Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
Не е точно, погрешно ја гледаш работите околу слобода за новинарството патем со укинување РДТ го продадовте ИМЕТО и се што е македонско и според тебе е исправно

Sent from my iPhone using Tapatalk
Уааауууу каква вратоломија.
Како ги доведе во корелација РДТ со квислиншкиве рабоќе?!?
Значи, ако не се укинеше РДТ немаше да се смени името и Македонија и понатаму ќе постоеше :yid: ?
Каква слобода за новинарството, зарем постои слободно новинарство или слободни медиуми, зарем уште има такви кои веруваат во таквите пропаганди!

И како ме доведе мене во велепредавничкото јато, :tapp:интересно е да се дискутира со тебе!
Глеам овие почнале дискусија дали Хитлер бил левичар или десничар, (дискутираат дали еден НАЦИСТ е левичар или десничар :pos:, и нормално поединци дури и цитираат што рекол “почитуваниот“ Адо, а модературата спие, ама ако напишам-пренесам анкета дека постоечките политички субјекти вкупно имаат 20-24% доверба кај гласачкото тело веднага ме предупредуваат дека било спам (несакакана порака и ја бришат се разбира)) или се нема елементарни познавања од социологија - општествени системи, политички и економски слободи... па според тоа или се тролови со фабричка грешка, (може се работи за AI Елизе v3.0) или затвориле некоја ..... па сега имаат пристап до нет!
Како си почнал да лепиш етикети, глеам и ти ги имаш потребните квалификации за... каде, во кој напис сум пишувал афирмативно за квислинзиве - Северџаните во СДСс и ДПсНЕ, ако познавам некој кој со децении постојано предупредува од ваквите изроди во политиката и другите сфери можам слободно да речам дека се гледам себе. Уште во 2014 пишував-пренесов анализа дека целта е поделба на Македонија помеѓу Арбанистан и Бугаристан, дека е тоа процес кој ќе се одвива во повеќе фази и ќе се настапува чекор по чекор, и тогаш и денес моите написи и коментари се бришани-цензурирани од слободното новинарство и другите слободни мислители... значи се можев да замислам, ама дека еден кој нит го знам нит го познавам ке дојде и ќе ми лепа етикета дека сум Северџган е тоа ни на сон не ми идеше!

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Ако одиме со теорија на заговор :) Прифати За Циа ,и така бидна ама rest is history ,си го мачкаме капитализмо 30 год на леб. :) истите финти и во нашите кампањи се користат.
Овде единствени капиталисти се они блиски до власта, што си го присвоија државниот имот пред 20 и нешто години. Одиме кон феудализам, па после и кон робовладелство.
Светла иднина ја чека Македонија.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.653
Поени од реакции
88.418
Da prasam kako neupaten koi se sive ovie lugje na spisokot i burevesnik imase lista so iminja
Џаболебари, сите од иста сперма правени... Васиљ, Џабир Дерала, Саше Аналитико, Бранко Тричкоски, Златко Јакимовски, Петар Арсовски, имаше уште еден куртон од Битола ли беше презимето му завршуваше на "иќ", истотака народов во колумни го нарекуваше северномакедонски... тука вклучи ја и пола Шарена Револуција

Значи фактички тоашто беа за ДПМНЕ Миленко, Мирка и компанија, за СДС се овие погоре набројаниве инцести... само што овие се многу полоши дека свесно го провоцираат народот овде.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Џаболебари, сите од иста сперма правени... Васиљ, Џабир Дерала, Саше Аналитико, Бранко Тричкоски, Златко Јакимовски, Петар Арсовски, имаше уште еден куртон од Битола ли беше презимето му завршуваше на "иќ", истотака народов во колумни го нарекуваше северномакедонски... тука вклучи ја и пола Шарена Револуција

Значи фактички тоашто беа за ДПМНЕ Миленко, Мирка и компанија, за СДС се овие погоре набројаниве инцести... само што овие се многу полоши дека свесно го провоцираат народот овде.
Едните го залажуваат народот, другите го провоцираат? Истите методи си продолжуваат без разлика што се смени владата. Исти се и едните и другите.
Трета опција е да си заминеме сите од овде и да не се замараме со личности како набројаните.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273

само една мала забелешка:::::: Миленко, Мирка и компанија (ги има многу ама се под цензура особено Движењето Бојкотирам, ЕМ!) мислам дека беа и сеуште се за Македонија а не за ДПсНЕ, можеби на прв поглед мала ама сепак суштинска забелешка!

D

Deleted member 12196

Гостин
Уште во 2014 пишував-пренесов анализа дека целта е поделба на Македонија помеѓу Арбанистан и Бугаристан, дека е тоа процес кој ќе се одвива во повеќе фази и ќе се настапува чекор по чекор, и тогаш и денес моите написи и коментари се бришани-цензурирани од слободното новинарство и другите слободни мислители...
Е како си пишувал во 2014 година, кога си член само половина година (и неколку дена)???

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.862
Поени од реакции
21.712
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Овој е тој што го викаат Манулач? :pos:

Прегледај го приврзокот 223593
Интересното е што Апасиеф ептен се запали на постот у кој овој го споменува него. Во принцип не сум го видел и прочитал тој пост но, реакцијата на Димче беше ептен. Тоа значи дека добро го пецнале кога му извадија дека и он зимал пари односно е на листата на сите што бутале пари од СЈО. Добро е, му нафрлија само една ствар, опомена, да не писка многу пошо и него му е прљав гзот. Очигледно е дека ептен го заболело ова што го пишале, затоа што постот му беше полн со навреди, речник и компарации какви што не му доликуваат на еден професор што активно предава на факултет.

И зел се напнал, го кани овој да одат на дуел да му објаснел да го згазел со аргументи. Ја да сум сеа као Манулач за инат не му искачам на дуел само преку фб ке му враќам уше поише да се нервира :tvg:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom