Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ке ви извадам слики (во телефонот ми се), да видите разлика кога ја чистев колата од некој турчин пред мене... Човекот и со газот да можел ке влечел. Не е само димот, туку и целиот ентериер менува боја и прима лош мирис. Едвај ја дотерав на некој ред, една туба цилит бенг потрошив. Раце ми паднаа од трилкање по покривот.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ке ви извадам слики (во телефонот ми се), да видите разлика кога ја чистев колата од некој турчин пред мене... Човекот и со газот да можел ке влечел. Не е само димот, туку и целиот ентериер менува боја и прима лош мирис. Едвај ја дотерав на некој ред, една туба цилит бенг потрошив. Раце ми паднаа од трилкање по покривот.
готово нема веќе,крај,ја носам во перална на генералка и после тоа нема пушење,ке ги извадам и пепеларите.Иначе ја направив колата денес,нешто со алансерот имало проблем,нз баш точно,дали некои четкици или некоја диода.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Прашање до тие кои знаат а и молба до модераторот/админите да постават тема со наслов "Задолжителна опрема во возилата" и истата да биде поставена како важна, е сега прашањето- со новите законски одредби што се е дел од задолжителната опрема во возилата и нормално (ова за во темата) која е стандардната законски пропишана опрема која треба да биде во возилото?

*јас планирав да отворам таква тема ама се што најдов пребарувајќи по гугл за опрема беше за зимската :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Алтернатор е тоа бре... И јас ке ти велев да го провериш, мене ми правеше нешто слично, има секаде струја, ама по малку жари сијаличката од алтернаторот.

Едит: за имењакот

Што е задолжително? Елече зелено (150 денари), кутија за прва помош (полна! 400 денари), противпожарен апарат (1200 денари), сајла за влечење (150 денари), триаголник (200 денари), ланци (од 15.11 до 15.3 1200 денари) и сијалици. Ете тоа е.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Што е задолжително? Елече зелено (150 денари), кутија за прва помош (полна! 400 денари), противпожарен апарат (1200 денари), сајла за влечење (150 денари), триаголник (200 денари), ланци (од 15.11 до 15.3 1200 денари) и сијалици. Ете тоа е.
Благодарам имењаку :)

А да направеше една тема за ова, онака нека стои за евентуални измени иили дополнувања :smir:

* а што е со лопатката како опрема и од кога почнуваат со важност истите :)

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Алтернатор е тоа бре... И јас ке ти велев да го провериш, мене ми правеше нешто слично, има секаде струја, ама по малку жари сијаличката од алтернаторот.

алтернатор де,се ги мешам,иначе се е ок

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3

Зеленото елече уште не го барат а за овие другите да
така му кажваше еден полицаец

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
Против пожарен не треба за кола за комбе автобус и камион треба

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Дали треба или не треба ПП апарат заради законот, не е битно.
Добро е да се има во кола. Може многу да спаси.
Макнам еден со 2 кила прав...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам јас противпожарен, ама играв дома нешто и се испразна. Така да седи дома моментално. Знам, ги полнат, ама тоа во некои подобри времиња.

Инаку ова со елечето, незнам дали важи или не, за 130 денари несакам да ме малтретираат. А за лопатка и слично, да ги ебам, да не сакаат и мотика да носам? Не носам, лопатката е војничка опрема, башка ја нема каде да се купи. (интересно делуваат тие војничките што се на расклопување) Затоа носам секира, ако ме изнервира некој, да го насекирам :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
со што го чистите зарзнатото стакло? со онаа стандард пластична "палка"? пошто некои ми кажаа, со тек на време се оштетувале стаклата, па ми кажаа да користам таква, но со гума што е. пробав со таква, ама нема абер од чистењето на замрзнато стакло. има нешто трето, или да си фурам со стандардната пластика? =)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Терај со стандардната, а ако имаш во прскалата ставено вода што не замрзнува и тоа можеш да го користиш. Само ги ослободуваш бришачите, и испрскај ја течноста, ке се одмрзне одма. Без гребење, трилкање и замрзнати раце :)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
пола град е лизгав за возење,а ја како за инат цел ден у колата се возикам.....мој совет до вас да си купувате зимски гуми,барем за погонот......вака цела кола игра да ја е***:jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom