Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Што ќе ти се мапи во голфот, на ајфонот ќе си отвориш Apple maps и готово.
Јас знам и за apple maps и за sygic и за here we go не е потребно ти да ми ги кажуеш видејќи јас не прашав за тие.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Јас знам и за apple maps и за sygic и за here we go не е потребно ти да ми ги кажуеш видејќи јас не прашав за тие.
Kolku plakjas? :D

Koa prasuvas za update na mapi prvo i osnovno sho treba da pises e kakov infotainment sistem imas. Za tvojot golf bi trebalo da ima dva vida: discover media i discover pro.

Usput mislam mozes besplatno da napravis update ali ne sum prael posho neam golf. Mislam gi simnuvas mapite, mozes i logoa da simnes, i gi stavas na sd card i praes update. Bi ti preporacal da gi praes so zapalena kola bidejki ako snemas struja moze da go brick-nes infotainment-ot.
U princip ako ti trebaat za MK najverojatno ti e poarno google maps da koristis.
Ja na audi so mapi od 2012 ja nemav adresata kaj sho ziveev i toa vo London, pa ti vidi sea.

Odi na stranava odberi glf ispod 201 i doberi kakov sistem imas i posle simni si mapi za evropa.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Malce e off ali ke go postavam tuka bidejki ovaa tema e poaktivna, kade mozam da najdam predna maska i far za honda cbr 600 f4, 2002
Ili nesto da izvedam so ovaa, grd mi e izgledot pa sakam da ja smenam.
honndaa.jpg

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Malce e off ali ke go postavam tuka bidejki ovaa tema e poaktivna, kade mozam da najdam predna maska i far za honda cbr 600 f4, 2002
Ili nesto da izvedam so ovaa, grd mi e izgledot pa sakam da ja smenam.
Najeftino ti e da go farbas beliot del. Ako menjas maska i svetlo ke ti se fati ko nov motor da kupis. Mislam ima maski na aliexpress ali skapi se, baska novo svetlo ke treba da kupis. Ke ti ispadne okolu 300-400evra.
Inace podobro e pred kupuvanje da odberis motor sho ti se svigja otkolku da menjas vakvi raboti otposle.

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Najeftino ti e da go farbas beliot del. Ako menjas maska i svetlo ke ti se fati ko nov motor da kupis. Mislam ima maski na aliexpress ali skapi se, baska novo svetlo ke treba da kupis. Ke ti ispadne okolu 300-400evra.
Inace podobro e pred kupuvanje da odberis motor sho ti se svigja otkolku da menjas vakvi raboti otposle.
Neka se pustat granicite ke se izvozam do bugarija bi trebalo da najdam, inaku motorot e premnogu zacuvan i masinata mu e ekstra zatoa go zedov, maskata e nadvoresno se meni ne e strasno, mnogu podobro da kupis nekoj sto e dobar odkolku nekoj nasminkan krs.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Менувам акумулатор на Пежото (206 1.4 бензинец), ми го препорачаа Топла како "поквалитетен". Некој со искуство?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Одлични акумулатори се Топла. Траат по 4-5 години без проблем. Ова нормално ако тие исправна колата и не ги забораваш светлата уклучени или сл.

Дека ќе дадеш плус 1000 ден за Варта или Бош немој, силвер, карбон не знам што, во несвест паѓање, к.р се тресе...Оловни акумулатори се сите, и бош и варта се олово и киселина истата технолгија е од 19-ти век.

Фактички 1000 ден. плус даваш само за лепенката на која пишува бош или варта.

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Менувам акумулатор на Пежото (206 1.4 бензинец), ми го препорачаа Топла како "поквалитетен". Некој со искуство?
Која големина (Аh)? И колку пари е? И јас барам поефтин за пежото не се откажува уште татко ми од него.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Варта од искуство
Провери на повеќе места ... еурогума трејд се овластени
Како и да не е мн поскап

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Jas varta ali agm go koristev celi 8 godini i uste ne bese crknat koa go smeniv pred 2 meseci ali posho ne ja vozev kolata a imam dashcam sho snima postojano go praznese i skoro na sekoe palenje mi pokazuvase poraka deka ke se polnel u voznja. Ali posho mojata kola ja koristam i sluzbeno, go smeniv za da ne me zaebe negde koa sum na pat.

Kajgana Shop

На врв Bottom