Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Андроник напиша:
Меѓутоа заборавате еден детаљ. Смртната казна како таква е да допринесе да даде пример за тоа што ќе се случи ако некој друг го повтори истото. Не мислите дека ова има ефект?
да во право си ја мислам дека сепак ке има ефект денес ке погубат 20 политичари шо краделе мислам дека ке се чукнат другите во глава

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Карлитос мучачос, не е воопшто апсолвиран! :)

Причиниве кои ги давате за опцијата НЕ навистина ми се многу хипи. Како слоган од флаер или билборд на некоја невладина организација.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
CopyOfDeath напиша:
да во право си ја мислам дека сепак ке има ефект денес ке погубат 20 политичари шо краделе мислам дека ке се чукнат другите во глава
Не збориме за такви примери. Збориме за соодветна и правилна употреба на казната. А во кој случај ќе може да се изрече таква казнена мерка, сигурно би било регулирано во законот. Убиство со умисла, убиство при грабеж, тероризам...

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Па во кина беше ако не се лажам за поседуванје на Дрога имаше смртна казна

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Да тотално го поддржувам внесувањето на смртната казна во Македонија..само ми е криво што никогаш тоа нема да се случи во реалноста...Има кривични дела кои што и те како заслужуваат да бидат санкционирани со смртна казна.Така да ,да повторам-јас сум ЗА смртна казна во Македонија

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
dajdo напиша:
u nikoj sluchaj u nikoj
Тогаш, ти као баскетбол мен, шо бараш фаул коа некој ќе те гурне? Шо не се задоволиш само со "извини"? -:)

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
ovde zborime za odzemanje zivot sho e mnogu idiotsko sum za smrtni kazni ama ne u mkd posho nema takvi psiho ubijci taka da NE za smrtna kazna u MKD
by the way nikad nebaram faul ne sum plachko trpam hihihihihihihi :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
dajdo напиша:
sum za smrtni kazni ama ne u mkd posho nema takvi psiho ubijci taka da NE za smrtna kazna u MKD
Има ли логика изјавава? Шо ќе каже поротата? :)

Е, ама не е за кај нас, пошто кај нас немало такви психо убијци. Е кај ги има, само во Америките? :)

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
temava e smrtna kazna u mkd i ja odgovaram ne a za psiho ubici ima site drzavi aama kaj nas ushe ne se desilo ako se desi dozivoten zatvor

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
dajdo напиша:
temava e smrtna kazna u mkd i ja odgovaram ne a za psiho ubici ima site drzavi aama kaj nas ushe ne se desilo ako se desi dozivoten zatvor
Kako бе не се десило кај нас? :)

A во Драчево психо убиството мианетиот месец бабата и дедото шо ги закла тој за некоја смешна сума пари? (едно тазе, иако има куп примери)

sinook

Rock 'n' Roll
Член од
26 февруари 2005
Мислења
218
Поени од реакции
2
Нема потреба од смртна казна,доволна казна е што сме на Балканот..ха!! Балкан..

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Мистичен напиша:
Kako бе не се десило кај нас? :)

A во Драчево психо убиството мианетиот месец бабата и дедото шо ги закла тој за некоја смешна сума пари? (едно тазе, иако има куп примери)
lol nekoj ubil baba i dedo prv pat slusham :lud: idioti boze inache ja koa bi gi sudel dozivoten zatvor toa e poteshko od smrtna kazna ke pati cel zivot u zatvor facata

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Па нели немаше такви "психо убици" кај нас. Еве, сега испадна ги има. Лош судија си друже, многу попушташ бе! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom