Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
и шо ќе ми е ова FM кога шушти,и гарант не вади никаков бас?!?
-значи звукот е за никаде!
-ќе фанам на мобилниот ќе слушам музика,почисто ќе биде
-не вреди за парите,600 денари,и купот нервоза....паорно ќе земам радивце настаро,колку ќе тера,нека тера...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
и шо ќе ми е ова FM кога шушти,и гарант не вади никаков бас?!?
-значи звукот е за никаде!
-ќе фанам на мобилниот ќе слушам музика,почисто ќе биде
-не вреди за парите,600 денари,и купот нервоза....паорно ќе земам радивце настаро,колку ќе тера,нека тера...
A шо очекуваш за 600 денари? Благица Павловска да ти пее додека возиш?

Ако сакаш да не шушти, да има чист тон ке додајш уште барем 1 нула до вредноста на ФМ предавателот и ке си земиш солидно радио. Патем и тоа нема да вади којзнае каков бас, за бас ти треба сабвуфер и појачало.

Ептен

Џомба
Член од
30 јуни 2006
Мислења
97
Поени од реакции
15
A шо очекуваш за 600 денари? Благица Павловска да ти пее додека возиш?

Ако сакаш да не шушти, да има чист тон ке додајш уште барем 1 нула до вредноста на ФМ предавателот и ке си земиш солидно радио. Патем и тоа нема да вади којзнае каков бас, за бас ти треба сабвуфер и појачало.
Се е до фреквенцијата која ќе ја одбереш! Јас на мојот 600-денарски плеер ниту шум имам ниту ништо, а бас корне. Баш прееска ми сними еден колега транс на стикче, одлично цепаше.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Зависи до колата и зависи од озвучувањето, ако имаш некое над просечно озвучување и сакате да уживате во звукот со FM емитерот само ќе ви се скрши филмот, купив 3 FM емитери со надеж да слушам од iPod музиката, едниот беше од 400 и нешто од Анхоџ го земав, уште еден земав од 800-900 не ми текнува од каде и на крај земав од Apple store (што беше во Беверли) Belkin FM Transmitter и го платив ~2400-2600 денари и пак не го добив тоа што го сакав и си реков што џабе нервози кога не ми е проблем да менувам дискови и да режам + ако преку iPod пуштам музика ги губам командите што ми се на волан така да го баталив... Кога ќе ми текне сега подобро да ги дадев тие пари за уште едно појачало за предните звучници, бар немаше залудно да отидеа. Шумот зависи многу од тоа какво возило имате, те. каква опрема, кај мене во кола МНОГУ ретко и ретко на кои места вадеше послаб шум затоа што имам полно сигнали што се емитуваат од компјутерот што е во колата (сателитска навигација, мобилен, радио...) што за разлика кај другари што имаат обични системи со само player шумот беше послаб и скоро насекаде во колата работеше... Како и да е не постои совршен FM Transmitter, а тие што се блиску до совршенство се скапички.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
муабетот ми беше дека не може ФМ уред да го замени незаменливото CD радивце...не се за лепе очи радивцата од 6 000 најевтиното (квалитетно) нагоре....
-а тоа дали сте задоволни од него за цена од 600 дената,тоа е ваша работа...ја ќе кажам поарно земи радивце и мирна глава засекогаш,отколку воа тракање со трансмитерот...:helou:

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Како и да е радивце е радивце.

Ја земав за 5000 ЈВЦ

супер е !!!

имате голем избор таму...немаат се на сајт.

Ептен

Џомба
Член од
30 јуни 2006
Мислења
97
Поени од реакции
15
муабетот ми беше дека не може ФМ уред да го замени незаменливото CD радивце...не се за лепе очи радивцата од 6 000 најевтиното (квалитетно) нагоре....
-а тоа дали сте задоволни од него за цена од 600 дената,тоа е ваша работа...ја ќе кажам поарно земи радивце и мирна глава засекогаш,отколку воа тракање со трансмитерот...:helou:
Не ве разбирам. Па трансмитерот не е замена за радивцето, туку негова надополна. Покрај радио станици да слушаш на истото радивце мп3-ки.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Абе радивце, радивте ..мене ми е за уезбето. Да не режам песни секој втор ден. Башка во астрата имам супер радио фабрично нема да го мењам ради еден уезбе прикључок. Ќе зеам вакво ко шо кажа Ептен ќе го стан на некоја таква фрекфренција ќе видам баш.

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Ме интересира дали има можност да се купи онаква мала регистарска таблица. Дали тоа треба да се иде да се земе у амсм или каде, и дали ако они немаат можам ја да си напраам сам и да си ја стаам. Сакам да ја стаам напред.

Biker_boy89

Driver
Член од
17 јануари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
0
Ме интересира дали има можност да се купи онаква мала регистарска таблица. Дали тоа треба да се иде да се земе у амсм или каде, и дали ако они немаат можам ја да си напраам сам и да си ја стаам. Сакам да ја стаам напред.
Кој ти дава таква таблица у амсм.Таа е забранета од страна на МВР не смееш да возиш со таква, ама сепак ги прават на црно можеш да си направиш и ако имаш врски у мвр да ти ги кинат казните слободно стави.:salut:

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Де бе мајку му, па нели ако немаш напред таблица поминуеш без казна, па ако стаам онаква мала, шо има везе.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Де бе мајку му, па нели ако немаш напред таблица поминуеш без казна, па ако стаам онаква мала, шо има везе.
таблица не смееш ИЧ да чепкаш,или мењаваш...ја сакав да ставам знаме од куклеш на црвениот дел,ама ми кажаа луѓе,а и луѓе од форумов дека е законски забрането...па сеа да јадам казни за патриотизам,е мало морген:helou:

Biker_boy89

Driver
Член од
17 јануари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
0
А да не знае некој каде ги прават оние црни табли со бели букви како дибпоматските шо се?

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
оваа слика не сакам да ја ставам во Мистери Кар темата затоа што и јас незнам шо кола е ,а сакам да дознаам???

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Хјундаи купе...2002-3 некаде...малце сменет личен опис...

Kajgana Shop

На врв Bottom