Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не знам каде сум викал. Можеби си ми го прислушувал телефонот и други комуникациски средства.
Да, рековме дека ќе бидеме северномакедонци низ светот. По државата. Никој не вели дека играат Албанци кога игра фудбалска репрезентација на Косово, туку косовци.[DOUBLEPOST=1547562585][/DOUBLEPOST]
Не реков дека не е така, но не е наведено кога. Но, без потпис не смее да се објави, односно, се прави престап.
Јас не знам дали планирал, можеби да, можеби не.. онака го спомнав, како можност. Законот не познава емоции, туку норми и правила.
Прислушкувањето и хакирањето ти ги оставам тебе, најдобра си во тоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не треба, туку мора. А иако не е дадена дефиниција на тоа што значи „мора“ според мене тоа е потпишување во најскоро можно време, без одложување...
Така е, претпоставувам и дека ќе го потпише во најскоро можно време. Можеби не дошло можното време.[DOUBLEPOST=1547564011][/DOUBLEPOST]
Прислушкувањето и хакирањето ти ги оставам тебе, најдобра си во тоа.
Најдобра а? хе хе хе. Ај нека е така, најдобра.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Русија наместо да праќа соопштенија, нека прати муниција и оружје. :ROFLMAO:

Тензична е атмосферата во државичкава.
Толку е капацитетот на грејт мадр Раша да пратат по некое саопштење преку тоа нивното министерство иностраних страна или по нашки министерство за надворешни работи како и некое писменце преку нивната амбасада руско посолство в македонии и тоа е све друже, каква муниција, какви бакрачи !
Кој чека помош од мадр Раша богами и ќе ја добие на свети никад, Србите тоа добро го знаат бидејќи го јадеа копачот по глава во 1999 год. кога парче им ја направија државата а мадр Раша ко и увек по некое саопштење таму ќе даде во ООН и то је све децо !
Русија ќе ставела вето на преспанскиот договор во ООН и на тој начин и ќе го спречела влезот на Македонија во НАТО хахаха ма немој бре па што не го спречи влезот на Црна Гора во НАТО нели и тогаш се силеа со некакви вета па ништо не направија, сепак Монтенегро си стана дел од алијансата и Русите си се помирија со тоа !
Руското влијание започнува во Москва а завршува некаде на Крим, Донбас, Кавказ и толку, Балканот е надвор од тоа влијание, Балканот е под влијание на западните сили, целиот Балкан без исклучок !

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Толку е капацитетот на грејт мадр Раша да пратат по некое саопштење преку тоа нивното министерство иностраних страна или по нашки министерство за надворешни работи како и некое писменце преку нивната амбасада руско посолство в македонии и тоа е све друже, каква муниција, какви бакрачи !
Кој чека помош од мадр Раша богами и ќе ја добие на свети никад, Србите тоа добро го знаат бидејќи го јадеа копачот по глава во 1999 год. кога парче им ја направија државата а мадр Раша ко и увек по некое саопштење таму ќе даде во ООН и то је све децо !
Русија ќе ставела вето на преспанскиот договор во ООН и на тој начин и ќе го спречела влезот на Македонија во НАТО хахаха ма немој бре па што не го спречи влезот на Црна Гора во НАТО нели и тогаш се силеа со некакви вета па ништо не направија, сепак Монтенегро си стана дел од алијансата и Русите си се помирија со тоа !
Руското влијание започнува во Москва а завршува некаде на Крим, Донбас, Кавказ и толку, Балканот е надвор од тоа влијание, Балканот е под влијание на западните сили, целиот Балкан без исклучок !
Така е.
Русија (а и Кина) единствено на Србија во врска со Косово може да им „учинат“ со некое вето во ОН, во Советот за безбедност. И тоа е прашање до кога. И Русите во догледно време ќе имаат некоја потреба за која ќе треба да не им се стави вето од страна на САД, В. Британија, Франција... Ќе видиме. Но, толку е неправеден светот што терористичките акции против силните кои наметнуваат неправди се сосема очекувани.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Извини што ти го вреѓам Столе, не се лути. Добро ти е ова иначе, во која политика се замешал :ROFLMAO: отсекогаш си ги имала овие финти.

Не сум скандирал. Иначе немој толкав детектив да се замислуваш, ти реков неколку пати којзнае чиј профил гледаш. Не се замислувај многу паметен дека си.
Абе кажи нешто за Грујо,нели ќе си лежеше???

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.540
Поени од реакции
22.204
Кога требаше ДПМНЕ да ја предадат власта се собра еден куп народ, влезе во собрание, тепаа пратеници, крв падна. Тоа се приоритетите кај нас, битно власта да не се даде, а името помалку битно.

ДПМНЕ се најсреќни сега. Најбитно им беше некој друг да го смени името, а не тие. Затоа цело време никаде ги нема, бојкотираа, во собрание ги нема, ни па нешто посебно некоја галама се дига. Знаеја дека ако не сега, ќе треба друг пат тие кога ќе се на власт да го менуваат името, затоа сега си кротат и си се радуваат. Го наведоа народот да бојкотира референдум, знаејќи дека и без успешен референдум пак ќе се смени името. Епа народе Македонски така и ти треба, кога слушате политичари, а не самите себе. Гледам бојкотот вроди со плод, ама за Мицковски и дружината, и Заев и дружината, не за Македонецот.
Deka DPNE odlicno izigra po scenarioto e tocno i deka se lazni patrioti i samo sakaat vlast po sekoja cena isto e tocno. No na kraj SDS e taa sto go smeni imeto, kako sto bese SDS sto go smeni znameto pa i sega oficijalno donese dvojazinost na cela teritorija. Toa ne go pravi DPNE podobar ili promakedonska partija ama toa se fakti. Ama na kraj ocigledno na Golem del od populacijata toa i ne mu e bitno.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Точно избран датумот за избори пред Велигден кога сите Македонци ќе бидат избегани некаде за празникот.
Ова тешко да го смислил шипо или северџан. Ова е смислено од западот.

Одете им вие пак на Германија и кажувајте како е животот таму, дека се чувствувате германци и тн.

од мајка Русија не очекувајте ама баш никаква помош. Како што ги заебаа Црна Гора, така исто и на нас ќе не заебат. Двоен играч се Русите. Единствено може да се надеваме на некакво изненадување од Трамп или некакво вмешување на Турција и Кина, директно или индиректно (преку Грција, Србија). За друго браќа Македонци, може да си сонувате.

Или ќе вадиме бело знаменце или заедно со Србите одиме во борба било мирна или немирна.
Јас лично за мене си кажувам, до сега не сум мразел никој и ништо, но веќе почнав со "нив".

Не очекувајте дека генерацијата или тие што се над 35 години ќе излезат пак да протестираат и да се бунат за името или било што.[DOUBLEPOST=1547567335][/DOUBLEPOST]
Deka DPNE odlicno izigra po scenarioto e tocno i deka se lazni patrioti i samo sakaat vlast po sekoja cena isto e tocno. No na kraj SDS e taa sto go smeni imeto, kako sto bese SDS sto go smeni znameto pa i sega oficijalno donese dvojazinost na cela teritorija. Toa ne go pravi DPNE podobar ili promakedonska partija ama toa se fakti. Ama na kraj ocigledno na Golem del od populacijata toa i ne mu e bitno.
Да не се лажеме, Грујчето го смени името во Букурешт. Веќе прифатил Република Македонија (Скопје). А тоа е исто што и сега Република Северна Македонија.
Само што тогаш не им одговараше на Баба Меркел и Клинтон тоа име. Грујо ни ја продаде државата, исто како и овие што се сега. Само што Грујо го правеше тоа скришно, а овие јавно. Таа е разликата, сакаш верувај сакаш не.

Белата палата требаше да биде срушена, а не хотелот карши Беко.[DOUBLEPOST=1547567739][/DOUBLEPOST]
па ти бараше оружје од Русите де.... Само потенцирав, дека не е проблемот до оружјето ... туку немаме желба за борба..
Па што изиграваат лудило пред Собрание и на ФБ ако нема желба за било каква борба?

Или некој ги потплатил за тоа?

Дајте им ја посакуваната Илирида и да ставиме крај. Другиот дел ќе оди во Бугарија, а Скопје би станал град како Русе (пола на Бугарија, пола на Романија).

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.252
Поени од реакции
22.925
Точно избран датумот за избори пред Велигден кога сите Македонци ќе бидат избегани некаде за празникот.
Ова тешко да го смислил шипо или северџан. Ова е смислено од западот.

Одете им вие пак на Германија и кажувајте како е животот таму, дека се чувствувате германци и тн.

од мајка Русија не очекувајте ама баш никаква помош. Како што ги заебаа Црна Гора, така исто и на нас ќе не заебат. Двоен играч се Русите. Единствено може да се надеваме на некакво изненадување од Трамп или некакво вмешување на Турција и Кина, директно или индиректно (преку Грција, Србија). За друго браќа Македонци, може да си сонувате.

Или ќе вадиме бело знаменце или заедно со Србите одиме во борба било мирна или немирна.
Јас лично за мене си кажувам, до сега не сум мразел никој и ништо, но веќе почнав со "нив".

Не очекувајте дека генерацијата или тие што се над 35 години ќе излезат пак да протестираат и да се бунат за името или било што.[DOUBLEPOST=1547567335][/DOUBLEPOST]

Да не се лажеме, Грујчето го смени името во Букурешт. Веќе прифатил Република Македонија (Скопје). А тоа е исто што и сега Република Северна Македонија.
Само што тогаш не им одговараше на Баба Меркел и Клинтон тоа име. Грујо ни ја продаде државата, исто како и овие што се сега. Само што Грујо го правеше тоа скришно, а овие јавно. Таа е разликата, сакаш верувај сакаш не.

Белата палата требаше да биде срушена, а не хотелот карши Беко.[DOUBLEPOST=1547567739][/DOUBLEPOST]

Па што изиграваат лудило пред Собрание и на ФБ ако нема желба за било каква борба?

Или некој ги потплатил за тоа?

Дајте им ја посакуваната Илирида и да ставиме крај. Другиот дел ќе оди во Бугарија, а Скопје би станал град како Русе (пола на Бугарија, пола на Романија).
Ооооо греота, не очекувајте помош од Русите ама Доналд факинг Трамп ќе инзенадил. Лудило, Американците 30 години не дупат како што сакаат ама НЕ! Русите се лошите.

Нема Боже поможи, завршена е горе доле работата, кој како знае нека се снаоѓа е сега.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ооооо греота, не очекувајте помош од Русите ама Доналд факинг Трамп ќе инзенадил. Лудило, Американците 30 години не дупат како што сакаат ама НЕ! Русите се лошите.

Нема Боже поможи, завршена е горе доле работата, кој како знае нека се снаоѓа е сега.
Па не не дупи претседателот, туку циа, нато, сорос, рокфелер, клинтон, меркел, кралицата, макрон. Има разлика нели?
Трамп до сега, за две и пол години (или колку и да е) владеење и премногу изненади на многу полиња.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.540
Поени од реакции
22.204
Inace za ovaa kokoska od Aracinovo sto kupuvala Sudzuci so drzavni pari zabavno e da se cita po socialnive mediumi komentarive. Deka vcera ovde se pisuvase za Albancite deka branele sekoj kriminal od nivnite. I stvarno eden nema da ja osudi deka od nivni pari kupuvala (do dusa i ne znam Aracinovci kolku pridonesuvaat za budzetot) tuku Grujo olku kradel Mijalkov tolku bilioni a vie ste ze zapnale za Sudzucite. Znaci Hitler nivni da bese ke go branea do kraj a ne pak za drugi raboti.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Дали сте виделе/слушнале некој обичен ш.иптар да осуди некој од нивните политичари (општо за било која партија да е)?

Ние сме поделени меѓу себе, Македонец со Македонец, тие се сплотени за се. Што не се расправаат Пуно и Дардани-ја?

Еден пост најдете ми каде што тие двајца имаат несогласување за било кој пост и парично ќе ве наградам. Чесен пионерски збор давам!

А вие партали се направивте, наместо да кажете како да си ја зачуваме државава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom