лете све поплави ги млатат/зафаќаат. Криминал и корупција до небеси. Дивоградби, леле мајко. Шар Планина ојде капутт, незнам дали едно е*ено дрво остана здраво и право. Гледано од денешна перспектива еве средина од 2022 год. сме, овие некои/неколку конфликтни зони да се отцепеа од РМ пред дваесетина години ќе изгубевме мал дел од територијата на државава, ама барем немаше да бидеме до ова дереџе денешно каде имаме Албанска власт/влада, повеќе Албански министри и директори од Каури и плус масовно бутање на Албанци во администрацијата, многу повеќе од нивната реална процентуална етничка застапеност во земјава... јбг политиката е комплексна работа, треба на време да се мисли што да се прави и како ќе се прави... да не биде после работата оде воз у кукуруз... :tapp:
Мене ми се повраќа и ја осеќам одвратната шиптаpска енергија кога сум само на поминување од Тетово. Не сакам да замислам како е да живееш меѓу тоа племе таму.

А убава географија има, Шара итн. да беше чист македонски сигурно ќе беше доста посетено туристичко место

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Што не сакаат Македонеци бизнис?
Mnogu jasno ti i nemas izbor bidejki taka se postaveni rabotite,ako ne si im u partija sdsm ili dpmne od niv tender ne dobivas.Toa go napravi i golemiot jazol ako ne si so niv ne postois kako opcija bilo sto da ti se zeme vo obzir tender baranje,proekt da ti odobrat vo oblast koja ja drzat bez razlika dali bilo ministerstvo,opstina ili j pretprijatije.
So dui ne znam kolku se otvoreni za delenje tenderi so luge koi ne im se u partija ali po tvojava diskusija ako vrvi biznisot so niv cepaj i ic ne mu ja misli.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.831
Поени од реакции
40.276
Не за џабе секоја година при поголем дожд имаат поплави у тоа албанските села на Шара. Пола планина ја бутнаа, и после плачат дека водата им ги бута куќите, каурите им се криви на крај. Класично албанско понашање.

Тетово го уништија како град во рок од 20 години, го доведоа на ниво на град од Бангладеш или Пакистан, Гостивар, Струга исто. Уствари сите општини кои што они ги водат се на работ на пропаст, безредие, ѓубре, гнасно, џамии на секој чекор, се паркираат каде им текне, у Чаир Шилегов им стави бетонски прегради не сред пат, како у појасот Газа што ставаат, овие прерипуваат преку нив. Класично дивјачко однесување, племе, паразити.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.312
Поени од реакции
8.800
Мене Чаир/Топанско ми се доста поодвратни места од Тетово. Посебно некои места/улици ко Македонски-Косовска бригада, Прохор Пчински и сл. Само делот по ул. Христијан Тодоровски Карпош е малку попристоен.

Инаку, баба ми и дедо ми живееја таму, многу често сум движел во тој крај и со години, сум поминувал и на полноќ по Цветан Димов на сред Рамазан кога има по 10.000 луѓе по улици, искрено никогаш никаков проблем сум немал. Оние проблеми што излагаат меѓу комшии за разни глупости многу пријателски ги решаваа, со вештачкосеверофиромјаните во другиов дел од градот е многу поразлично искуството...

Kajgana Shop

На врв Bottom