Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
И ти ли чедо СЈО.

Кога успеале да се спасат десетина бизнисмени плаќајки рекет стотици илјади евра, што се чудите за Груевски што успеа да избега, а човекот беше тата мата 10 години.

Ова пуштање од притвор, па пак притворање, па домашен притвор, па претпазливост, изгледа било само за да извлечат што повеќе пари.

Не бива од нас ништо.
Замисли твоиве пак од Дуи колку платиле што уопште ни обвиненија не се покренаа.Или вие компензации работите?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Дефинитивно заслужуваме друго име-Северен Мордор.Идеава е од друга тема ама стварно одговара на состојбава.Кој орки ја водат и ништат државава,Северна Вукојебина веќе стана недостижна величина.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.760
Замисли твоиве пак од Дуи колку платиле што уопште ни обвиненија не се покренаа.Или вие компензации работите?
За малце и некој ќе ти поверуваше дека во дуи има криминални структури, а најмалку дарди ...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Тие од Дуи ги штитеше/штедеше Зајко дури и од времето кога се објавуваа бомбите.

Иако реално албанците не биле во таква положба да сторат тешки криминали, не дека не би сториле.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Тие од Дуи ги штитеше/штедеше Зајко дури и од времето кога се објавуваа бомбите.

Иако реално албанците не биле во таква положба да сторат тешки криминали, не дека не би сториле.
У Струга на тема градежна-мафија и локална власт, тешки криминалии е најмалку што може да се каже.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Додека се крадело Албанците у подрум биле?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не бе батка, туку ова се вика релативизација, она за што зборува @мкд владе, што пробуваат овде членовите на претходната власт да ја направат...
Оди лечи се ако си убеден во ова. Нека седи зајко на власт уште 10 год. заради вакви како тебе

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Еј шо праи пара...Да ми кажел некој пред две години дека Орце Камчев ке го растури СЈО....Ц Ц Ц Ц[DOUBLEPOST=1563291946][/DOUBLEPOST]Ги расфрла ко ѓубре по улица,да не може никој да ги собере.Не знам чија школа е тој човек,ама мајка еба

Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
А што сакаш од некој кој завршил основно образование со врски со просек 2.01, да му мисли што да прави у животов? Нормално дека ќе лапа кеш, ќе срка супа за 50фче и ќе лежи на твитер цел ден.
И на крај ќе лежи затвор хахахх:pos:

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Чуден и непредвидлив е текот на иднината во мк низ години

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.864
Поени од реакции
10.350
Чекај, не сум во тек нешто. Боки 13 дебелото што го заебаваа по темиве на форумов уште пред 10 години е главен рекетар, мафијаш, политичка вест во државата? Згора на тоа, во соработка со главната обвинителка што се бори против корупција и онаа wannabe милфица што го водеше тоа шоуто што отвараа кутии?

:pos::pos::vozbud::vozbud:

Не е можно ова, ова сценарио човек на 5 различни дроги и трипови истовремено не е способен да го смисли, ебен надреализам. Која банана држава, ко симулација со сите settings на random наштелувани.

D

Deleted member 12196

Гостин
Делуваш како поделена личност, Мистер Џекил и Доктор Хајд...
Да, мислам дека ништо не остана од држава и нема надеж да се спаси нешто, па.. еве.. нека не анексира некој и нека не води.. За без пари, дури и да платиме ако треба.
Предлагаам Турцвите да се вратат барем уште 500 години...

Брзо се заборавија кокаинот на Павле, тепањето и заканите на дудуш, тендерот на рашко, глупоста на зајко, така ќе биди и со ова кога излези друго нешто на виделина.
Па кога избива афера преку афера... Што прво да памтиме?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.390
Поени од реакции
24.110
Не бе батка, туку ова се вика релативизација, она за што зборува @мкд владе, што пробуваат овде членовите на претходната власт да ја направат...
Ne deka me sfati so mi bese mislata ama aj. Ako mozis da zabelezis ne se ispotresov posebno radi apsenjata, bas naprotiv. Posto se e otideno u kurac za so vas korisnite idioti vi imav predoceno deka ke odi u kurac uste pred nekolku godini, sega ednostavno onaka si trgam seir. Ti i takvite kako tebe pak ke naglasam korisni idioti djabe vi e sega sto ste razocarani, sto ste imale najdobri nameri ili pojma nemam koj vi bile motivite za da tolku se glupirate pa makar i na forum. Kako se veli, nema vtora sansa za prv vpecatok, a vpecatokot koj go ostavivte e deka ste najblagoreceno politicki nepismeni.
P. S vo nekoj prethoden post objasniv sto znaci politicki nepismen. Mene iskreno mi e maka da vi vadam biseri od pred nekoja godina za da vi go dokazam ociglednoto ama ete na vasa zalost na @Казаки izgleda ne mu e. I ne si ja stegaj tolku dusata, ne ispadna samo ti trkalo, mnogu ajde da recam povidni clenovi na forumot se izglupiraja mnogu povekje od tebe samo ete znaes podrumi, najdobri nameri i taka.

Член од
16 јули 2019
Мислења
113
Поени од реакции
189
Ако може мала помош.

Дали некој може да ми каже на кој датум точно беше објавена првата бомба на Заев?

Благодарам однапред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom