Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Единствено патетично е да викаш дека сите се исто гомно. Зошто нели, ако сите не ти чинат, најверојатно не е до сите, туку е до тебе.

Тешко е да се најде критериум по кој би делел или одземал гласачко право. Сегде ќе има фалинки. Ама кога веќе Анон го спомна тоа како можност, само понудив многу поразумен критериум од неговиот, кој е изграден од позиција на гледање многу филмови.
Скроз си он поинт. Мене филмовите ме имаат бреинвошнато да не можам да го видам убавото во СДС и ВМРО :D
Ја не чинам, ВМРО или СДС чини :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Скроз си он поинт. Мене филмовите ме имаат бреинвошнато да не можам да го видам убавото во СДС и ВМРО :D
Ја не чинам, ВМРО или СДС чини :D
Никој не вика дека филмовите ти имаат направено било што. Туку дека ти се цело животно искуство.

И нема тука чинење или не, пак си играш со субјективни квалификации. Дали јас, ти, ВМРО или СДС чинел или не, е небитно.

Битно е кој, што и кога направил. И кој, што и кога поддржувал. И последиците од таа поддршка, што се мерливи. За причините, на никој не му е гајле.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Дали се каам сега или не, е сосем друг муабет.. но тогаш (па и сега) све што посакував е Грујо, Мијалков и 40те разбојници да ги видам во затвор.
Jaс во ниеден момент немав дилема дали некој од нив ќе иде затвор. Ама баш во ниту еден.

Само ми беше битно да се тргнат од власт и политичка сцена. Затоа велам дека можеби згрешив што не гласав за Заев тогаш. Сега да сум, око не би ми трепнало да гласам за овој, ваков Заев, кога на другата страна би бил Груевски. Е, до толку беше срање он.

Исто и сега, за да се тргне Заев, треба да се гласа за Мицковски. И така и ќе биде. Само ја више не гласам за ВМРО, барем у догледна иднина. (за СДСМ не сум ни гласал никад, после Бранко)

Одамна нема зошто да се гласа за овие две партии и се поголем број на луѓе, од избори, на избори, тоа ќе го сфати.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.800
Поени од реакции
17.023
е овој Боро Малборо -шверцер на цигари кој пукаше на царинарници, не само што не отиде во затвор ( беше само 4 месеци притвор, а имаше и условна 3г од предходно) туку сега доби лиценца за канабис

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Лујџе шо напраја Силвија со дрогата се заборај некако работата

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Никој не вика дека филмовите ти имаат направено било што. Туку дека ти се цело животно искуство.
Спот он.
Не разбирам баш, расте курето вака кога се обидувате да омаловажите некој а не го познавате и си уфрлате рабоќе?
Еве и јас ќе уфрлам еден осврт според постови на форум, да видам дали ќе порасне.
Дечкото чии постови се 97% у политика, со најретардираниот аватар евр, ми збори за животно искуство.
Добро, реално не сум лепел плакати и не сум добивал сендвичи, тоа твое искуство го немам стекнато.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Дечкото чии постови се 97% у политика
Ептен ме дисквалификува сега. Ме уништи. :D
Добро, реално не сум лепел плакати и не сум добивал сендвичи, тоа твое искуство го немам стекнато.
Тоа е повеќе од очигледно. Ама затоа си тука да оправаш нешто што не ни знаеш како функционира. Сигурно така делуваш и во другите сегменти на животот. Кога ти се расипува кола, ја носиш кај некој што не поправал кола никогаш. Сосема е логично.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.800
Поени од реакции
17.023
Лујџе шо напраја Силвија со дрогата се заборај некако работата
чекај прво Шпанија да ратификува за Нато,па избори, дури после ќе иде предметот со кокаинот, сега имаат наредба да го држат во фиока...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.487
https://fokus.mk/brns-bara-od-vmro-dpmne-da-ne-gi-zaveduva-graganite-so-revizija-na-prespanskiot-dogovor/

Се јави шефицата, чисто да ни појасни каква е реалноста, за одредени ликови да намалат малку со продавање на предизборна магла.
некои пак поинаку го тумачат ова интервју.....,,ембаси,, јасно нагласува непречена транзиција кон нова влада

каква попреченост можи да има ако Црпо повторно прави влада???? или каква е таа ,,нова влада,,

usa.jpg

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.590
Поени од реакции
5.307
Шо јес јес, мора да се сложам со губернаторката ...
Ами зошто ако корупцијата и криминалот е најголемиот проблем-пречка почнавте од таму да ни менвате име?
Шо ви сметаше името Македонија?

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
Нели потпишаа договор за поголема воена соработка со оние гировцине доле?
Нешо очигледно барале...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom