Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Значи, да резимираме - да сум ги поздравел и да сум им пренел тоа мудростите.
Ама пак, како да им кажам, кој ги поздравува?
Ете ќе им речам Кеплер. Они ќе ме прашат- кој Кеплер?
Најлесно ми е да им кажам - тој што се плаши да не се зарази од хомосексуалност.
Битни се комплиментите, а кој и како тие сами ќе проверат ;)[DOUBLEPOST=1546806946][/DOUBLEPOST]
дечко не си интересен, наместо секој втор пост, мекедончето, ова она на форум, имаш шанса на 9ти да излезеш.
Каков протест во 12 часот во работен ден? Двајца без тројца ќе излезат на протестот, тие што се во јавна администрација не смеат да мрднат од работа на протест, тие што се во приватен сектор бетер, а сума сумарум опозицијата се испазари за амнестии и ја заболе за се останато, само глумат лудило за протестот.
Крај краева ист шеф имаат и едните и другите, од исто место добиваат наредби и насоки.

Последно уредено:
Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Битни се комплиментите, а кој и како тие сами ќе проверат ;)[DOUBLEPOST=1546806946][/DOUBLEPOST]
Каков протест во 12 часот во работен ден? Двајца без тројца ќе излезат на протестот, тие што се во јавна администрација не смеат да мрднат од работа на протест, тие што се во приватен сектор бетер, а сума сумарум опозицијата се испазари за амнестии и ја заболе за се останато, само глумат лудило за протестот.
Крај краева ист шеф имаат и едните и другите, од исто место добиваат наредби и насоки.
све е така, ама кој порано кој покасно,кој кога може нека се приклучи, овие вработениве на кајгана можат еден ден и без кајгана,не може секој ден едно исто да се сере а не мрдаат од пред пц.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
стварно што ќе има на 9ти? р-еволуција?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
дечко не си интересен, наместо секој втор пост, мекедончето, ова она на форум, имаш шанса на 9ти да излезеш.
Ти ќе излезеш ли?
Ќе ми докажеш ли ако излезеш, дека си бил таму?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
не, јас навивам вас македончињата да ве прекрстат во мајмунчиња.
Колумната од Грчев дека тие што одат на протести против ЗЗ и тиранската платформа да не ви наредија да ја читате секојдневно? Според него тие се шимпанза и гомна, а чунки професор на факултет :гомце:

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Колумната од Грчев дека тие што одат на протести против ЗЗ и тиранската платформа да не ви наредија да ја читате секојдневно? Според него тие се шимпанза и гомна, а чунки професор на факултет :гомце:
Грчев го читаат македончиња, а јас сум Македонец, така да со такви изроди немам јас никаква врска, самото спомување на неговото име или видување на неговата посрана фаца ми дава нагон на гадење.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Грчев го читаат македончиња, а јас сум Македонец, така да со такви изроди немам јас никаква врска, самото спомување на неговото име или видување на неговата посрана фаца ми дава нагон на гадење.
Сеуште не ми е јасно зошто живееш во оваа држава и се нарекуваш Македонец. Во Русија да живееше и да го правеше истото....сите знаеме што би ти се случило.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Сеуште не ми е јасно зошто живееш во оваа држава и се нарекуваш Македонец. Во Русија да живееше и да го правеше истото....сите знаеме што би ти се случило.
Што би му се случило?
Де кажи,зошто понакогаш патувам за Русија па да не ми се случи нешто.
Христос се роди!!!
Радост,здравје,и храброст до целиот македонски народ!!!

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.624
Поени од реакции
9.241
Што би му се случило?
Де кажи,зошто понакогаш патувам за Русија па да не ми се случи нешто.
Христос се роди!!!
Радост,здравје,и храброст до целиот македонски народ!!!
Ќе му се случи тоа што нема да биде опкружен со шарени бескорисни-слеш-штетни идиотчиња, кои за да излезат на протест за Македонија, чекаат инструкции од Тирана и Приштина, кои нормално никогаш нема да ги добијат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.856
Груевски: Заев да може би ме удавил во капка вода, а не пак да ми помогне да избегам

...Тој додал дека нов доказ за пpoгoнoт, нeзaкoнcкото работење и диcкpиминациjaта е што во судот веќе 80 дена не се пушта жалбата за случајот Тенк во врховниот суд, иако Законот е дека може да го задржи максимум до 30 дена, а праксата е дека ваквите жалби основниот суд, преку апелацискиот секогаш ги препраќа веднаш или најмногу за 2-3 дена.
... по се изгледа, сега најглавниот суд во банана државата , судот на џоле и компанија, не ја праќа жалбата до Врховен се додека не си ги заврши зајо сите домашни работи.. не е само северна, има , устав а најверојатно со амандманите на Беса и кантонизација која им ја вети на албанската дијаспора во Швицарска уште 2016... после тоа ги заболе нив за било што...
до каде оди загарството на нашите квази судии кој му ги погодуваат мислите на зајко ( што го опиша новинарот Зеколи) покажува и овој кривосуден бисер
Судијката Калковска одново ќе одлучува за тужбата за клевета и навреда на Груевски за изјавата на Заев

