Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
прашав пред некое време,ама не ми беше одговорено....
-дали е законски дозволено да лепам знамиња или лавче на црвениот дел на таблицата?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
прашав пред некое време,ама не ми беше одговорено....
-дали е законски дозволено да лепам знамиња или лавче на црвениот дел на таблицата?
Лепење на било што на било кој дел од таблицата, како и секакво друго преправање на истата е незаконски и е казниво со 50 евра, мислам...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
какви ланци да купам? има 8мм, 10мм, 12мм. во која и продавница да влезам, ми нудат тоа што имаат, а не тоа што треба. и ги разбирам до негде, бизнис си прават. се` само за да ти шитнат и да профитираат.
затоа да си прашам овде, посигурен ќе ми е изборот =)
иначе, станува збор за опел корса, 1140кг мислам дека и беше тежината со 15 инчни фелни. значи 185/65 R15, 8,10 или 12мм ланци?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сеедно... Посекако, никогаш нема да ги ставиш. Али ете земи подебели, ако дотера ред подобро ке влечи со подебели ланци.

Јас не ни знам дали пасуваат воопшто оние што ги имам. Возам 14-ки гуми а ланците се за 13-ки мислам. Никогаш не сум ги монтирал да пробам.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ланци...
Тури таму нешто чисто заради лешинарија...
Јас имам 15-ки, никогаш немонтирани, а и не планирам да монтирам...не мислам да заглавувам во неразгазени снегови.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
фала многу, 99% дека нема да ги ставам, ама за секој случај =) највеќе ради закон ги купувам, не од што живеам на аљаска.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе ако не ти се даваат толку пари... Купи 10 метра синџир и готово. Тури го во кофа од еурокрем (оние од 5 кг) туриму вода да зарѓа и стави го во багажник. Ни ке ти отвори цајкан ни ништо :) И да отвори, гарант откако ке виде дека е синџир нема да те тера да го вадеш да види дали има кружен облик.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Значи вака.Денес ми испадна еден дефект на колата т,е оваа вечер,не сум ја носел на мајстор сеуште.Значи вака.Возевме со другарите во кола и еден другар му се пушело цигара,и јас го уклучив ова упаљачот за цигари што е,но не му бил доволно загреан па малце загреан пак го ставивме да се загрее уште повеќе.па ептен го загреавме,и ок тоа во ред,па едно 100м после тоа обртометарот не ми работеше,ниту пак овие покажувачите за бензин и температура,додека брзинометарот си работеше,но битно е тоа штоми светна светилката на контролната табла за тоа дека демек нешто немам доволно струја во колата т.е светеше црвено.ПО некој метар обрзтометарот и останато се врати во нормала но црвената светилка за акумулаторот остана да свети.по некое време го исклучив моторот,повторно го стартував,си стартува нормално само што сензорите за Абс да кажеме за,масло и останатите кои светат кога ќе дадам контакт не светеа,а светилката за акумулаторот норално светеше цело време.Моторот си стартува нормално,светло,змигавци и се друго си работи нормално,не знам што може да е проблемот

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Абе ако не ти се даваат толку пари... Купи 10 метра синџир и готово. Тури го во кофа од еурокрем (оние од 5 кг) туриму вода да зарѓа и стави го во багажник. Ни ке ти отвори цајкан ни ништо :) И да отвори, гарант откако ке виде дека е синџир нема да те тера да го вадеш да види дали има кружен облик.
-се прави круг,не е тоа голема заебанција:tapp::vozbud:
-џандарот е г***!

Значи вака.Денес ми испадна еден дефект на колата т,е оваа вечер,не сум ја носел на мајстор сеуште.Значи вака.Возевме со другарите во кола и еден другар му се пушело цигара,и јас го уклучив ова упаљачот за цигари што е,но не му бил доволно загреан па малце загреан пак го ставивме да се загрее уште повеќе.па ептен го загреавме,и ок тоа во ред,па едно 100м после тоа обртометарот не ми работеше,ниту пак овие покажувачите за бензин и температура,додека брзинометарот си работеше,но битно е тоа штоми светна светилката на контролната табла за тоа дека демек нешто немам доволно струја во колата т.е светеше црвено.ПО некој метар обрзтометарот и останато се врати во нормала но црвената светилка за акумулаторот остана да свети.по некое време го исклучив моторот,повторно го стартував,си стартува нормално само што сензорите за Абс да кажеме за,масло и останатите кои светат кога ќе дадам контакт не светеа,а светилката за акумулаторот норално светеше цело време.Моторот си стартува нормално,светло,змигавци и се друго си работи нормално,не знам што може да е проблемот
краток спој мајсторе.од тоа што си го прегревал,може си ја стопил изолацијата,и мал контакт на голи жици треба за да ти испадне проблем......вака како што кажуваш,по се изгледа за поново количе се работи...2000 наваму

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Најверојатно некој осигурач.
Провери ги, и изгорениот смени го и се ќе е во ред.
Друго...по описот, не би требало да биде.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
шо толку пари, иљадарче се =))) ќе зеам 10мм или 12мм големина на ланците. фала уште еднаш на советите =)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И полицајци може читаат на форумов па може ќе те натера да го види синџирот :))
Mоже читаат... затоа му реков да го стави во вода да зарѓа, па ако сака полицаецот нека се занимава со одмотување на зарѓан синџир. Си велам дека нема ич да се извалка :).

За валандовецот... Добро бе толку ке пукнеше за цигаре другар ти? Јас мразам некој да ми пуши во кола, ако му се пуши, ке застанам, ке го слезам, нека пуши, ке го почекам и продолжуваме. Чакмакот што е во кола, кај мене е неупотребен. Си носам обичен за секој случај, доаѓа ред да подгориш некое конче, жица и сл.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Mоже читаат... затоа му реков да го стави во вода да зарѓа, па ако сака полицаецот нека се занимава со одмотување на зарѓан синџир. Си велам дека нема ич да се извалка :).

За валандовецот... Добро бе толку ке пукнеше за цигаре другар ти? Јас мразам некој да ми пуши во кола, ако му се пуши, ке застанам, ке го слезам, нека пуши, ке го почекам и продолжуваме. Чакмакот што е во кола, кај мене е неупотребен. Си носам обичен за секој случај, доаѓа ред да подгориш некое конче, жица и сл.
готово нема повеќе пушење,на другарите им дозволувам на мајка ми не,ајде сега ти разбери ја работава.хаха позз

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас бе, пушам како турчин, ебаго, ама во кола (било чија) а посебно кога возам, не палам цигара.
Правило, заради безбедност пред се и почиста околина.
Колата е премногу мал простор за толку многу дим.

Kajgana Shop

На врв Bottom