Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
4 јануари 2020
Мислења
8
Поени од реакции
4
Епа вака испаѓа дека нема добар мотор
2.0 TDI, срање, 1.6 HDI срање, е она е200 CDI не знам што чудо е
За алфата јас лош збор немам, 4 имав до сега (2x156,147 q2, 159) и одлично служеа.

Тотално се согласувам.....една од причините што купив Алфа е субјективната страна, а втората е тоа што кажуваш: на запад никој не купува Алфа да за тепа милиони км. ја купува за уживање во вожња

Незнам за другите Алфи, но кај мојата на пример шалтерот за менување на брзини е толку стегнат како сеуште да не е разработен(не е сменет...проверено е)

Термостатот страда....и кај мене заглави и тоа на пат. Стигнав некако до Прилеп, купив за 50 евра и за 10 минути го сменив сам и продолжив(во гепек имам алат скоро за ремонт....ми фали само момент клуч)

Член од
17 јуни 2022
Мислења
1
Поени од реакции
0
Според мене на македонските регистарски таблички треба да го пишува кодот на градот и на кирилица исто како што е во Србија (секако не истата форма како кај нив). Кај нас обавезно бидејќи официјална е само кирилицата, а во Србија и латиницата е официјална, но го имаат ставено на кирилица. Може некаде да се предложи ова за идните таблички?
Еве како изгледаат српските (слика од Гугл):
index.jpg

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.258
Поени од реакции
9.025
Според мене на македонските регистарски таблички треба да го пишува кодот на градот и на кирилица исто како што е во Србија (секако не истата форма како кај нив). Кај нас обавезно бидејќи официјална е само кирилицата, а во Србија и латиницата е официјална, но го имаат ставено на кирилица. Може некаде да се предложи ова за идните таблички?
Еве како изгледаат српските (слика од Гугл):
Прегледај го приврзокот 335731
Нај-грд фонт имаат овие таблици

Член од
11 април 2012
Мислења
4.781
Поени од реакции
5.553
Нај-грд фонт имаат овие таблици
Не се секирај друже ќе договорат до Бугарите и само кирилица ќе се користи како кај нив
Автоматски споено мислење:

Не се секирај друже ќе договорат до Бугарите и само кирилица ќе се користи како кај нив
Извини @Kadaif грешен пост цитирав наменето беше за @Бермуда

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.202
Поени од реакции
6.239
2.0 TDI, срање, 1.6 HDI срање, е она е200 CDI не знам што чудо е

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Ne znam sto tolku ne vi cini 2.0tdi. Go imam na dvete koli. Starata e na okolu 255.000km i e na original turbo, original lamela, original zamaec. Pod hauba samo egr e menuvan. U okolu 125000km u moja sopstvenost niednas me nema ostaveno na pat.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.202
Поени од реакции
6.239

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.258
Поени од реакции
9.025
Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Даде Господ и таа кола да виде асфалт ко во белиот свет. Германската полиција е внимателна кога ќе види кола со таблици од третиот свет. :)
Hahah se gleda na slikata kolku e 'ubav' asfaltot u tvojot bel svet :D, ali ajde bitno e se raboti po patot sekoja godina i nikako da zavrsat. :D
Bitno ima delnici kade e dobar za probuvanje brzini ;)

Ф

Флеш

Гостин
Кај ауди а6 2.5 тди мотор ?! Добро ли се погодени,зборам 2001-2003 година?

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Кај ауди а6 2.5 тди мотор ?! Добро ли се погодени,зборам 2001-2003 година?
‘Нц , јок … Додуше моторот како мотор освен што е голем и тежок и троши бајаги гориво , самиот тој немаше некои големи маани … НО !!! - тука е заебаната Bosch VP44 пумпа , која веќе од 170-180.000 км почнуваше да вади дефект по дефект , а никој не се нафаќаше да ја растура и оправка немаа … Тешка болка е таа пумпа …

Kajgana Shop

На врв Bottom