Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Мистичен напиша:
Па нели немаше такви "психо убици" кај нас. Еве, сега испадна ги има. Лош судија си друже, многу попушташ бе! :)
epa nepratam ja vesti i tie raboti ne me zasega sho se deshava izbegav od temata nema veze pobolno e dozivoten zatvor da pati zatvoren toa mnogu ppoishe ke go boli neli

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Јас мислам дека многу поише ќе го боли коа ќе седне на електрик самарот, отколку 40 години играње карти, табла и дружба со типови од негов калибар во затворот. Д ане го заборавиме и аналниот секс кој сигурно со задоволство ќе го практикува.

Такви типови и нема којзнае колку да ги боли што се во затвор. Такви типови немаат емоции како тебе и мене.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Мистичен напиша:
Такви типови и нема којзнае колку да ги боли што се во затвор. Такви типови немаат емоции како тебе и мене.
da moze nemaat ama nema za nego be mistik samo samica i toa dozivotna nema mrdanje od samica pa neka si ja maa glaata od zid po cel den

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Е нема самица доживотно. Не сме у турско.

Него бегам јас, лека ноќ. Продолжуваме утре да ја спасуваме татковината од психо убиците! :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Андроник напиша:
Меѓутоа заборавате еден детаљ. Смртната казна како таква е да допринесе да даде пример за тоа што ќе се случи ако некој друг го повтори истото. Не мислите дека ова има ефект?
Ваљда не толку голем ефект ... пример за тој што е спремен да изврши убиство не е здрава личност според мене, па според тоа не верувам дека ќе мисли што го чека одпосле па да се повлече од замисленото:raz:

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Мистичен напиша:
Е нема самица доживотно. Не сме у турско.

Него бегам јас, лека ноќ. Продолжуваме утре да ја спасуваме татковината од психо убиците! :)
ajde ti spij ja ke dezuram i ke ne branam dur vie ne se razbudite nieden psihoubiec nema da projde pored mene sigurni ste:wink: :pos: :pos:

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
dajdo напиша:
temava e smrtna kazna u mkd i ja odgovaram ne a za psiho ubici ima site drzavi aama kaj nas ushe ne se desilo ako se desi dozivoten zatvor
Ме разочара бе, се има десено и кај нас, нашите психо-убијци се осудени на 25 години казна, тоа е максималната казна за едно убиство сега нели?

А иначе и јас не сум ЗА смртната. Соодветна интерогација (физичка и ментална) ќе го натера кривникот сам да ја бара смрта ама нема да ја добие...ниту пак слобода или помилување...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Dimitarc напиша:
Taka covekot ke nema sansa za da svati sto napravil i nema da pati uopste, ke mu brcnat inekcija i ke si zaspie. Taka da...bapni go 40 godini vo zatvor i daj mu da cita blogovi da gleda sto propusta nadvor
Jeeeeeeeeeee!!! :music3:

Одличен пост пер - навистина е така!!! Ама уште кога затворите би ни биле ефикасни со горили 2Х2 како guardians :raz: :icon_conf

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Смртна казна не одобрувам.
Но сум силен поборник за присилна (па и доживотна) работа во името на правдата :)
Општеството нема никаква корист од затворениците, само трошоци. Вака би можеле многу да помогнат во рударството, изградба на патишта, работа на тешки терени...

Напорна работа и нема да им текне за анални уживања :icon_lol:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Sekade vo svetot go pravat toa, tie gi gasat pozarite po sumite, tie stavaat vreki so pesok koga ima poplava i sl. No tamo ima drugo obezbeduvanje koe moze da se spravi so tie zatvorenici a ne brkati cicinja od po 55 godini koi ne mozat da stanat a kamoli da sprecat bunt

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Порано и ја бев ептен пацифист и у принцип против смртна казна. Откако се случија некои грозоморни убиства, као на пример оние психопатите што силуваа и убија двајца стари луѓе пред некое време... тие не може ни да се наречат човечки суштества бе! За такви психопати како нив доживотен затвор не е решение. Точно е тоа што вика Мистичен, такви лудаци немаат емоции, ги заболе нив ако се у затвор, екстра им е на трошок на држава си живеат, пошто и така тие ‘луѓе‘ немаат никаква цел во животот.
Така да оправдувам смртна казна во ИСКЛУЧИТЕЛНИ случаи, кога станува збор за лудаци што свесно па дури и од задоволство :lud: убиваат луѓе, а очигледно ги има такви.

WolfPack - кај нас постои казна доживотен затвор, и мислам дека за овие две убиства типците беа казнети со доживотен затвор.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.222
Поени од реакции
34.508
Категорично - ДА.

Во Македонија треба да има смртна казна. И немојте со глупости од типот „И што ако го убиеш, нема да сфати. Дај те му робија” - Па нормално дека нема да сфати и онака, штом заслужил смртна казна сигурно направил нешто монструозно, ненормален е, и онака нема шанса да сфати ништо.

Од друга страна, што ако убие твое чедо, твој мил - а се извлече само со 20 години затвор? Е неможе така баце, ќе те пржиме. Би навел многу по гадни сценарија, ама не сакам да претерувам.

Смртна казна - дефинитивно. Затоа што има луѓе-монструми кои ја заслужуваат.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
не

од разни „хипи” и диверзни причини, + едноставно мислам дека е нечовечки

не дека некои од суштествата шо изгледаат слично ко мене, а прават такви страшни работи ги сметам за луѓе...

има многу деликти за кои сум јас спремен на злосторникот да му свирнам „метак у чело и збогом мајко...”

спомнатите убиства на беспомошни старци, или грозното мачење и убиства шо ги напраја Тосмано и Гено во Битола, силувања, сексуална злоупотреба и убиство на деца (често тука во Германија ;*(

меѓутоа, можноста за манипулација и злоупотреба е толкава, шо и од тие причини не...

+, не заборавајте, расата толку ни е болна, шо има луѓе шо ќе направат злосторство само за да добијат „популарност”

макар и тие неколку ТВ секунди, со информации дека идиотот беше погубен...

многу поќе ми се допаѓа идејата на Хуманоид...

а идеја за сигурност на затворите...

хехе

се сеќава некој на еден филм кај шо затворениците имаа „ланчиња” со експлозив, и ако напуштиш одреден радиус, прајш „буш пукла-буууум”?

пи ес:

стаорец, тенџере, пегла или жар, добар салотејп или некаква леплива трака

-че го легниш
-че му опниш стаорецо на мево
-нормално тенџерето одозгора, да не мој да бега стаорецо
-че врзиш тенџерето со салотејпо
-че тлајш пеглата (претходно загреана на 180-200 целзиус), или ако се нема пегла, тогаш жар...

понатаму мислете сами

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Случај

6 питбули, три од нив помлади, напаѓаат дете шест годишно кое што идело во градинка. Детето го убиваат пит булите.

Казна?

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Acid напиша:
Категорично - ДА.

Во Македонија треба да има смртна казна. И немојте со глупости од типот „И што ако го убиеш, нема да сфати. Дај те му робија” - Па нормално дека нема да сфати и онака, штом заслужил смртна казна сигурно направил нешто монструозно, ненормален е, и онака нема шанса да сфати ништо.

Од друга страна, што ако убие твое чедо, твој мил - а се извлече само со 20 години затвор? Е неможе така баце, ќе те пржиме. Би навел многу по гадни сценарија, ама не сакам да претерувам.

Смртна казна - дефинитивно. Затоа што има луѓе-монструми кои ја заслужуваат.
abe namesto smrtna kazna, dozivotno neka go osudat, ni 20, ni 50 godini...dozivotno:icon_mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom