Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Не ти помина пичкенската финта да ги изедначиш договорите со Грциjа и Бугариjа и сега пена ти избива на уста. Така треба! Знаеш нешто паметно да смислиш или ќе мора во сeкоj следен пост да ти го излупвам во сурат докажаниот факт од животот што добрососедството се доживува како позитивна промена каj доволно обични Македонци во изненадувачки консензус со државата на ниво на Влада, Собрание, Председател, МПЦ, МАНУ. Што се однесува на губитнички народи, немоj постоjано да лажеш, бидејќи такво нешто немам кажено, туку зборував за лузерски кампови дел од кои што си и ти. Договорот е завршена работа во непроват така да те разбирам зошто си толку butthurt.

Нема илјада пати да објаснувам на малоумни, а и не си вреден за да добивам казнени. Губи се злорадоснику!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.788
Поени од реакции
17.012
Ја ќе ти кажам:
Гоце Делчев беше исто што и ти - Бугарин.
Вронг !! Гоце беше грк славофон... а грците не се свесни, исто како што не беа се до 1970 и за Филип2 и го нарекуваа варварин..
ФИЛИП Е МАКЕДОНЧЕ, А ФОТИС ГРКЧЕ: Првиот македонски буквар печатен од грчките власти

глупост и грешка, ова е од граѓанската војна, го напишал некој комуњар проблгарин... Првиот македонски Буквар е АБЕЦЕДАР, на ЛАТИНИЦА, издаден 1925 , Автохтон и различен од било кој блгарски или српски...

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Ја ќе ти кажам:
Гоце Делчев беше исто што и ти - Бугарин.
Jас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот.[DOUBLEPOST=1549569161][/DOUBLEPOST]Милион амди кола се испечатени, кампањата започна!

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.235
Ебем ти држава кај што една власт не гледа колку државни пари троши на една железна ограда, доаѓа друга ја сече истата и ја фрла. Демек ќе ги врателе парите? Ни една третина нема да вратат од тоа старо железо. Се потрошиле пари на граѓаните, колку и да се, нека стои. Што који курац мора да се фрла? И сега пак ќе мораат да изнајмат фирма да стави некоја ограда која наводно ќе биде многу поефтина од претходната, а тоа кој ќе го плати? Пак обичниот народ.
Едните кур ги боли колку потрошиле, другиве кур ги боли тоа што народот платил, нека се фрли, пак ќе платат они.
Сто мајки да ви...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Jас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот.
За среќа ти и ја го неаме тој проблем, ние сме си Бугари.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
За среќа ти и ја го неаме тој проблем, ние сме си Бугари.
Шест предци пред мене сите од Македонија за пред нив не знам. Ниту татко ми, ниту дедо ми се определувале како Бугари така ни јас, и да сакам не можам. Народноста се наследува. Ти биди што сакаш, но не ме барај за сојузник во својата идентитетска криза.[DOUBLEPOST=1549570659][/DOUBLEPOST]
Чизма владата на Заев почна да руши. Од неофицијални информации, оградата ќе ја продадат за старо железо а парите ќе ги донирале на Вицето. Евро по евро, не од еднаш. :popce:
Се збори и дека Шилегот ќе ја носел Маврово за викендичката.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Шест предци пред мене сите од Македонија за пред нив не знам. Ниту татко ми, ниту дедо ми се определувале како Бугари така ни јас, и да сакам не можам. Народноста се наследува. Ти биди што сакаш, но не ме барај за сојузник во својата идентитетска криза.[DOUBLEPOST=1549570659][/DOUBLEPOST]
Се збори дека Шилегот ќе ја носел Маврово за викендичката.
Ко ќе ги измешаш сите бои на двете знамиња на аватарот се добива бела, црвена и зелена, у хоризонтала.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Коj те излажа?! Боже,боже....[DOUBLEPOST=1549561555][/DOUBLEPOST]
Кажав го кристално jaсно....

Кое не е jaсно от напишаното?
Тоа е суровата вистина. Ромите и Турците ако се спојат се повеќе од вас Бугарите. А не па за 10 години....

Член од
12 март 2009
Мислења
20.788
Поени од реакции
17.012
Ебем ти држава кај што една власт не гледа колку државни пари троши на една железна ограда, доаѓа друга ја сече истата и ја фрла. Демек ќе ги врателе парите? Ни една третина нема да вратат од тоа старо железо. Се потрошиле пари на граѓаните, колку и да се, нека стои. Што који курац мора да се фрла? И сега пак ќе мораат да изнајмат фирма да стави некоја ограда која наводно ќе биде многу поефтина од претходната, а тоа кој ќе го плати? Пак обичниот народ.
Едните кур ги боли колку потрошиле, другиве кур ги боли тоа што народот платил, нека се фрли, пак ќе платат они.
Сто мајки да ви...
измислија Фонд за иновативно крадење, ете на едно Фиќо му стаиле електромотор и батерии, работа што од пред 20 години ја прават во УСА по гаражи и сега им дале ГРАНТ 150000 евра ?! .. а реставрираното старо Фиќо електрично ќе чинело 20,000 евра :facepalm:
.. па дебили, ќе увезам од Индија, ни Грант ни Бутур, Махиндра електрична, фиќото е гола вода за неа а чини најскапата солуција 11000$

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
измислија Фонд за иновативно крадење, ете на едно Фиќо му стаиле електромотор и батерии, работа што од пред 20 години ја прават во УСА по гаражи и сега им дале ГРАНТ 150000 евра ?! .. а реставрираното старо Фиќо електрично ќе чинело 20,000 евра :facepalm:
.. па дебили, ќе увезам од Индија, ни Грант ни Бутур, Махиндра електрична, фиќото е гола вода за неа а чини најскапата солуција 11000$
И после за одржавање знаеш ли колку кошта таква електрична Махиндра?Не туку се залетувајте,ај да не одиме надвор од тема

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
цел нормален свет се макна од темава, останаа само бугариве колку да си ја оправдаат дневницата :icon_lol:
Ги сметаш Георги Н. , Прорус , мкд владе , Lurtz , shutrak , Ireal , Marick 14 , fatigoova , Ilumious , Lazar 31 , petar , stratUs , jamajka , tcorgat , INDIJANEC 123 кои nonstop са тука за бугари?:confused:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Ги сметаш Георги Н. , Прорус , мкд владе , Lurtz , shutrak , Ireal , Marick 14 , fatigoova , Ilumious , Lazar 31 , petar , stratUs , jamajka , tcorgat , INDIJANEC 123 кои nonstop са тука за бугари?:confused:
Не знае човекот, не му замерај... Вие сте Македончиња, кога тогаш ќе се освестите...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
и себе си ваљда се смета за Бугарин, според тоа што го пишал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom