INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Гарантиран 0 раст - ако не и рецесија...Годинава рикна градежната индустрија,а догодина и металната.
Гарантиран 0 раст - ако не и рецесија...Годинава рикна градежната индустрија,а догодина и металната.
Гарантиран 0 раст - ако не и рецесија...
Мене сеуште не ми е јасно како државата одделува плати за администрацијата, познавам едно 20тина фамилии кај што се сите до еден изнапикани на државна цицка, а такви ги има сигурно премногу.Бидете реални невозможно е да нема пари за партиските к*ропушачи од администрација. Ако нешто не штима сместа ќе изгласаат некој креативен закон за пример управата за берење арач да може да ги има на располагање клучевите од сефовите на сите банки, каде се чуваат заштедите, па чим снема во касата трк до банка.
И така парите би оделе од народот за народот, а дотолку повеќе што со прераспределбата би се тежнеело кон еднаквост помеѓу граѓаните.
ова не е поврзано со статусот. Ова е трговска војна. Ми се гади од нивната политика али таква е.Па нели имаме кандидатски статус и слободен пазар со тоа во еу.
Дали знаете дека државјани на Грција (не знам за други ЕУ држави) можат да влезат во МК со лична карта, без пасош? Ова го знам од прва рака.Па нели имаме кандидатски статус и слободен пазар со тоа во еу. Ајде сега Тевдо - Буто- Нето - Данска, удри царини за увоз на ЕУ производи или не ти стиска а?
Да, ама со тоа нашата економија ќе е зајакната, како „македонштината“ со договорот со Грција. Треба подалеку да гледаш.[DOUBLEPOST=1545652740][/DOUBLEPOST]Гарантиран 0 раст - ако не и рецесија...
Така е. Едно „опшесво“ се гради. Сите исти, те бивало или не. Како во комунизам.....И така парите би оделе од народот за народот, а дотолку повеќе што со прераспределбата би се тежнеело кон еднаквост помеѓу граѓаните.
Проста математика, земаш бруто плата 30.000, во старт државата ти зема 10.000. Од останатите 20.000 барем уште 5-6.000 ќе ти земе на име 18% ДДВ, данок на имот, акциза за гориво.Мене сеуште не ми е јасно како државата одделува плати за администрацијата.
Полесно ќе те разбереме вака: „Евро за црквата, евро кај Виц'то“. (Попластично, што би рекле елоквентно)Проста математика, земаш бруто плата 30.000, во старт државата ти зема 10.000. Од останатите 20.000 барем уште 5-6.000 ќе ти земе на име 18% ДДВ, данок на имот, акциза за гориво.
Значи пола плата ти иде за ранење на државата, буквално на секој денар за тебе, она ти зема денар за неа.
Па секако дека ќе се повтори ако поамнестираат уште некојПроста математика, земаш бруто плата 30.000, во старт државата ти зема 10.000. Од останатите 20.000 барем уште 5-6.000 ќе ти земе на име 18% ДДВ, данок на имот, акциза за гориво.
Значи пола плата ти иде за ранење на државата, буквално на секој денар за тебе, она ти зема денар за неа.
------
Инаку главниот владика во МВР сосема заслужено решето го направија твитерџиите денес
И кај ќе стигнат со таква политика?? Сега ќе ја дадат прешевската долина, за 20 г. Врање, за 30 г. Ниш...не....и веќе е јавно кажано и од Вучиќ, и од Хашим Тачи и од Харадинај( тој е енергично против) за трампа на територии: Северно Косово во замена на Прешево, Медвеѓа и Бујановац, а во јавност е кажано како ,,флексибилност границама,, или слични флоскули
Вучиќ тоа го брани со ставот-ајде да повратиме дел од она што веќе сме го изгубиле, за дел кој никогаш не сме го контролирале.
едно Вучиќ што го кажува, важи и за нас-,,србите сакаат решение кое е целосно во наша полза,, одбиваат да разговараат за реални решенија
или да не ,,препричавам,, прочитајте сами
Vučić: Pustite priče, ništa nije bilo naše
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=12&dd=22&nav_category=640&nav_id=1485225
Да, ама некако не е верно да имаш повеќе администрација и пензионери од работна сила?Проста математика, земаш бруто плата 30.000, во старт државата ти зема 10.000. Од останатите 20.000 барем уште 5-6.000 ќе ти земе на име 18% ДДВ, данок на имот, акциза за гориво.
------
Инаку главниот владика во МВР сосема заслужено решето го направија твитерџиите денес
И поарно има, да си рамковец да си седиш дома и плата да ти стига.Да, ама некако не е верно да имаш повеќе администрација и пензионери од работна сила?
Ама четворица од една иста фамилија по 500 евра, и не им е баш така лошо.
а џе су пареДа, ама некако не е верно да имаш повеќе администрација и пензионери од работна сила?
.
Затоа што системов е лага и илузија, ама и на лагата некогаш и доаѓа крајот.Мене сеуште не ми е јасно како државата одделува плати за администрацијата, познавам едно 20тина фамилии кај што се сите до еден изнапикани на државна цицка, а такви ги има сигурно премногу.