Точно избран датумот за избори пред Велигден кога сите Македонци ќе бидат избегани некаде за празникот.
Ова тешко да го смислил шипо или северџан. Ова е смислено од западот.
Одете им вие пак на Германија и кажувајте како е животот таму, дека се чувствувате германци и тн.
од мајка Русија не очекувајте ама баш никаква помош. Како што ги заебаа Црна Гора, така исто и на нас ќе не заебат. Двоен играч се Русите. Единствено може да се надеваме на некакво изненадување од Трамп или некакво вмешување на Турција и Кина, директно или индиректно (преку Грција, Србија). За друго браќа Македонци, може да си сонувате.
Или ќе вадиме бело знаменце или заедно со Србите одиме во борба било мирна или немирна.
Јас лично за мене си кажувам, до сега не сум мразел никој и ништо, но веќе почнав со "нив".
Не очекувајте дека генерацијата или тие што се над 35 години ќе излезат пак да протестираат и да се бунат за името или било што.[DOUBLEPOST=1547567335][/DOUBLEPOST]
Deka DPNE odlicno izigra po scenarioto e tocno i deka se lazni patrioti i samo sakaat vlast po sekoja cena isto e tocno. No na kraj SDS e taa sto go smeni imeto, kako sto bese SDS sto go smeni znameto pa i sega oficijalno donese dvojazinost na cela teritorija. Toa ne go pravi DPNE podobar ili promakedonska partija ama toa se fakti. Ama na kraj ocigledno na Golem del od populacijata toa i ne mu e bitno.
Да не се лажеме, Грујчето го смени името во Букурешт. Веќе прифатил Република Македонија (Скопје). А тоа е исто што и сега Република Северна Македонија.
Само што тогаш не им одговараше на Баба Меркел и Клинтон тоа име. Грујо ни ја продаде државата, исто како и овие што се сега. Само што Грујо го правеше тоа скришно, а овие јавно. Таа е разликата, сакаш верувај сакаш не.
Белата палата требаше да биде срушена, а не хотелот карши Беко.[DOUBLEPOST=1547567739][/DOUBLEPOST]
па ти бараше оружје од Русите де.... Само потенцирав, дека не е проблемот до оружјето ... туку немаме желба за борба..
Па што изиграваат лудило пред Собрание и на ФБ ако нема желба за било каква борба?
Или некој ги потплатил за тоа?
Дајте им ја посакуваната Илирида и да ставиме крај. Другиот дел ќе оди во Бугарија, а Скопје би станал град како Русе (пола на Бугарија, пола на Романија).