VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
Grammar Nazi.кумановски и македонски се пишуваат со мала буква. Дека браникот на јазикот, татковината, не за друго, да ги запазиме овие мали детали
Grammar Nazi.кумановски и македонски се пишуваат со мала буква. Дека браникот на јазикот, татковината, не за друго, да ги запазиме овие мали детали
Ja te pretrkavЕпа бањати мои непартиски, ако сте ме читале ќе видевте дека уште првиот ден кога излезе платформата реков дека
ВМРО и СДСМ треба да направат коалиција и да им ја начукаат платформата во гз.
Неколку тука само на темава.Кој тоа на овој форум од албанска националност не знае македонски? Ги има неколку тука, итоа на кирилица пишуваат.
Pa taka nekako beshe 2001, sobraa dovolno preplasheni i uceneti politichari, potpishaa shto im se nalozhi i rabotata se zavrshi.А што, мислиш дека тоа така, Заев ќе дојде на власт и дека одма ќе почнеме ние да учиме албански нели? Така било тоа. Да беше така тоа јас досега ќе бев Јуриј Гагарин.
Ова само ми потврдува дека Груевски е најдобар избор за албанските сепаратисти.Етнички конфликти разгорува Платформата а и Рамковниот договор.
Не го насочувај проблемот кон Албанците, ако има албанци што сакаат да гинат за двојазичност во Гевгелија и други привилегии, калашот и во планина.
Ако има некаков конфликт, нема да може тие буцкачите да стојат на страна и да пукаат сеир, а Македонците и Албанците да се тепаат.
Не.
Тие подбуцнувачи први ќе го јадат стапот.
Знам намерно напиша да виду кој ке се закачи...кумановски и македонски се пишуваат со мала буква. Дека браникот на јазикот, татковината, не за друго, да ги запазиме овие мали детали
Германско говорно подрачје негде.А ти во кој дел ќе идеш?
Немам јас ништо против албанскиот, колку што знам, а верувам и ти, албанци учат македонски јазик во школо, така да, ако не го научиле, нивна работа.Затоа и ги има само неколку. Другите се дискриминирани и се чувствуваат како граѓани од втор ред од таквите како тебе кои не им дозволуваат на јавен македонски форум да пишуваат на својот мајчин јазик и нивното писмо. Не се имаш досега запрашано зошто при толкав број во реалноста некаде над 25 % од популацијата има само неколку членови кои се декларираат како Албанци на форумот. Што ги кошта газдите на форумот да го направат двојазичен и секој пост автоматски да се преведува и на другиот официјален јазик и со тоа да исправат една очигледна неправда направена врз толкав број лојални граѓани на републиката. И што имаш ти толку против албанскиот на пример и тој да се користи на овој форум а ?
абе седи...Знам намерно напиша да виду кој ке се закачи...
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Ако тоа е вољата на нашите странски пријатели кои сме ние да им противречиме. Ете утре ке иделе и ке ни кажеле до кај е наше. Ти во нашето ке бидиш или од другата страна на границата ?Нема потреба. Подржувачите на дпмне во големо мнозинство гледаат на Русија како стратешки партнер, и интеграцијата во ЕУ и НАТО во програмата на Дпмне е повеќе пародија отколку сериозно ветување, исто така се противници на СЈО и подржуваат криминогена структура. Додека друг дел од населението во северозападна Македонија покажува цврста подршка за ЕУ и НАТО и подршка за сјо.
Може да си го интегрираат едниот дел а вие со ташакот во раце со околу 15-17 илјади квадратни километри да си останете. Битно со Груевски и Иванов ќе си бидете.
Нема да има многу мака, само народните песни кај што се спомнува три дела па да биде цела ќе ги смените во "четири дела" и готово.
И? Ги има и во потфорум Тетово. Каква врска има тоа со муабетов?Неколку тука само на темава.
A ti ne sakas da go gledas, epten bezobrazen ovoj WestBeМислам оти 10 пати го имаш постирано ова...
Не му кажувај вакви работи [DOUBLEPOST=1488407815][/DOUBLEPOST]кумановски и македонски се пишуваат со мала буква. Дека браникот на јазикот, татковината, не за друго, да ги запазиме овие мали детали
Не сакам? Да не сакав на игнор ќе го ставев, интересен ми е со неговите глупости.A ti ne sakas da go gledas, epten bezobrazen ovoj WestBe
Мислиш затоа заев го подржуваат.Ова само ми потврдува дека Груевски е најдобар избор за албанските сепаратисти.
Исто како на времето кога го прашале Ибрахим Ругова зошто не го подржале албанците Милан Паниќ кој со нивните гласови имаше шанса за победа во претседателските избори во Србија во 1992 против Милошевиќ, и кој бил прозападно ориентиран и отворен за одредена автономија за Косово.
Ругова им одговорил "со Паниќ ќе добиевме автономија и сето тоа ќе беше подржано и затворено од западот и САД, а со Милошевиќ знаевме дека ќе може да добиеме целосна независност".
Нас денес истото сценарио ни го готви ДПМНЕ денес.
Тешко тоа малце, Груевски не е националист, туку либерал.Ова само ми потврдува дека Груевски е најдобар избор за албанските сепаратисти.
Исто како на времето кога го прашале Ибрахим Ругова зошто не го подржале албанците Милан Паниќ кој со нивните гласови имаше шанса за победа во претседателските избори во Србија во 1992 против Милошевиќ, и кој бил прозападно ориентиран и отворен за одредена автономија за Косово.
Ругова им одговорил "со Паниќ ќе добиевме автономија и сето тоа ќе беше подржано и затворено од западот и САД, а со Милошевиќ знаевме дека ќе може да добиеме целосна независност".
Нас денес истото сценарио ни го готви ДПМНЕ денес.