Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.905
Кој бе не се поистоветува со Македонците, јас ги напаѓам оние кои се пасивни и вакви као тебе, генерали од форум што ме напаѓа за нешто што сум напишал во нервоза. Јас тоа што сум од друга националност го давам како пример за чистокрвните Македончишта што ја дозволија 20 години да ги води Дуи, а знаат да делат патриотизам насекаде, без да ги согледуваат реално работите. Јас можам да живеам каде сакам затоа што имам можности, јас секогаш ќе бидам тука за Македонија и за Македонците, тоа за мене е на пример со брат ми, иако се карам по едно 5 пати у месец, иако може да не му пишам со денови, пак сме браќа и пол, за добро а многу повеќе за лошо.
За жал иднината е црна на Македонија па ете ќе иаме примери да се докажуваме.
Автоматски споено мислење:

Абе друже, советник на дпмне нокаутираа тука при една расправија и тоа дома, а вчера изрипаа лажни профили да го оцрнуваат таму тој на Заев обезбедувањето, со цел да придобијат некој глас. Македонецот го уништи она државана работа и "клати врата-земај плата. За тие работни места ни се случи се досега што ни се случи во државата.
Не, Македонецот е уништен од кратковидноста и бркањето на личниот интерес.
Тукашните стопани што ни се, дури премилосливи се за оваа стока каурска

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.151
Поени од реакции
11.807
Кој бе не се поистоветува со Македонците, јас ги напаѓам оние кои се пасивни и вакви као тебе, генерали од форум што ме напаѓа за нешто што сум напишал во нервоза. Јас тоа што сум од друга националност го давам како пример за чистокрвните Македончишта што ја дозволија 20 години да ги води Дуи, а знаат да делат патриотизам насекаде, без да ги согледуваат реално работите. Јас можам да живеам каде сакам затоа што имам можности, јас секогаш ќе бидам тука за Македонија и за Македонците, тоа за мене е на пример со брат ми, иако се карам по едно 5 пати у месец, иако може да не му пишам со денови, пак сме браќа и пол, за добро а многу повеќе за лошо.

Абе друже, советник на дпмне нокаутираа тука при една расправија и тоа дома, а вчера изрипаа лажни профили да го оцрнуваат таму тој на Заев обезбедувањето, со цел да придобијат некој глас. Македонецот го уништи она државана работа и "клати врата-земај плата. За тие работни места ни се случи се досега што ни се случи во државата.
Епа немој другпат да пишуваш во нервоза.

Во однос на реално гледање на работите, погледнати се тука одамна и се како што ти ги кажав погоре - без разлика ти што мислиш или пишуваш по форум од оваа состојба назад НЕМА.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
И ќе биде касно.
Тежок ќе биде патот на заблудените каури-космополити додека сфатат дека во оваа држава и систем се единствено идржувачи на другите племиња. На привидниот, купен раат што го имаат, додека редовно ги плаќаат од своите пари нивните рамковни вработувања и социјална помош, ќе му дојде крај во моментот кога ќе секнат парите за издршка, а тоа полека доаѓа и кругот неминовно се стеснува.
Тогаш муабети од типот “ама чекај друже, зашто сега вака'' на циганот со најлон полн лепак, ништо нема да му значи. Ќутекот од друга страна, како оној вчера, е многу поефикасен.
Тој проблем е на глобално ниво,се повеке космополитите заземаат замав низ светот,а посебно по Европа.Нека ти текне на групното силување у Келн,а после месец дена со транспаренти Willkommen ги пречекуваа.Паролата "само љубов луѓенца" ние ја увезовме,некои бањати што заминаа како програмери по Шведска,Холандија,Норвешка ни ја донесоа да не едуцираат,не ја измисливме тука.Глобален проблем е тоа,али ние први ке настрадаме

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.137
Поени од реакции
25.676
Член од
31 мај 2019
Мислења
340
Поени од реакции
1.087
Во источна Македонија ќе видиме се поизразено појавување на еден старо-нов проблем- со ромското население. Највеќе на удар се Струмица и Штип.
Таму веќе постојат огромни ромски гета, додека во Струмичкои во околните села има значително ромско население.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.907
Поени од реакции
2.943

Do nekade se soglasuvam, eve partiite da izlezat i da kazat nema poveke vrabotuvanje na drzavno preku partija i ke vidis deka ni 20k glasovi vkupno nema da osvojat dvete najgolemi partii.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.364
Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Утепани од Господ се нашиве палео-сограѓани, со умот некаде во шевар 700-800.

овие петорица да се најдат одма и на тик-ток да им се објави идентитетот!

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Не е никаков проблем да ги викаме Циганите-Роми или Шиптaрите-Албанци. Баш напротив, како сакаат тие така и треба да ги викаме, нивно право е тоа како сакаат да се викаат и треба да им се почитува. Тоа бар од на наша кожа треба да го знаеме. Друг е проблемот со нив.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.090
Поени од реакции
8.835
Средена е кај мене, воопшто да не се секираш. Вака убаво е да се прочита како еднаш се откажуваш од македонците и никако не ги признаваш за свои, а од друга страна плачеш како ромите нешто не малтретирале.
Многу виде државата во минатото, а и сега, од тоа што вака деца како тебе ќе се преселат во странтво и потенцираат како тоа тука треба да се средат работите.
Ако беше толку храбар и паметен што не остана да ги средиш?
И зошто не се поистоветуваш со македонците? Што толку ти смета кај нив?
Не е проблемот толку во ликот на Илија колку што е проблемот на исперените у мозок македонци на чело со неџат, еве и тука на форум имаш DimceY и ред други кои се продале за сендвиче кое е далеку помалу од торба.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.151
Поени од реакции
11.807
Не е проблемот толку во ликот на Илија колку што е проблемот на исперените у мозок македонци на чело со неџат, еве и тука на форум имаш DimceY и ред други кои се продале за сендвиче кое е далеку помалу од торба.
Едноставно е според мене, ако веќе еднаш си се одрекол од народот како Македонец и плукаш по своите Македонци, зошто тогаш да си загрижен за државата?

Не му судам на Илија или било кого што си заминал во странство туку имав забележано дека на форум искоментира во однос на тоа дека не се поистоветува со овој народ.

Штом некој не се поистоветува со својот народ тогаш не гледам која е целта да се грижи за државата каде тој народ живее - која впрочем држава од 2001 наваму се' помалку припаѓа на Македонците (за жал).

Последно уредено:
Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Едноставно е според мене, ако веќе еднаш си се одрекол од народот како Македонец и плукаш по своите Македонци, зошто тогаш да си загрижен за државата?

Не му судам на Илија или било кого што си заминал во странство туку имав забележано дека на форум искоментира во однос на тоа дека не се поистоветува со овој народ.

Штом некој не се поистоветува со својот народ тогаш не гледам која е целта да се грижи за државата каде тој народ живее - која впрочем држава од 2001 наваму се' помалку припаѓа на Македонците (за жал).
По принципот подобро еден ден лав одколку цел живот офца, подобро 500 000 вистински македонци одошто 1500000 северџани ///// номади или ватевр.
треба да разберете дека оваа држава не е веќе држава на македонскиот народ, според тоа нема што некој македонец да ја љуби, оваа држава треба да се уништи до темел.

Kajgana Shop

На врв Bottom