[DOUBLEPOST=1546908023][/DOUBLEPOST]во меѓувреме незабележано поминуваа криминалниот КАРВАН, а нема ни лаење на кучиња замолчани се :confused:
https://press24.mk/osudenici-za-divo-naselje-so-struja-se-obidele-da-ubijat-chuvari-vo-idrizovo?fbclid=IwAR1Pv4lWA5cKb3ZFKjx5ds0NLs9vNGEmyoSTSlbpSB1jFkcpx83R3Av2vN4
https://promotor.mk/priveden-shoferot-na-ali-ahmeti-alfite-mu-postavile-zaceda/?fbclid=IwAR01HeA33ljlQs4kT2kYjRQOUAgOysiGFPU9vfIAWXfAS9c3scS-KRb4dRo
https://ekonomski.mk/pratenicite-si-keshiraat-patni-troshoci-za-shest-meseci-i-pod-nad-10-iljadi-evra/?utm_source=daily.mk&utm_medium=daily.mk
незабележано помина и корпичката:eek: што ја доби мафијашо од катето...
ЈАНЕВА:СПАСОВСКИ НЕ Е КОМПТЕНТЕН ДА ГО ОЦЕНУВА МОЕТО РАБОТЕЊЕ, МВР Е САМО ПОМОШЕН ОРГАН НА СЈО
и додека секојдневно имаме кобајаги пенење за екстрадикција на Груки, дузина други бегалци мува не ги лазе
https://novatv.mk/makedonija-ne-raspishala-megunarodna-poternitsa-za-osudeniot-ginekolog/?fbclid=IwAR2hpN7AGSWwHNmWZV_qjB819bnPq8vAkkST9Evqf6izQHK9upQfApdaNtI

... после ќе тера Десковска поглавје за правосудство :facepalm:[DOUBLEPOST=1546936401][/DOUBLEPOST]Commedia è finita
сега чаре ? ако се укине македонско државјанство, се укинува и македонска диаспора, немаат матична држава, а набргу македонците стануваат малцинство во сопствената држава, практично и без промена на граници стануваат дел од Голема Албанија..
само што нема да се укинат тука казината (на Хан:cool: ) и нема како во Мала Албанија и тука да се добива 3000/6000/9000 евра за прво/второ/трето дете :eek:
... останува сламка за спас на Нобеловата награда,( и влез во Нато), ало началниче и орка да фрлат уште 10на милиончиња, да се докупат уште патриоти за да се спасиме од арнаутите...

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Решено е веќе,Цар Самуил бугарин,и крал на Бугарско кралство.Почна бришењето на се шо е Македонско.Кај се бе овие од МАНУ,да гукнат барем за овие уценувања.За шо уствари земаат плата,која е нивната улога?Прам муабет со партиски симпатизер, вика немало врска шо било битно!?:cautious:Па истиот тој фрлаше со дрва и камења по бугарофилот Љубчо.Алоо бе луѓе има нешто шо е побитно од вашите лоповски партии!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Македонија на дното на Европа според висина на платата. На дното друштво ни прават Косово,Албанија и Молдавија.Ама кај да е 500 евра плата не ни бега!?:eek:
500 евра... под присила. Административно да им се налага на фирмите да исплаќаат поголеми плати. И тоа е успех... сила бога не моли... и оп.. успешна економска политика.[DOUBLEPOST=1546959211][/DOUBLEPOST]
да се надеваме дека нема
Зошто да не? Тоа е рамноправност. Зошто некој да плаќа повеќе? А секако истиот процентуално веќе плаќа повеќе. Зошто да се „казнети“ оние со поголеми плати?[DOUBLEPOST=1546959543][/DOUBLEPOST]
Касими од Беса барал да се укини поимот македонско државјансто,во спротивно Беса нема да гласа за промена на името!:confused::facepalm:Пази ситуација!:tapp:
Ќе гласа. Името МОРА да се смени. Затоа е Заев поставен за премиер. Кој верува на флоскулите „промена на власт со пенкало“... дрн, дрн... Се знае од каде е промената.. во главно.[DOUBLEPOST=1546959720][/DOUBLEPOST]
Зар има уште будали што на следни избори ќе гласаат за сдсШ и дпШне?
Секоја ви чест!
За ова ВМРО ДПМНЕ не знам, да е Груевски... да, очекувам многу да гласаат, секако, ако ги нема сегашниве хајки против „груевизмот“.[DOUBLEPOST=1546959876][/DOUBLEPOST]
.. ама тоа е за некој што не им памти ..
Кои биле тие кампањи? Имаше референдум на кој немаше цензус за законот за локална самоуправа и се запре... Сега гледаме дека ако се има сила, може и неуставно да се тера нешто што не поминало (без цензус) на референдум.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom