Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
И Бугари а замисли они су и дел од ЕУ...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Точно така, многу бугари исто одат да живеат во друга држава во ЕУ. Па да имаш слушнато за луѓе да одат во Русија ?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Sobranieto so 2/3 mnozinstvi pokrenuva postapka za odgovornost na pretsedatelot, ili popoznato kako impeachment.
Ustavniot sud odlucuva za odgovornosta so 2/3 mnozinstvo od sudiite. So taa odluka vednas mu prestanuva funkcijata.
Што значи, нема да ја биде.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Кхм, собранието може да го разреши претседателот на рм, тогаш претседателот на собрание ги презема ингеренциите кој ги има претседателот на рм.
Мал си уште кога ќе пораснеш... пак глупичок ќе си останеш ти нема спас.
Ахам али у твои влажни снови
Треба 2/3 мнозинство на читни.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Pretsedatelot nema pravo, tuku ima dolznost da dade mandat na kandidat od partijata ili partiite shto imaat mnozinstvo vo Sobranieto. Pishav edna pravna analiza preeska vo vrska so ova prasanje.
Само Каракамишева мисли малку подруго, а ни она не знае точно зошто.

Сериозно најде да им објаснуваш!? Гледаш дека единствената вистина е онаа партиската. Нивната партија може да каже дека Заев се решил да лансира никлеарна ракета и утре ќе видиш неколку стотина како жално маршираат против тоа. Битно е што ќе се рече, тоа нема врска со вистината или реалноста.

И ова креле е претседател?! Не ужива никаков авторитет, корумпиран е до гуша, уставот го крши кога ќе му текне, не почитува процедури, прави што ќе му текне, глупав е како мотка....Чудно е како е дочепал до таа титула “професор“, затоа што е комично една таква личност да може да се носи со таа одговорност и професија.

А и се сеќаваш како изиграа со амбасадорите!? Најдоа мала дупка, ја проширија, поставија свои амбасадори со (по)мали ингеренции и постигнаа големо ништо. Затоа секоја одлука или решение е само обичен потрошен материјал. Можат да завртат едно крукче, но повторно ќе се најдат на самиот почеток, почеток како опозициска партија, се соочиле со тоа или не. Па ако направат некаков дополнителен прогрес, можеби ќе дојдат повторно на власт за неколку години. :)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.522
Поени од реакции
18.386
Зошто меѓуетничка?
Гледаш ли каков двоец се ДПМНЕ - ДУИ ? Дали за ова тебе не е индикативно дека играат цело време на иста линија?

http://www.mkd.mk/makedonija/partii/bujar-osmani-ivanov-ja-prefrla-krizata-na-interetnichki-plan

И Ахмети има слична изјава, да не ја барам, верувам ја имаш прочитано.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.386
Поени од реакции
18.532
Не сум ги броел но да идат идат и многу се и задоволни со работа и живот таму.

абе се утепаа од идење. Поише Македонци има на Малта него во цела Русија.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
абе се утепаа од идење. Поише Македонци има на Малта него во цела Русија.
Не беше прашање каде има повеќе него дали сум чул дека идат да сум чул и знам луѓе кои работат у Русија.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Да се реагираше порано можеби немаше да дојде до вакви ситуации.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Сител лошо ви го претставува светот.
Да ама затоа пак Еди Рама и Хашим Тачи ги имаат вистинските одговори за Македонија и за светот.Само прво треба да им се извиниме на господата шо пишуваме на македонски.Една наша политичарка веќе му се заблагодари на еден албански новинар шо можела да зборува на македонски!?Која беда еј.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom