B
Beck's
Гостин
Imam Fiat Bravo 1.9 TD 1997g, sakam da smenam so Seat Ibiza 1.2 2002g. Poveke od aspekt na ubavinata sto ja ima Ibiza. Kakov sovet bi mi dale
мојот совет а и на другите би бил да си тераш по кеифот...Imam Fiat Bravo 1.9 TD 1997g, sakam da smenam so Seat Ibiza 1.2 2002g. Poveke od aspekt na ubavinata sto ja ima Ibiza. Kakov sovet bi mi dale
ауф... може да се повеке работи... прво со самото тоа што ти крева преголем притисок во цревата (дување на цревата) алудира на дихтунг на глава отиден... ама и немора да значи... понекад се појавуваат идикации на изгорен дихтунг на глава а не е изгорен... значи може ред работи да се склопат, на пример, капачето служи за да исфрли дел од притисокот и гасовите што се појавуваат (од антифризот). а не го прави тоа од икс причини (се залепило, затнало или му дошол крајот) ама сепак на некое друго место да се мрсулави некое црево и да испарува затоа што е топло местото па така да неможеш да видиш... и под дефолт ти викаш, цревата се дујат, ми губи вода, значи дихтунг на глава отишол... меѓутоа, треба да провериш на следен начин:Ej, imam mercedes c220 cdi 1998 i imam problem so vodata. imam smeneto dve kapacina za voda so ednoto stvara golem pritisok vo crevata , so drugoto gubi mnogu voda od crevceto
rabotnata tem. e stabilna ama na podolk pat gobi voda
do so e problemot ako mozi nekoj da mi kaze
dali e vodna pumpa ili dikton dekla ili neso drugo????
Зависи уште колку ќе доплатиш за ибицата + бензинец е ибицата и повеќе ќе троши од дизелот бравоImam Fiat Bravo 1.9 TD 1997g, sakam da smenam so Seat Ibiza 1.2 2002g. Poveke od aspekt na ubavinata sto ja ima Ibiza. Kakov sovet bi mi dale
ima sitni meurcina i pena . ama nema znaci na mesawe ulje i voda toa mi e cudno. otidov kaj dvajca serviseri i dvajcata rekoa deka e dihtun no edniot rece prvo da probame so original kapace . vo momentov imam dve kapacina edno original so koe gi pumpa crevata, a so ne originalot crevata se vo red no ispusta golemo kolic. voda koga motorot e zagrean.
motorot raboti perfekno ima sila kompresija i tn.
ne znam dali da go otvarat motorot, a da ne e drugo vo prasanje
mercedes 220 cdi[/quot
Налесно можеш да провериш дали е диктонот на седниот начин. Отвори ја капачката за масло и види дали има бели наслаги како мајонез, ако има за да ја исклучиме можноста на некаква кондезација внатре во моторот избирши ги наслагите и врати ја капачката на место, потоа провери нивото на маслото ако е покачено тогаш тоа е тоа меша малсо и вода сигурно ако не е покачено или можеби незабелечително на иникаторот-шипката, повози ја некој километар и внимавај на нивото на антифиз и масло, ако маслото се зголемува и на капачето има бели наслаги а антифизот намалува тогаш отиден е диктонот,Ако е се во ред со маслото тогаш дефектот треба да се бара во системот за ладење и како што забележав пишуваш вода дека користиш ако е вода менувај одма ставај антифиз,водата знае големи проблеми да прави а можеби и таа е виновникот за целата слуација.
чим има меурчиња и пена прави тоа е тоа... честито отварање мотор... ич не прашувај иди си кај првиот што ти рекол дека е дихтунг...ima sitni meurcina i pena . ama nema znaci na mesawe ulje i voda toa mi e cudno. otidov kaj dvajca serviseri i dvajcata rekoa deka e dihtun no edniot rece prvo da probame so original kapace . vo momentov imam dve kapacina edno original so koe gi pumpa crevata, a so ne originalot crevata se vo red no ispusta golemo kolic. voda koga motorot e zagrean.
mercedes 220 cdi
нема такво нешто више... ако мислиш за продажба на автомобили, има неколку “автопазари“ во скопје... во принцип работат секој ден, како автоплацови... за резервни делови слаба работа...Едно прашање само чисто информативно:
Кај се наоѓа авто-пазарот и кои денови работи?
А тој во маџари не функционира како автопазар ?--- надополнето: 7 април 2012 во 01:50 ---
нема такво нешто више... ако мислиш за продажба на автомобили, има неколку “автопазари“ во скопје... во принцип работат секој ден, како автоплацови... за резервни делови слаба работа...
Без нервози друже не му ја мисли многу колата ке ти биде истата (едино ако не напраат грешка во сервис а за тоа шансите се минимални зошто е овластен сервисот). За рамнење на глава ја носам во една работилница карши стаклара не за друго најблиску ми е а и неможам да се пожалам.mercedes 220 cdi
sega e na servis ovlasten so licenca od mercedes ja vadat deklata- dali imate nekoja preporaka kade da ja pustam na ramnewe-
se plasam da ne e pukant blok ili dekla???
dali ke e ist motorot dali ke ima namalena snaga ili slicno po servisot, dali ke e siguren za dolg pat ???
Можда пријателот со вектрата си густирал.Опел може да се најде,ама штета што ладата е шитната иначе ставав кладба 1000 евра па кој му стиска нека повели
А да УТОП ама у гаќи беше комшијата со вректрата,кога остана позади мене да диша прегорено уље,а па тој позади него застана оти неможеше од црна магла да гледа за да вози.
Штета што трката беше на пријателска база иначе ќе останеше без вректрата.
Иначе самарата беше трета специјала и без термостати.
Убо ти објасни Кано погоре.... И не се секирај, ништо посебно нема да му биди. Се гледа кај е оштетен диктонот кога ќе го извадат, деклата се рамни и толку. Фурај.ima sitni meurcina i pena . ama nema znaci na mesawe ulje i voda toa mi e cudno. otidov kaj dvajca serviseri i dvajcata rekoa deka e dihtun no edniot rece prvo da probame so original kapace . vo momentov imam dve kapacina edno original so koe gi pumpa crevata, a so ne originalot crevata se vo red no ispusta golemo kolic. voda koga motorot e zagrean.
mercedes 220 cdi
п.с. Мерцедес е... ако пали, никаде нема да те остај. Имам роднина, Мерцедес Ц класа 220 обичен дизел (не CDI), му заглави менувачот во 4-та во Скопје... Од Скопје, дојде до Битола, од Битола ојде Струга, од Струга ојде Тетово и таму му го сменаа со друг. Помина околу 500 км.dali ke e ist motorot dali ke ima namalena snaga ili slicno po servisot, dali ke e siguren za dolg pat ???
Така е кога не се чита се.Важно е да се напишенешто само да се тролаМожда пријателот со вектрата си густирал.
Дојди да те пробам со мојава вектра а класа 2.0 200кс