Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
a onaka da te prasam, bidejki vekje si imal audi a4, dali ima nekoja maana. na sto poekje da obrnam vnimanie od menuvanje na delovi i slicno
Мене ако ме прашаш најголема маана е то шо не е мерцедес :) Инаку шознам, страда предницата најмногу, особено по нашите патишта.

Кој модел го имаш?

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
izgleda mi se zatna pumpata za brisacite sto prska voda i sega fajde? kako da znam dali e zatnata ili rasipana?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
go imam a4-avant 2000 godina
Моето беше исто такво, само '97. 1.9 Tdi со 110 кс + quattro.

izgleda mi se zatna pumpata za brisacite sto prska voda i sega fajde? kako da znam dali e zatnata ili rasipana?
ако е затната кога ќе пробаш да прскаш ќе брчи моторчето, и ќе прска вода ама малку.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
ZDRAVO SAKAM DA PRASAM DALI NEKOJ KOJ IMA AUDI A4, MU SE DESILO NESTO VO PREDNICATA DA CIVKA KOGA GO VRTIME VOLANOT. ILI NEKOJ SLICEN PROBLEM
Može da e letvata ili servo pumpata,ama ako si raboti ok ic ne mu se sekiraj. Na a4kite i passatite 96-2000 edinstveno nesto sto im se rasipuva se raminjata,ama i za toa sega ima lek,imas majstori sto profesionalno gi repariraat po cena 500-700 denara za komad sose montaža,toa ti e gabe. Drugo nisto ne se rasipuva,vrtat po 500.000+ km bez problem,ako redovno se servisiraat i se pazi na uljeto. Samo da ne si zemal 2.5tdi,toa ti e najgolem promasaj vo istorijata na VW.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Ме замолија да прашам како оди процедурата за регистрирање на возило во Скопје за лица кои се од внатрешноста.
Дали е можно да се изведе? Или мора да оди во градот на живеење за ова? Данке

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Сакам да прашам, која кола би ми одговарала за прва кола?Нејкам да е некоја голема. Буџет до 2-2500 евра. Половна секако!

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Мене ако ме прашаш најголема маана е то шо не е мерцедес :) Инаку шознам, страда предницата најмногу, особено по нашите патишта.

Кој модел го имаш?
Poslednite mercedesi sto si gi zaslužuvaat imeto i značkata se C,E i S klasata do 98god. Od 98 nagore sve e živ škart,edna asalna kola nemaat napraveno.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Сакам да прашам, која кола би ми одговарала за прва кола?Нејкам да е некоја голема. Буџет до 2-2500 евра. Половна секако!
Па корса, саксо, пунто и слично зависи што ти прави повеќе мерак

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.089
Пошто немам познавања од Бемвиња, ме интересира што се 200.000км поминати за мотор 1.6 бензинец на БМВ? И општо било кој мотор од БМВ. Да очекувам да троши масло за брзо, да пролупа нешто или нема гајле, м?

L

Luki Junior

Гостин
Пошто немам познавања од Бемвиња, ме интересира што се 200.000км поминати за мотор 1.6 бензинец на БМВ? И општо било кој мотор од БМВ. Да очекувам да троши масло за брзо, да пролупа нешто или нема гајле, м?
нема гајле од ништо.
шо модел е поточно?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.089
L

Luki Junior

Гостин
Супер е. Другар ми има иста 98ма е само.. Немаш гајле до милион километри.
Моторо е со ланец. провери цревото за воздух после филтеро шо оде у усисната грана да не напукано оздоле (не се гледа озгоре),
Провери за р'ѓа под шоферската врата и задните калници, сите течности, и големата шајма шо ги врте клинестите каиши дали с'зе ујле од там.
м43 моторо не смее да троше ујле... ни капка...

Потрошна комбинирано 7 до 8...

Kajgana Shop

На врв Bottom