eпа ај изјасни се баш ме интересираGarfield напиша:Па кај виде дека изјавив дека има совршенство? Јас само реков дека мојот профет е цар.
Целосно се сложувам као и што напишав во мојот пост за оваа тема.Совршенството води до здодевност и бесцелност на постоењето .Garfield напиша:Реков нем совршенство, онакво какво што се бара, побарува, исчекува, се што може да се добие е нешто посовршено од претходното, а ни тоа да не биде совршенство.
Кога би имало совршенство тогаш би било здодевно. Она што го чини животот и се околу нас интересно е стремежот, копнежот, потрагата по недофатливото. КОга би знаеле каде е целта значи дека би била дофатлива или некој веќе ја дофатил. Нема интересност тогаш.
хехехе нема бе он беше со мене коа ти го напишав тоа Што да праам коа конечно најдовме нешто за што се согласуваме:pehar:Garfield напиша:Немој сеа Шлаки да стане љубоморен хехехехех!
Ja vazno rekov, ama ti si znaes. Ne si mala, tolku!Dani^^^ напиша:хехехе нема бе он беше со мене коа ти го напишав тоа Што да праам коа конечно најдовме нешто за што се согласуваме:pehar:
e da usovrsen si za nekoj raboti so ne znaci deka si sovrsen za istiteWhiteWeedy напиша:Sovrsenstvoto se sozdava i postoi koga ke se spojat slednive raboti:
-Magareskiot inet
-Tvrdoglavosta i
-Rabotnata navika
Eve na primer jas sum Tvrdoglavo Magare koe neprestano nosi tovar na grbot. - Pa zatoa ke vi kazam
-Tvrdoglavosta e sovrsena
-Da bev majmun mozebi ke bev poubav no ne sum los i za magare, a
-rabotnata navika isto e sovrsena
(Opsto zemeno jas sum (u)sovrsen samo za nekolku raboti)
Znaci sovrsenstvoto postoi no sekogas se javuva vo poinakva forma
Nekoi sprema kombinacijata na formite ja merat sovrsenosta na edna licnost, bez da znaat deka sovrsenosta ima golemi izgledi da bide eden od najrelativnite poimi vo svetskata leksika poradi postojanata promena na formite.........
e aj kako ke sozdades sovrsenstvokLiNkA напиша:So ova se soglasuvam!Код:Sovrsentvoto se sozdava