Совети околу мотоцикли

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Ме пукна идеа да го правам моторот црно - црвен :)
Е сега, дали можам ланецот што го имам сега да го префарбам црвен? И ако може,како ?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Ме пукна идеа да го правам моторот црно - црвен :)
Е сега, дали можам ланецот што го имам сега да го префарбам црвен? И ако може,како ?
неможе.... ке го заебеш т.е. ке го запекнеш..да те потсетам дека треба да биде подмачкан со масло...?

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Вака сеа ,,, сакам да земам скутер кинез и тоа половен (не сакам да фрлам многу пари) имам неколку прашања само до оние кои имаат искуство со кинески скутери:
дали можат да се возат на подолги релации?
дали често се расипуваат?
и колку трошат бензин од 50 кубици 125 и 150 ....фала за информациите :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Вака сеа ,,, сакам да земам скутер кинез и тоа половен (не сакам да фрлам многу пари) имам неколку прашања само до оние кои имаат искуство со кинески скутери:
-можат да се возат на подолги реалции, ако се ти е во ред со механиката, нема да прегрее...
-потрошња ке ти се движи помеѓу 3 и 5 литри од нај малиот избор до нај големиот. зависи како е среден кинезот со ролни, ауспуси, каиш и останати тракаташки...

п.с. продавам еден 50-ка апдејтуван на 80-ка (значи се вози со б категорија)...од апдејтување (комплетен ремонт) има пројдено околу 500 км...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
братми има кинеска веспа, до сеа има 14.000 и нешто поминато... кинез со таа километража друг јас искрено непознавам. Како и да е, веспата е 150 кубици, најнормално оди (крајна 90 км/ч, има ролни за старт), и немала некој проблем, освен лагерите на тимоно (3 пати ги сменав, пак клата, ќе морам да барам поквалитетни).

Подолги релации, шознам, мене ми е непријатно да излезам на отворен пат со чудо кое можиш да го возиш со скрстени нозе.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
братми има кинеска веспа, до сеа има 14.000 и нешто поминато... кинез со таа километража друг јас искрено непознавам. Како и да е, веспата е 150 кубици, најнормално оди (крајна 90 км/ч, има ролни за старт), и немала некој проблем, освен лагерите на тимоно (3 пати ги сменав, пак клата, ќе морам да барам поквалитетни).

Подолги релации, шознам, мене ми е непријатно да излезам на отворен пат со чудо кое можиш да го возиш со скрстени нозе.
Dobro ama ne e isto so kinez da iskocis na avtopat i so Beverly Cruizer taka :) i toa e skuter ama ne e isto

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Dobro ama ne e isto so kinez da iskocis na avtopat i so Beverly Cruizer taka :) i toa e skuter ama ne e isto
Знајш шо е сличноста измеѓу жена (не жена како девојка, туку жена како објект шо некој го зел за подома) и фичо?

И двете ќе ти збркат работа, ама ни едното ни другото не прај ќеф.
Така и тој крузерот, ќе ти збрка работа ама не прај ќеф... то е.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155

Не мислев толку долги релации да крстарам низ Македонијава, имам куќа на пример Охрид па да поминам едно 40 километри со девојката лагана вожња или до претор знаеш да не се малтретирам со кола.
Сеа малку глупо прашање кој од овие што се 150 кубици троши најмалку знам дека различни има ама ако знае некој да е повеќе упатен нека пише фала...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сеа малку глупо прашање кој од овие што се 150 кубици троши најмалку знам дека различни има ама ако знае некој да е повеќе упатен нека пише фала...
Moeто е околу 4 литри... така да горе долу на сите таа е бројката шо ја вадат, мада многу зависи од возачот.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Има топик на форумов, место за скутерџиски муабети! Ова е место за МОТОРИ, не за скутери.

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
znaci sakam da prasam nekoj sto znae od vas....kako moze da dojdam do kredit za kupuvanje na vespa,motor sto ke mi e potrebno i dali VO SITE slucai klientot mora da e vraboten t.e da poseduva raboten odnos na neopredeleno i dali mozam fiktivno da se vrabotam t.e mesec da rabotam so plateni pridonese za da go zemam kreditot pa posle mozam da si go otplakam sam ! MNOGU GOLEMA LJUBOV IMAM KON MOTORITE pred 4 meseca kola kupiv ama NE E toa toa :P

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
znaci sakam da prasam nekoj sto znae od vas....kako moze da dojdam do kredit za kupuvanje na vespa,motor sto ke mi e potrebno i dali VO SITE slucai klientot mora da e vraboten t.e da poseduva raboten odnos na neopredeleno i dali mozam fiktivno da se vrabotam t.e mesec da rabotam so plateni pridonese za da go zemam kreditot pa posle mozam da si go otplakam sam ! MNOGU GOLEMA LJUBOV IMAM KON MOTORITE pred 4 meseca kola kupiv ama NE E toa toa :P
или вработен да си нај малку 3 месеци или депозит евра во банка да оставиш за кредит да земеш...

Kajgana Shop

На врв Bottom