Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Зошто патот Скопје-Тетово-Гостивар се нарекува автопат кога таму реално не може да се вози побрзо од 70/80 kmh (иако на таблите стои 100 или 120 kmh) бидејќи претрчуваат домашни животни говеда и крави, на коловозот има расфрлани шишиња, камења и дрвени гајби, има пукнатини, вдлабнатини а на некои места доста чкрипат гумите од рапавост на патот или од незнам што ли ќе да е и на тој начин се губи стабилноста на возилото, незнам дали и во другите држави автопатите им се во ваква состојба, но ова е се само не автопат, битно опнале неколку патарини да го дерат народот !
Скопје - Тетово добар е автопатот, сега во 2018 го средија во најголем дел.

Не можела гума да пукне на тој дел заради самиот пат, туку можеби од самата гума ако била несоодветна.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.976
Ванковска: Каква трагедија и иронија- Карпалак
Што е овде лошо кажано, за што да се вади? За кого лошо би се однесувала оваа изјава? За загинатите? За Албанци? Ниту знаела кои се загинатите, а и гледаме дека речиси половина се Македонци. Кога се даваат квалификации, треба реален да е човек. ОК, можеби тебе таа не ти се допаѓа, ама нема причина за нешто да се вади. Ништо злобно не кажала. Ниту верувам дека таа би кажала нешто такво.
A na sto vsusnost ona tuka aludira, so toa ironija, i karpalak, sto i e poentata ?
Abe ne treba mnogu da se desifrira ovoj nejzin kod, se znae na sto aludira tuka t.e. sakase da aludira, posle sfati deka ima zaginati i Makedonci pa se vadese glumese nekoe ludilo dopolnitelno tonese.
Koja e potrebata da go spomne toj termin, Ironija, sto e tuka ironicno ? A e povrzano so Karpalak koj mnogu dobro znaeme sto znaci za nas.

Se molela da se sve albanci od zaginative, e toa ke i bese ironijata, ko i poston na milenko deka Gospod gleda ... sto gleda ?

I ok posle nema veze lugje umrele, nema veze nacionalnost, bla blaa zamara, i pak doagame do toa, kade e ironijata vo cela ovaa situacija, sto kaj karpalak pak umrele lugje .... sto e tuka ironicno ?
Taka da ne mora sea da se praime naudreni, poentata se znae koja i bila, bi ja shlajmosal u prva prilika da ja vidam, kilo slajm na toa odvratnata posrana faca.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Фамилијата Локвенец ја чини Македонија повеќе од Кралска Фамилија во Британија!
Напишано од Озборувачка на 13.февруари.2019
‹‹ Претходна вест Следна вест ››

Свиркачи до нас доставија шокантни документи кои покажуваат дека Тале Локвенец син на пратеникот Хари Локвенец добил неверојатни над 113.000 долари стипендија за студии на Универзитетот Ворвик во Англија. Таму едногодишната уписнина е 21.200 фунти, помножено по три години е 63.600 фунти, а трошоците за живот според договорот се 7605 фунти на година или 22.800 фунти за три години.

Вкупно се работи за сума од над 86.000 фунти или над 113.000 долари. Подолу следува целиот договор на увид кој согласно Законот за достап до јавни информации е законски да биде објавен. Ние сега се прашуваме уште колку вакви договори не се достапни на јавноста?
Но фамилијата Локвенец не застанува тука. Неговата сопруга сега станува Менаџер во Телеком за неверојатни 3000 евра месечна плата.Со 120 м квадратни канцеларија?

Како тргнала фамилијава Локвенец на Државен грб Македонија ќе ја чини повеќе од Кралската фамилија во Британија.

https://puls24.mk/фамилијата-локвенец-ја-чини-македони/

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Фамилијата Локвенец ја чини Македонија повеќе од Кралска Фамилија во Британија!
Напишано од Озборувачка на 13.февруари.2019
‹‹ Претходна вест Следна вест ››

Свиркачи до нас доставија шокантни документи кои покажуваат дека Тале Локвенец син на пратеникот Хари Локвенец добил неверојатни над 113.000 долари стипендија за студии на Универзитетот Ворвик во Англија. Таму едногодишната уписнина е 21.200 фунти, помножено по три години е 63.600 фунти, а трошоците за живот според договорот се 7605 фунти на година или 22.800 фунти за три години.

