Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Ide Dunav Micko ali Zaev e e lukav mila vlast rizik jak kolku mozi ke se spasi na izbori

Член од
12 март 2009
Мислења
20.836
Поени од реакции
17.059
Ne za krečenjeto...nego mu podnesoa krivična prijava zošto zgradata ne ja osigural, pa sega krečenjeto posle šlakanjeto na šarenite( t.e. podnositelite na prijavata) mora da go plati opštinata a ne osiguritelnata kompanija:facepalm:

Da ne ti se veruva vaka što čitaš.....
а ако ја имал осигурано а пак ќе му дадеа кривична зошто ја осигурал, ненаменски трошел пари...

се ова поврзано со криминалните локални избори требаше досега опозициони правници да го дадат до ЕУ и Стразбур..
Имаше и кривична против еден ех крадоначалник, за период 2005/6, кога СДСМ бил на власт, а може и тој бил нивен член, НЕ МУ дал тогаш туку сега пред локалните избори...

Б.Т.В., слично е и со случките за Пелистерка а и за Космос...
Приватизација на Пелистерка се случи кога СДСМ беше на власт, но тогаш АМИН се даде, мислам моожеби и ОРКА беше уште со нив..
Кај Фиат пак имаме правење дивоградби и за времето на СДСМ ( ФОН), не му ја легализираа ама не превземаа ништо, а и за времето на ДПМНЕ ( КОСМОС), значи општината реагираше ама подоцна..

Значи ако дојде некоја нова власт, а што ќе го спроведува ПРАВОТО треба кривични за сите кој дозволија приватизација на Пелистерка, градење на дивоградба ФОН и почнување на дивоградба во темел ( КОСМОС), а исто и на тие што сакаат да му дадат на Фиат 50 милиони евра државни пари

Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ide Dunav Micko ali Zaev e e lukav mila vlast rizik jak kolku mozi ke se spasi na izbori
Ne veruvam deka Zaev ke gi dobie i ovie izbori proletva. Poradi xx pričini go tvrdam ova... Prvo i prvo SJO otide kurban, a so samoto pogrebuvanje na SJO se pogrebaa i site onie celi na šarenata revolucija i na togašnata opoziciska SDSM, nema pravda-nema mir i.t.n. Znači Katica i SJO se vo totalen aut, ok ideme dalje, šu prajme so anketive, na site možni internet sajtovi, forumi, portali, preku site rejting agencii DPMNE ima nedostigliva prednost pred SDSM ili taka mi se čini. Postojat i drugi nekoi jasni pokazateli za krajot na Zaev, zarem ne primetuvate deka nekoi politički partneri na ZZ kako Pavle, Amdi, DOM, LDP i dr. počnuvaat vo posledno vreme da švrljaat levo-desno vo stilot ke nastapuvame sami na izborite i slični drndrnlajki. I nekako vo posledno vreme kako strancite poveke da go simpatiziraat i forsiraat poslušniot i korisen zamenik idiot Kurto Mickovski koj bi trebalo da go zameni od nivna strana veke upotrebeniot kondom koj treba da se baci u kanta, a toa e brat mu Murto Zaev. Neka me demantira nekoj, no ovie nekolku fakti što gi nabrojav se ite-kako očigledni.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.309
Еииии мајката, како ги разбираш овие пољитичкиве работи Амазон.de не ти е рамен, со 10 збора еден куп веле-мудрости кажваш.
Велиш Црпе бил љукав, во што ја гледаш неговата љукавост и како тоа мислиш ќе се спаси, ќе бега во Грекија, Аргентина или....?

Ne veruvam deka Zaev ke gi dobie i ovie izbori proletva. Poradi xx pričini go tvrdam ova... Prvo i prvo SJO otide kurban, a so samoto pogrebuvanje na SJO se pogrebaa i site onie celi na šarenata revolucija i na togašnata opoziciska SDSM, nema pravda-nema mir i.t.n. Znači Katica i SJO se vo totalen aut, ok ideme dalje, šu prajme so anketive, na site možni internet sajtovi, forumi, portali, preku site rejting agencii DPMNE ima nedostigliva prednost pred SDSM ili taka mi se čini. Postojat i drugi nekoi jasni pokazateli za krajot na Zaev, zarem ne primetuvate deka nekoi politički partneri na ZZ kako Pavle, Amdi, DOM, LDP i dr. počnuvaat vo posledno vreme da švrljaat levo-desno vo stilot ke nastapuvame sami na izborite i slični drndrnlajki. I nekako vo posledno vreme kako strancite poveke da go simpatiziraat i forsiraat poslušniot i korisen zamenik idiot Kurto Mickovski koj bi trebalo da go zameni od nivna strana veke upotrebeniot kondom koj treba da se baci u kanta, a toa e brat mu Murto Zaev. Neka me demantira nekoj, no ovie nekolku fakti što gi nabrojav se ite-kako očigledni.
По тиранска пљатфрома (јазична федерација), бугарски, преспански и промена на името Македонија, некој да очекува дека Црпе ќе добие на избори е навистина студиозен и сериозен пристап кон работите, анаљ-ист прва категорија.

Говориш дека не очекуваш Црпе да победи, а како причина немало СЈО и целите на лубрикантите не биле исполнети, значи сметаш дека промената на името е прифатлива за македонскиот народ? Со каква пропаганда ќе настапат овие СДСс+ДПсНЕ на изборите, која би била таа, ако и едните се за ... и имаат единствен пат, што ќе направи толкав пресврт за да сега гласаат повеќето за ДПсНе а помалку за СДСс???

Ако овие 2 партиски групировки во услови на регуларни избори добијат повеќе од 30 пратеници заедно, треба да се распушти државата или да се побара од ... фрли некоја печурка.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.694
Поени од реакции
88.681
кога ќе им се шета Столе на бина со 16крако сонце и ќе се дере ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА пред 100к народ. :ROFLMAO:
Па Столе тоа им го направи прошлата сезона, само во дресот на Вардар... им се измоча у фаца, а и публиката си ја заврши работата ;) Петре пијаницата се криеше позади бина.

Дел од ПРот на гојдава мораа да му честитаат со сила на "играчот со број 5" додека овој им свршуваше од бина

Член од
12 март 2009
Мислења
20.836
Поени од реакции
17.059
Откако објави информации штетни за СДСМ Кировски ја сменил Лупевска

невладини, амбасади, зошто молчите ???
Автоматски споено мислење:

АУДИО БОМБА НА ЛИДЕР: Закани и уцени од кабинетот на министерот за земјоделие – откажи се заради фамилијата!

има ли крај на уцените, рекетот и владеачко-партискиот терор ??
барем пред избори ТРЕБА 100% техничка влада, ако треба министри од странски држави

Последно уредено:
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Трилер од Мајкал Џексом малце како потресени

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Bi bilo interesno Zoki stvarno ako gi dobie izborite i da mu se dade legitimitet na toa sto napravil odnosno nepopravlivo ostetil. Toa bi bilo i pismen dokaz, deka ednostavno kako nacija ne zasluzuvame podobro pa i so teritorija koja glumi drzava da rakovodime.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.309
Откако објави информации штетни за СДСМ Кировски ја сменил Лупевска

невладини, амбасади, зошто молчите ???
Автоматски споено мислење:

АУДИО БОМБА НА ЛИДЕР: Закани и уцени од кабинетот на министерот за земјоделие – откажи се заради фамилијата!

има ли крај на уцените, рекетот и владеачко-партискиот терор ??
барем пред избори ТРЕБА 100% техничка влада, ако треба министри од странски држави
Нема врска ова, се е тоа во глаите на.....
И тоа за “фамилијата“ исто не е точно, тоа е исто како она на Грукито му се заканувале со децата, се знае дека тоа не е точно!
Се е тоа лага, се сака да и (муу) се наштети на Северџистан и неговиот пат кон ОТАН и ЕУропска.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Трилер од Мајкал Џексом малце како потресени
Сега ќе испадни дека уствари Боки го префарил Грујо во Унгарија скриен во багажот на Пунтото!:eek:А Катица го рекетирала Камчев,по наредба на Грујо,кутрата!:(

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Сега ќе испадни дека уствари Боки го префарил Грујо во Унгарија скриен во багажот на Пунтото!:eek:А Катица го рекетирала Камчев,по наредба на Грујо,кутрата!:(
дај нека ги отепа :) некој ,пун му е курац од овие на народов ,само Героски остајте го има дојави стално :)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Грујо е крив !!

А уствари Заев е инсталација на Грујо, да се смени името...

ГРУЈО ИЛУМИНАТИ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom