Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.353
Поени од реакции
4.149
Ами што чекате?

Нарамете пушките и со Иванов заедно право во бој!
Ке нарамат пушки ама ако се одело со газето напред во бој. Тие се за во бој ама бој за да ги примат за чистачи во градинки, домаќи во училишта, ќебапари по шалтери.... Тие се цигани чергари (не роми) кои се силат како кучиња кога се во орда ама во душа се пичиња кои само ако им подзастанеш ке се скријат зад фустаните на мајките им...

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Како бе пљукање врз овога изтода амеба без идентитет ви смета а док онј лудак од полиѕико малгфетираше људи не ви сметаше.
Малко е пљукање амебе без ифентитет су зараза...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Се што ќе се случи деновиве и последиците што ќе настанат за Република Македонија се целосна одговорност на Никола Груевски кој повика да се излезе на улица и да не се седи во папучи да се бранела државата и Иванов со кршењето на Уставот.

И инциденти по улици и етнички конфликти и санкции од меѓународната заедница, сите последици се и ќе бидат одговорност на Груевски и Иванов.
Но што е последицата од сето тоа, тие остануваат на власт, ситуацијата во лимбо, времето мине, локални се ближат, така да они се и те како спремни и на повеќе од ова.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Се што ќе се случи деновиве и последиците што ќе настанат за Република Македонија се целосна одговорност на Никола Груевски кој повика да се излезе на улица и да не се седи во папучи да се бранела државата и Иванов со кршењето на Уставот.

И инциденти по улици и етнички конфликти и санкции од меѓународната заедница, сите последици се и ќе бидат одговорност на Груевски и Иванов.
Tacno...Pricina: Tajnata platforma pomegu liderot na SDSM i albanskite partii na steta na Makedonskiot suverenitet i drzava!

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Борјан работи за интересите на Косово и Албанија и зима пари за тоа.
Што не е јасно?

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Pa sega toa ti e, vie "sharenite snegulki" sakate da imate seksualni odnosi, ama da ne dozhiveete penetracija, obache trudno...
простак дај не замарај со снегулкиве, леле што си научил. Ова од Мирка од колумна ти е, така?Таквите како тебе се извор на цела мизерија во државава, толку си глуп што вештачка интелигенција може да убеди некого повеќе дека е човек отколку твоите шаблонски умс фори

Toa ti e svetska kategorija, mislam na "Snowflakes". Ne bi rekol deka se Milenials zatoa shto mislam i vo taa generacija mnozinstvoto se pametni deca...Tie Snowflakes se proizvod na preterano zgrizheni roditeli koi gi pumpaa decata so ona famozno: " You are special" i deka sekoj e dolzhen da im udovoluva, i za sekoja sitnica se ofended i treba da znaesh kako da se obratish...dale mashko ili zhensko ili neshto desetto samo gospod znae...ako zgreshish mu gi narushuvash human rights...i aj da ne odam off topic.
абе ти си гледал нешто на јутјуб, за SJWs ама се ти се испомешало, греото. Плус, тие се повеќе проблеми кај поразвиените земји и е сосема друга тема, ама важно е да се тропа. Така ве лажат у штаб, дека згрешиле што премногу удоволувале? Па тоа бил целиот проблем, претерано згрижени деца што протестирале, браво, алал да ти е. Ко ова што му плукнале и одма се навредил. Или Груевски што му рекол дека ќе руши и овја одма се усрал и се жалеше во Стразбург, као демек нешто му нарушиле права со тоа. Или лифтови ќе им исклучиш у зграда и одма за таа ситница се навредиле ко мислиш аудио снимки од криминали им пуштиле ццц

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Поарно српски жандар од колку албански УЧК да се шета низ Скопја

Башка полесно е да научиме да велиме “Ја сам србин “ од колу “Unë jam një shqiptar“

А и за имиња можат да останат исти само на крај едно ИЌ се додава а кај овие другите мора и име и презиме тотално да се менва во ново.
A be vidi vaka... sme se naviknale na edno zlo...dosta e... i sega sakash da se sviknuvame na neshto drugo...ke trba da pocheme sunet da pravime, da se otkazheme od chvarki i slanina, pa da gotvime so ovchja loj :boksix: i sega treba da legnam so zhenata mi i ke mi smrdi na ovca ...trudno, obache trudno...
Na vremeto koga rovarevme niz Bugarskoto Cherno More, nie na odmor a gazdata dechko nashi godini, pa si praime muabet i gi spomnavme Ciganite i vika vaka"
"Cigainte??? A be shte izgonem v'f Romania i njama obratno ...OK ova e :oftopik: i sam ne znam sh'o otvaram vakvi rasistichki muabeti.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
100 000 денес на улица низ градови расне бројка секојдневно. Денес и СДСМ симпатизери приметив...

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.353
Поени од реакции
4.149
Како бе пљукање врз овога изтода амеба без идентитет ви смета а док онј лудак од полиѕико малгфетираше људи не ви сметаше.
Малко е пљукање амебе без ифентитет су зараза...

Зборувај бе ти како што се зборува, не сери со дијалекти....

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Машинеријата од гнаси им функционира. Козоебачот миленко му го пратил оној лоботмиранион да иде да го 'ркне Борјан - јако "патриотиште". Рајан Гигс :facepalm: и остали п***и што се навлажнивте на "патриотскиов" чин - КОГА ЌЕ ИДЕТЕ ВАКА ДА 'РКАТЕ ОД ДРУГАТА СТРАНА НА ВАРДАР ВАКА ДА ПОКАЖУВАТЕ ПАТРИОТИЗАМ??? ДО КОГА БЕ СО ФЕЈК ПАТРИОТИЗАМ ВО КОРИСТ НА ФАМИЛИЈАТА???
Платформата ја поставија албанските партии, нели е таму проблемот, а? Небањати?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Tacno...Pricina: Tajnata platforma pomegu liderot na SDSM i albanskite partii na steta na Makedonskiot suverenitet i drzava!
Причината е тоа што Груевски и дел од државниот врв не сака да оди во затвор за направен криминал. Тоа е друже, нема друго. Се што се случува, судии разместување во суд, вадење протести, притисоци. Тоа е. По секоја цена, макар и војна и Македонија да стане Јужна Осетија.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Машинеријата од гнаси им функционира. Козоебачот миленко му го пратил оној лоботмиранион да иде да го 'ркне Борјан - јако "патриотиште". Рајан Гигс :facepalm: и остали п***и што се навлажнивте на "патриотскиов" чин - КОГА ЌЕ ИДЕТЕ ВАКА ДА 'РКАТЕ ОД ДРУГАТА СТРАНА НА ВАРДАР ВАКА ДА ПОКАЖУВАТЕ ПАТРИОТИЗАМ??? ДО КОГА БЕ СО ФЕЈК ПАТРИОТИЗАМ ВО КОРИСТ НА ФАМИЛИЈАТА???
Платформата ја поставија албанските партии, нели е таму проблемот, а? Небањати?
Прво се чисти во својот двор..
Заради саботажи и петоколонаши...
ПС не е пратен од Миленка он го презеде видеото многу покасно..
Има уште видеа посети кај други изроди...

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Одговорноста ќе биде кај тој што ја прифатил анти-македонската платформа.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
100 000 денес на улица низ градови расне бројка секојдневно. Денес и СДСМ симпатизери приметив...

Абе и симпатизери на дуи ја приметив и околу 500 000 беа, накај милион идат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom