- Член од
- 25 ноември 2013
- Мислења
- 1.660
- Поени од реакции
- 1.524
Sto konkretno te zanima?Decki kako e praviloto za vo mk i eu za koli so desen volan ? Sakam letovo da dojdam so mojava so popatni prenokuvanja/zastanuvanja vo francija, germanija i slovenija.
Jas sekoja godina vozam od London do Mk i nazad.
Pravilata u princip se isti. U Francija ti treba approved breathalyser test za u slucaj ako ti pobaraat.
Zavisi kakvi svetla imas na kolata ke ti treba headlight deflectors, obicno za halogeni svetla. Ako imas xenon obicno ke imas opcija da podesis od koja strana vozis, ako imas led matrix ne ti treba deflectors, bidejki ovie u princip sami se podesuvaat.
Ti treba UK nalepnica ili magnetna, GB vekje ne vazi iako seuste se prodavaat.
Popat ke ti trebaat vinjetki u nekoi drzavi, primer Avstrija. Za Slovenija ne sum siguren ali mislam i oni imaat vinjetki.
Ako imas dashcam gasi ja ili pokrij ja u Avstrija bidejki moze da te kaznat do 10.000evra.
Osiguruvanje te pokriva do Srbija. Retki se kompaniite sho ja vklucuvaat i Mk ali prasaj si. Ako ne e vkluceno vo Angliskoto osiguranje ke ti treba osiguruvanje za u Mk. Ako sakas imam kontakt od Eurolink i moze da ti pratat po mejl za da ne gubis vreme na granica i da cekas za osiguruvanje.
Vozenjeto niz EU e mnogu podobro otkolku u Anglija cisto radi kulturata na vozacite, ova se menja koa ke vlezes na Balkanot lol.
Jas sekogas si nosam folder koj vklucuva megjunarodna vozacka, V5C, MOT, UK osiguruvanje, visok UK sticker, Mk osiguruvanje, european breakdown cover(obicno ako im se javis ke ti dadat poeftina cena, letovo na webstrana pokazuvase okolu £200 a na tel okolu £130 mi pobaraa).
Ako te zanima nesto konkretno slobodno pisi pp ako nekes tuka da prasuvas.