Вкупно се работи за сума од над 86.000 фунти или над 113.000 долари. Подолу следува целиот договор на увид кој согласно Законот за достап до јавни информации е законски да биде објавен. Ние сега се прашуваме уште колку вакви договори не се достапни на јавноста?
Но фамилијата Локвенец не застанува тука. Неговата сопруга сега станува Менаџер во Телеком за неверојатни 3000 евра месечна плата.Со 120 м квадратни канцеларија?

Како тргнала фамилијава Локвенец на Државен грб Македонија ќе ја чини повеќе од Кралската фамилија во Британија.

https://puls24.mk/фамилијата-локвенец-ја-чини-македони/
Нормално, не е во прашање никаков непотизам...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Ванковска со другарка и Гордана е желна за публицитет и моќ. Ама се така малце неспособни и прават кловнови од себе цела деценија веќе. Едната глуми боксерска вреќа, другата аплицираше за да глуми крпа.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ванковска со другарка и Гордана е желна за публицитет и моќ. Ама се така малце неспособни и прават кловнови од себе цела деценија веќе. Едната глуми боксерска вреќа, другата аплицираше за да глуми крпа.
Гордана најверојатно и ќе биде кандидатот.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
На веб страната на Канал 5 гледам денес низ Гостивар ги прашуваат минувачите за тоа што мислат за несреќата.
Одиш и го прашуваш човек што мисли за 14 луѓе што загинаа во сообраќајна несреќа. Не знам што очекуваа да им одговорат.

Глупо прашање до максимум. :tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Една од фамилиите нема пари да ја погреба жртвата (y) (y) (y) ти ебам државата кај што е поскапо да умреш отколку да се родиш

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Една од фамилиите нема пари да ја погреба жртвата (y) (y) (y) ти ебам државата кај што е поскапо да умреш отколку да се родиш
Црвен Крст рекоа ќе дадат по 30 илјади денари за секое семејство на загинатите и Зегин рекоа ќе дадат 20 000 евра за сите семејства, имаше на ФБ оставено пост и контакт. Еве линк.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Од повеќе има позитивни коментари за компанијата, нивните услуги и исправноста на автобусите. Тоа се моментари од лица кои секој ден со години веќе се возат со нив за до работа или факултет.
Ама Македонче стандард секогаш возачот и компанијата не чинат кога ќе дојде до несреќа.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk
Па нормално дека прво компанијата или возачот ќе се обвинуваат. Не е ова Финска или Швајцарија па сите сме као шокирани од ова.

Се знае кои стандарди ги запазуваат македонските превозници нема потреба тука да глумиме изненаџени. Гума се менува кога жиците ќе почнат да излегуваат а техничкиот преглед е обична формалност.

Јас би бил шокиран ако испадне дека автобусот бил целосно технички исправен и со здрави гуми.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Црвен Крст рекоа ќе дадат по 30 илјади денари за секое семејство на загинатите и Зегин рекоа ќе дадат 20 000 евра за сите семејства, имаше на ФБ оставено пост и контакт. Еве линк.
Затоа и погребот ќе биде после некој ден. Мизерија, се по список на оној од Бутел и жена му со златни ланци што се шета, гниди гнидосани.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Гордана најверојатно и ќе биде кандидатот.
Тогаш некој сериозно ја мрази ВМРО-ДПМНЕ. Од внатре во најтесно раководство. Инаку, другарка и заеба што заеба, излезе ли Гордана да изрази сочувство?
Јас би бил шокиран ако испадне дека автобусот бил целосно технички исправен и со здрави гуми.
Не би било толку шокантно, кога е Дурмо во прашање. Не тврдам дека сигурно автобусот бил технички исправен, ама Дурмо Турс е еден од посолидните превозници во државава.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Види ги Канал 5 еј, би ги гранатирала да можам. Го фураат Пандов (се кладам во животот дека нема граѓанин на кој му е дојдено до Пандов во моментов) и имаат најава за турски бедотии после.
Во кој универзум е дозволено ова во ден на жалост? Значи нема спас за нас, нема.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Тогаш некој сериозно ја мрази ВМРО-ДПМНЕ. Од внатре во најтесно раководство. Инаку, другарка и заеба што заеба, излезе ли Гордана да изрази сочувство?
Да, има статус на Фејсбук на профилот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom