Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
кумановски и македонски се пишуваат со мала буква. Дека браникот на јазикот, татковината, не за друго, да ги запазиме овие мали детали ;)
Grammar Nazi.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Епа бањати мои непартиски, ако сте ме читале ќе видевте дека уште првиот ден кога излезе платформата реков дека
ВМРО и СДСМ треба да направат коалиција и да им ја начукаат платформата во гз.
Ja te pretrkav
Toa go rekov posle 11-12-2016 ama i mene kako i tebe odma me napravija nenormalen,budala,..............

patem
dui i besa se zakanuvaat so vojna??????,koja ke ja dobijat vo sekoj slucaj.

sip tarot rekol deka bez albanci,nema makedonija pa bi go prasal sip tarot dali vo sip tarija ke im gi dade istite prava na makedonskoto malcinstvo.

A makedoncite,bosancite,romite,turcite,srbite,vlasite od platformava sip tarska se mnogu izrevoltirani,pa ja bi rekol deka ako sip tarite prodolzuvaat da se zakanuvaat mesaat od nadvor a sorospiite domasni predavnici takozvani sds gi podrzuvaat,zaedno so sip tarite ima da gi nema vo Makedonija zatoa sto ke isceznat kako maite

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Кој тоа на овој форум од албанска националност не знае македонски? Ги има неколку тука, итоа на кирилица пишуваат.
Неколку тука само на темава.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
А што, мислиш дека тоа така, Заев ќе дојде на власт и дека одма ќе почнеме ние да учиме албански нели? Така било тоа. Да беше така тоа јас досега ќе бев Јуриј Гагарин.
Pa taka nekako beshe 2001, sobraa dovolno preplasheni i uceneti politichari, potpishaa shto im se nalozhi i rabotata se zavrshi.
Makedonija ja redefiniraa. Dali ke se uchi ili ne albanski e samo smoke screen, koga Makedonija ke se redefinira vo federacija (toa se zborovi na vashiot ideen vodach) nema da ima potreba od dvojazichnost, redefinirana i so smeneto ime Makedonija ke ja nema.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Етнички конфликти разгорува Платформата а и Рамковниот договор.
Не го насочувај проблемот кон Албанците, ако има албанци што сакаат да гинат за двојазичност во Гевгелија и други привилегии, калашот и во планина.
Ако има некаков конфликт, нема да може тие буцкачите да стојат на страна и да пукаат сеир, а Македонците и Албанците да се тепаат.
Не.
Тие подбуцнувачи први ќе го јадат стапот.
Ова само ми потврдува дека Груевски е најдобар избор за албанските сепаратисти.

Исто како на времето кога го прашале Ибрахим Ругова зошто не го подржале албанците Милан Паниќ кој со нивните гласови имаше шанса за победа во претседателските избори во Србија во 1992 против Милошевиќ, и кој бил прозападно ориентиран и отворен за одредена автономија за Косово.
Ругова им одговорил "со Паниќ ќе добиевме автономија и сето тоа ќе беше подржано и затворено од западот и САД, а со Милошевиќ знаевме дека ќе може да добиеме целосна независност".

Нас денес истото сценарио ни го готви ДПМНЕ денес.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
кумановски и македонски се пишуваат со мала буква. Дека браникот на јазикот, татковината, не за друго, да ги запазиме овие мали детали ;)
Знам намерно напиша да виду кој ке се закачи...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

A

Avenger99

Гостин
Затоа и ги има само неколку. Другите се дискриминирани и се чувствуваат како граѓани од втор ред од таквите како тебе кои не им дозволуваат на јавен македонски форум да пишуваат на својот мајчин јазик и нивното писмо. Не се имаш досега запрашано зошто при толкав број во реалноста некаде над 25 % од популацијата има само неколку членови кои се декларираат како Албанци на форумот. Што ги кошта газдите на форумот да го направат двојазичен и секој пост автоматски да се преведува и на другиот официјален јазик и со тоа да исправат една очигледна неправда направена врз толкав број лојални граѓани на републиката. И што имаш ти толку против албанскиот на пример и тој да се користи на овој форум а ?
Немам јас ништо против албанскиот, колку што знам, а верувам и ти, албанци учат македонски јазик во школо, така да, ако не го научиле, нивна работа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.265
Нема потреба. Подржувачите на дпмне во големо мнозинство гледаат на Русија како стратешки партнер, и интеграцијата во ЕУ и НАТО во програмата на Дпмне е повеќе пародија отколку сериозно ветување, исто така се противници на СЈО и подржуваат криминогена структура. Додека друг дел од населението во северозападна Македонија покажува цврста подршка за ЕУ и НАТО и подршка за сјо.

Може да си го интегрираат едниот дел а вие со ташакот во раце со околу 15-17 илјади квадратни километри да си останете. Битно со Груевски и Иванов ќе си бидете.

Нема да има многу мака, само народните песни кај што се спомнува три дела па да биде цела ќе ги смените во "четири дела" и готово.
Ако тоа е вољата на нашите странски пријатели кои сме ние да им противречиме. Ете утре ке иделе и ке ни кажеле до кај е наше. Ти во нашето ке бидиш или од другата страна на границата ?

A

Avenger99

Гостин
Не му кажувај вакви работи :)[DOUBLEPOST=1488407815][/DOUBLEPOST]
A ti ne sakas da go gledas, epten bezobrazen ovoj WestBe
Не сакам? :pos: Да не сакав на игнор ќе го ставев, интересен ми е со неговите глупости.

V

viktora

Гостин

Исто како на времето кога го прашале Ибрахим Ругова зошто не го подржале албанците Милан Паниќ кој со нивните гласови имаше шанса за победа во претседателските избори во Србија во 1992 против Милошевиќ, и кој бил прозападно ориентиран и отворен за одредена автономија за Косово.
Ругова им одговорил "со Паниќ ќе добиевме автономија и сето тоа ќе беше подржано и затворено од западот и САД, а со Милошевиќ знаевме дека ќе може да добиеме целосна независност".

Мислиш затоа заев го подржуваат.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Тешко тоа малце, Груевски не е националист, туку либерал.
Друга работа, со Рамковниот демек беше затворено, ама гледаме дека не е така.
Вие ќе си барате и барате до бескрај.
Нема да може.

Колку за инфо, и Милошевич во почетокот беше про-западно ориентиран.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom