Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Па нели прочита дека пишев дека се сликаше јатаци и подржувачи на терористи?
Дали овај црепов од Муртино кој се сликаше и се кезеше со тие терористички јатаци
Ни со подржувачи на терористи не се сликаше, туку со албанци.
И нема смисла подржувач на терористи кои сакаат да ја снема државава да се сликаат со премиерот на истата држава.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
И нема смисла подржувач на терористи кои сакаат да ја снема државава да се сликаат со премиерот на истата држава.
не беше премиер сеуште... туку се спремаше да го продаде тоа малку достоинство што го имаа Македонците.... Иделен за терористичките јатаци да се сликаат со него...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.721
Поени од реакции
9.312
Сега ќе кажеш дека и овој Албанец ја говори вистината?

1580559303442.png

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Сега ќе кажеш дека и овој Албанец ја говори вистината?

Прегледај го приврзокот 231749
лаже повеќе од стратус.
Автоматски споено мислење:

Барем до средина на 90тите, таа меѓународна заедница не беше "виновна" што коалицираа сдсм и пдп во владата 1994. Ниту за коалицијата на вмро со дпа 1998ма или победата на Трајковски за претседател во албанските средини со 102 кома 3 посто. Ниту некој беше виновен за бункерите со оружје што полицијата ги откриваше низ шумите во северозападна Македонија до пред војната. Посебно меџународната не е виновна што на локално ниво советниците се натпреваруваа кој помалку ќе казни албанци за нивните дивоградби во Скопје отаде Вардар. Мислев дека ги знаеш овие рабоќе ама не ги.
Уште 2 пати праевме попис ради к*кејф на една општина каде по сите правила прво се казнува после се прави попис само на таа општина, а не милиони марки за распрдените. Ко ти велам најголемите македонски партии се поголеми проалбански неголи албанските, ти не веруваш.
Ако. Не си ја знаеш поблиската историја на подем на албанската кауза и на сметка на тоа пад и трулеж на македонската држава.
Македонските партии сакаа да се покажат како проалбански за меѓународната заедница, а во пракса знаеме какви партии беа албанските, па и каква моќ имаа.
Пак ќе ти кажам не е проалбански ако се дозволува локални криминалци да градат на црно, не знам зошто не го сфаќате тоа.
Зделките кои ги прават со албанските криминалци не значи дека допринесува за подобрување на животот на албанците.
Тие зделки меѓу криминалците албанци (кои се по партии навлезени) и македонските партии вие некако ги гледате како заслуга за албанците, можеби јас не разбирам доволно, не знам.

не беше премиер сеуште... туку се спремаше да го продаде тоа малку достоинство што го имаа Македонците.... Иделен за терористичките јатаци да се сликаат со него...
Можеби ти знаеш нешто што јас не знам, ама ако и ти знаешколку медиумов кој беше постиран, тогаш не знам што да ти кажам.

Последно уредено:
Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
A vo Levica cunki site intelektualci. Otidi im na nekoj sobir napravi laf muabet so clenovite pa povtori vo sebe ova vo sto si napisal.
Кој вели дека не сум го направил тоа? Пред 4-5 години Апасиев ме купи кога беше на дебатна емисија на Телма, емисијата која беше како одскочна даска за Апасиев и после тоа го запозна пошироката јавност. После тоа членови на Левица, сега веќе бивши, РАСТУРАА по дебатни емисии. Млади, образовани, со речник и муабети со факти. Со голем дел од нив се знам и лично сме разговарале на кафемуабет.

Факт е дека потесното членство се млади начитани деца. За разлика од Ѓорчев, Костадинов и ред други помлади членови од двете најголеми партии кои блага веза немаат. Ни свој став ни образ ни ништо. Само препукување, тепање по глава со свој камен и укриување на противникот.

И не за џабе ги земам за пример Костадинов и Ѓорчев. Ми текна на емисијава па погледнетеа ако имате време. Тројцата се викнати да дебатираат за некој суштински проблем, а дебатата ја користат за друго, односно за партиско препукување. Колку дрско и невкусно. За жал ова е пракса и кај постарите и кај останатите помлади членови на двете партии. (Пример за тоа: Гледајтеги седниците во парламент) Наместо да сработат и да предложат како нивната партија ќе се соочи со некој проблем, тие минутите ги користат за обвинување на противникот и за свое возвишување. Македонијо разбудисе...:(:(

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.486
Кој вели дека не сум го направил тоа? Пред 4-5 години Апасиев ме купи кога беше на дебатна емисија на Телма, емисијата која беше како одскочна даска за Апасиев и после тоа го запозна пошироката јавност. После тоа членови на Левица, сега веќе бивши, РАСТУРАА по дебатни емисии. Млади, образовани, со речник и муабети со факти. Со голем дел од нив се знам и лично сме разговарале на кафемуабет.

Факт е дека потесното членство се млади начитани деца. За разлика од Ѓорчев, Костадинов и ред други помлади членови од двете најголеми партии кои блага веза немаат. Ни свој став ни образ ни ништо. Само препукување, тепање по глава со свој камен и укриување на противникот.

И не за џабе ги земам за пример Костадинов и Ѓорчев. Ми текна на емисијава па погледнетеа ако имате време. Тројцата се викнати да дебатираат за некој суштински проблем, а дебатата ја користат за друго, односно за партиско препукување. Колку дрско и невкусно. За жал ова е пракса и кај постарите и кај останатите помлади членови на двете партии. (Пример за тоа: Гледајтеги седниците во парламент) Наместо да сработат и да предложат како нивната партија ќе се соочи со некој проблем, тие минутите ги користат за обвинување на противникот и за свое возвишување. Македонијо разбудисе...:(:(
Ubavo kozarot prašuva....od kogo bea parite što gi zemaše Apasiev od Sjo? Koj gi doniral tie pari? Zboruva protiv SAD a ne mu smeta da mu plakaat so dolari

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Ubavo kozarot prašuva....od kogo bea parite što gi zemaše Apasiev od Sjo? Koj gi doniral tie pari? Zboruva protiv SAD a ne mu smeta da mu plakaat so dolari
Поклон парите да не му беа на Апасиев од СЈО? И зошто да не смее некој да донира во партија? Незнам за поголемиве партии, ама помаливе имаат извадено листи на донации. Кој, кога и колку донирал. За разлика од СДССМ и ДПМНЕ кои не верувам јавно да ги вадат донациите на Камчев и Мијалков, и останата олигархија со милиони евра а не денари.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Поклон парите да не му беа на Апасиев од СЈО? И зошто да не смее некој да донира во партија? Незнам за поголемиве партии, ама помаливе имаат извадено листи на донации. Кој, кога и колку донирал. За разлика од СДССМ и ДПМНЕ кои не верувам јавно да ги вадат донациите на Камчев и Мијалков, и останата олигархија со милиони евра а не денари.
Сите партии имаат законска обврска да ја објават листата на донатори. Ама ако ти не веруваш, тогаш веќе се се мења.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.486
Da..no i Sds i Vmro se prozapadni partii( za NATO)barem dodeka se na vlast..a Levica e prokomunistička partija koja e anti NATO orientirana..

no ne im smetaat zapadnite dolari dodeka drndaat protiv amerite

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.921
Па и премиерот на државата сакаше да ја снема истата, затоа е и донесен на власт од америчка амбасада со поддршка од учк и гледаме сеа шо напрае.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.797
Поени од реакции
17.021
(ВИДЕО)Заев: Ќе избришеме долгови за струја од 110 милиони евра на 200.000 граѓани

и ова да не ти е со европско знаменце :mad:

ВМРО-ДПМНЕ: Дане Талевски не може да добие безбедносен сертификат за да биде амбасадор во НАТО?

или тотална несериозност или меѓусеверџански натегања :eek:

Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Се разбравме готово. Гласајте си ги Зајко и Мицко и задоволетесе со циганскава држава. :)
Vo Makedonija nema real politika i normalna debata, tuku samo borba za vlast, dobivanje partisko-politički poeni na dnevna osnova, ocrnuvanje na protivnikot, navredi, etiketiranja, laženje, prazni vetuvanja, perenje mozoci, širenje propaganda i lažni vesti preku svoite mediumski kučinja zagari, megjupartiski prepukuvanja isto taka sekoj božji den, duri i vo vikendite i praznicite ne izostanuvaat voopšto prepukuvanjata vlast vs opozicija, ne e čudo da počnat političarite i da ni izleguvaat po doma od plakarite, peralnite, frižiderite, šporetite, wc šoljite... sekako za da ne ubedat da glasame za niv ... :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom