Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
desertfox напиша:
Инаку кога веќе спомнавте не е освета (Мистик), мислам дека баш е освета , око за око заб за заб.
не си ме сфатил, сакав да кажам дека не треба да се применува во такви случаи.

Член од
14 септември 2005
Мислења
416
Поени од реакции
11
Ma so vie vas be,smrtna kazna?!
Toa vo usa se sproveduva cisto od fakt deka zemjava e polna so psihopati,degeni,seriski ubijci pa baraat nacin kako da se sredi drzavata vo toj pogled.Daleku sme nie od USA.Duri i ne cela drzava ja podrzuva smrtnata kazna,nekolku stejtovi samo.Ima lugje so ubivaat pod vlijanie na psihicko nastrojstvo ili radi 100 pricini.Niv im treba lecenje a ne smrtna kazna.
Za bezemocijalen ubiec samo kelija 2x2 i cel zivot u dupka,pa neka pati i on

Член од
26 мај 2005
Мислења
288
Поени од реакции
4
Мислам дека сега те свајкам, ама јас мислев дека е освета од страна на државата или ”СЕГА ЌЕ ВИДИШ ТИ„, А всашност треби да биди превентива, страв лозје чува -се вика.
п.с: а има и една боља ,не влага со темава ама мора да ја кажам: Вика ”какко пес у лозје, нит јадит од грозјето, ни на друга дава да јаде :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Лечење требало...

Има ли психопат кој е излечен до сега?

Член од
14 септември 2005
Мислења
416
Поени од реакции
11
ima izleceni i toa dosta,guglaj ke vidis kolku bolnici aktvini imaat za toa.A i da nemozat da gi izlezat site,neka gi cuvat vo sanatorium.
Zasto imalo slucaevi i gresni lugje na smrtna kazna,togas so ne gi usmrtea gresnicite?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Никој човек нема право да го одземе животот на друг човек.
никогаш нема смртната казна превентивно да делува. најчесто тие што прават такви злодела не се ни свесни што прават, а и да се, некои везе немаат дека постои смртна казна во нивната држава.Замисли некој кој има капацитет да направи нешто такво, дали би гледал вести каде се кажува како убиваат некого и дека би почуствувал..еј, дај да не убивам, лошо е тоа може да настрадам.
Најголемиот дел од оние кои се осудена на смрт во сад&запад се умноболни луѓе.(кина на страна, таму си има причини зошто ги макљаат:)

Од друга страна, можеби, да процени дека ако направи нешто такво кое ќе го доведе до ел.столица, баш ќе го инспирира да убие, за да биде славен, да му се обрне внимание и слично. Не треба начинот на размислување на нормален човек да го ставаме рамо до рамо со она на потенцијалниот корисник на услугите на смртоносната инјекција. Едноставно, тоа што ти го мислиш тој не го мисли.
Има доста аргументи во полза на убивањето, како морални така и финансиски, но сепак, западната цивилизација е христијански и правично наклонета и нема да се осмели да ја подржува оваа драстична практика.
Разбирам да се одвои од колективот затоа што ги нарушува неговите правила и може да биде закана, да.
Но тоа може да се изведе на многу поцивилизиран начин, како доживотен затвор. Убиството, без разлика на тоа кои се причините, не е постапка која укажува на она кое како луѓе го претставуваме.

V

Vlad II Draculea

Гостин
Smrtna kazna DA ali samo na onie koi imaat nesto kako 100 godini robija vzatvor.. primer otepaj 5 dusi.. ili sto ti ja znam.. ALI SADE za niv.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Мистичен напиша:
Лечење требало...

Има ли психопат кој е излечен до сега?
Аха, има.
Да ги набројам?
Тед Банди, Ханибал Лектор, и оној и овој.
Како и зошто?
Мерлин вика, време лечи све и сиде и туморе.
А ја си викам, нема џив чоек кој шо нема да умре, вака или онака.

Значи, со правилно судство, ама правилно е невозможно во денешниов свет, смртната казна не би била потребна.
Ионака со доживотен затвор ти си ги казнил со смрт.
Е сеа, еден друг аспект.

Викате ако има пари, психопатот ќе излезе од затвор.
Сеа, според мои приватни статистики, повеќето серијски убици, психопати, масовни убици и тако то, немале скршен денар у џеб.
Јебеш ти таков свет кога и со смртна казна се манипулира и малверзира.

Него, ај да не тупам многу...
Секој си има свое мислење.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Мистичен напиша:
Не се работи за освета. Сигурно не би требало за вакви случаи да се применува казната. Кажа Мандрак кога и за кого во постот над мојов.
Сечилото на правдата не би требало да има две страни.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
не би требало да има смртна казна
ако сакаш да се мачи пикни го доживотно во затвор и мачи го таму

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ako sakame vo Evropa ne treba da ima.Turcija e so status kandidat od 1964,i ja zezat zaradi smrtnata kazna.A,mislam deka bi trebalo da postoi

Член од
4 декември 2005
Мислења
49
Поени од реакции
2
Да, со оглед на културата на народите во оваа држава, само тиранија е спасот за оваа држава. Мислам постри закони и нивно спроведување. Ако се пресечеа на време по неколку усвитени глави од повеќе страни и политички опции државава ќе имаше завземено подобар тек. Вака за почеток треба да паѓаат глави прво од власта, а потоа од криминалците. (за жал до сега само криминалци биле на власт, па затоа нека се мислат и оние кои беа и поминаа)

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Jas mislam deka treba da ima smrtna kazna za nekoi krivicni dela so se napraveni so umisla i so pricinile golemi covecki zrtvi.A za onie drugite mislam deka treba da dobija po 30-40 god zatvor malku i oni da gnijat u zatvor da vidat i tie so e macenje na nivni grb.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Охо колку треба, немате појам сомо со таков строг режим може да се средат работите како што треба

Kajgana Shop

На врв Bottom