Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

B

Beck's

Гостин
Прво земи исчисти ги стаклата од внатре, со алкохол(97% или колку е најјакиот) и со палома. Натопија паломата со алкохол и триј, дури излегва црно на паломата. После то провери го филтерот за полен, ако е влажен, исушиго/смени го и види дали има вода таму кај што стој филтерот за полен, ако има исушија. Ако ништо од ова не поможи... тогаш ќе да е радијаторчето за парното.
п.с Клапната за воздухот во кабината треба да ти е на отворено т.е да влегва воздух од надвор, за да не ти маглат.
Deneska zavrsiv so ova procedura pa ke vidam kako sto posle. Ako pak tera po staro ke probam so daleku pozaebanata opcija na Струмикс :D Kako i da e fala vi i na dvajcata

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Овластен сервис ми е Аутомакедонија и јас како нивни клиент идам само еднаш годишно да ја поминам на технички колата, за што имам попуст...Имајќи предвид дека лани за тоа што ми сменија моторно уље и филтер за уље платив околу 2500 ден (ја чувам фактурата) и не сум ни помислила од тогаш да правам нешто друго како на пример сервис кај нив (истиот кошта околу 5000-6000 ден)...
Поентата ми е да прашам за антифриз...Колку кошта, каков да купам, од каде, да купам итн...И кога ќе земам антифриз ќе одам тука кај мене во комшии, поправаат коли...И кога треба антифриз да се стави..?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Овластен сервис ми е Аутомакедонија и јас како нивни клиент идам само еднаш годишно да ја поминам на технички колата, за што имам попуст...Имајќи предвид дека лани за тоа што ми сменија моторно уље и филтер за уље платив околу 2500 ден (ја чувам фактурата) и не сум ни помислила од тогаш да правам нешто друго како на пример сервис кај нив (истиот кошта околу 5000-6000 ден)...
Поентата ми е да прашам за антифриз...Колку кошта, каков да купам, од каде, да купам итн...И кога ќе земам антифриз ќе одам тука кај мене во комшии, поправаат коли...И кога треба антифриз да се стави..?
Колку ти е стар антифризот? Каков е? Затоа што има различни. Може евентуално да отидеш да ти го измерат до која температура држи па врз основ на тоа да видиш дали да го смениш

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Колку ти е стар антифризот? Каков е? Затоа што има различни. Може евентуално да отидеш да ти го измерат до која температура држи па врз основ на тоа да видиш дали да го смениш
Искрено не се сеќавам кога последен пат ми е антифриз проверено...Од 2008 ја имам колата и не се сеќавам до сега антифриз да имам купувано...Ја носам на технички еднаш годишно и лани што ми сменија уље и филтер и тоа е све...:unsure:

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Искрено не се сеќавам кога последен пат ми е антифриз проверено...Од 2008 ја имам колата и не се сеќавам до сега антифриз да имам купувано...Ја носам на технички еднаш годишно и лани што ми сменија уље и филтер и тоа е све...:unsure:
антифриз постојано има во колата така да може прво да однесес до некој сервис да го проверат па после да видиш да доставиш или смениш комплет

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
За жал најчесто то ти е индикација за мешање на маслото со водата. Дувнат дихтунг на главата најчесто. Види дали ти сменва антифриз.

L

Luki Junior

Гостин
Хауба и цела лева страна е фарбана...
И јас истото ќе го пишеех...
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 10:17 ---
Не зимај тдс, сите са на мал милион Километри.

Првио Фарове предни и задни менени, претапацирани седишта, Лајсните у натре или са менени, или топката на меначо е менена (иако мислам дека тие лајсни са излезени после фејслифт), најверојатно префарбувана, после удар, оти погледни предната табла на регистрацијата каква е исправана... Не си троши парите и да одеш да го гледаш..

Второто малку слики, ама би ојдел да го видам.

Член од
31 јануари 2012
Мислења
75
Поени од реакции
89
Мислење за Опел Фронтера 2.2 ДТИ. Искуства, како им е покажам моторот итн... Во план ми е да ја тркалам :)

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Хауба и цела лева страна е фарбана...
И задна лева врата во спојувањето со задно "крило" не е со исто растојание со задна десна врата. Бар така ми изгледа по сликите

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Да не знаете од прилика колку е нов алтернатор?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да не знаете од прилика колку е нов алтернатор?
За фичо, можиш да го најдиш в отпад за 100 денари. За Ферари, алтернатор е околу 500 евра, нов. Половен невервам дека ќе најдиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom