А шо очекуваш, каков одговор очекуваш да добие човек, што ден денеска се уште седи во скут кај господинот, продава лажен морал и лицемерно се понаша? Ако добро ја следиш темава, ќе видиш дека НЕ потеков" со паторот.Аман бе, не потече со Грујо, а човекот не е на власт две години, одете фатете го во Маџарска е каде што Вам ви избега
Не се грижи, зацртано е кој ќе е претседател. Гласал или не, слично ти е. Видовме...Дури и анкетава на Телма вели дека ако утре има претседателски избори, повеќето македонци би гласале за Христијан fucking Мицковски него ли за Зоки Заев![]()
Пола мандат се вадат/ите на грујо. Од 2015/6 тој не е премиер, беше еден димитриев ако се сеќавам, после овој сегашниот. Има 2 години да се суди, тепа, затвора, а се користи како дежурен кривец. На пола мандат е оваа влада, само грујо им е крив, до кога? Грујо праеше вака, онака. . Па народот ве гласаше да не правите ко грујо, фатете се за работа а не да се правдате. и не си само ти, со тоа, извини ама алергичен станав на тоа власт да се понаша како опозиција и само да се правда.А шо очекуваш, каков одговор очекуваш да добие човек, што ден денеска се уште седи во скут кај господинот, продава лажен морал и лицемерно се понаша? Ако добро ја следиш темава, ќе видиш дека НЕ потеков" со паторот.
Еве го фатиле криминалецот https://makfax.com.mk/crna-hronika/двајца-контролори-на-јсп-нападнаа-мом/Денес по Партизанска рации по автобуси правеле, четворица контролори со цајканиСега може мирно да спиеме, главниот криминал е елиминиран
![]()
Знам, катастрофа е ова што му прават. Не сум директно засегнат со ова, ама ако снема некој од пазарџиите од кај што купувам добра локално произведена роба многу ќе ми буди мака.Имам пријател кој што има работено на Зелен пазар, вика 80-90 проценти од пазарџиите се пропаднати со долгови, блокирани сметки и единствен начин на преживување тоа е. Не можат инаку да заработат, кој сака цел ден на отворено да стои на оваа температура?
ако пишам повеќе ...одма ,,дежурните,, овде ќе крештат дека сум лажел дека се знам со овој....оној...Nema potreba od takvi luksuzi sega. SDSM se na vlast, a tie se poznati po svoite demokratski kapaciteti. Vo pravo sum severnjace ili ne. I trgni go toa znameto od avatar, bidi si dosleden na svoite.
Tuku kako se spremivte za izbori posle 15.01. Naredena e rabotata so stranskiot faktor? Kako treba da bidi ishodot? Kolku pratenici predvideno e da dobiete za uste minimum eden mandat onaka lagano. Ti kazuvaat takvi raboti ili samo nasoki za na forum ti davaat. Ako ne @gjoko-mkd da go prasame. Se dobiva vpecatok deka ima informacii sto ne se za obicnite smrtnici pa aj da procitame sto ima da kazi. Dali e stvarno taka ili si lupa onaka kako maksim po divizija.
неизживеани гојдаЕве го фатиле криминалецот https://makfax.com.mk/crna-hronika/двајца-контролори-на-јсп-нападнаа-мом/
Грујо не можеме ние да го вратиме. Се знае кој може такви работи.Грујо пак ќе го вратиме, ти само да не се нервираш. Без гајле, се ќе биде во ред.
Сам си одговори на прашањето. Не зборувам за Албанците, тие си имаат други математики, ама кај етничките Македонци имаш повеќе од 40% кои не се ни за еден или не се определуваат. Ако се земе во оглед дека во просечна земја приближно половина имаат IQ над 100, втората половина имаат IQ под 100, но со иселувањето веројатно односот е сега 40:60.Како можеш по сите срања, скандали, корупција, предавства - пак да подржуваш вакви фаци? Како може некој со интелегенција над 80 да гласа за Драгиот Лидер, бескичмењакон Мицкоски, Никола Димитров! (што скандали искочија со ќерка му, јадење гомна за народот, шпиунирање за УСА ), Шеќеринска! (по арогантно корумпрано човече не постои во државава), Стево факинг Пендаровски...
Уште Пастирон фали. А колку што сме утепани, се уште постојат гревови што би гласале за него.
Разбирам дека ова се понудени кандидати од страна на Телма но сепак да гласаш за овие ликови треба да со партиска книшка или да си ментален т.е. и во двата случаеви да ти дише мозокот. Занимливо е што недостасува Апасиев, никој не верува дека има шанси да стане Претседател, сепак би било интересно да се види неговиот рејтинг па дури и на местени анкети како оваа.
Искрено да ти кажам на почеток и имав некоја надеж дека ќе се оправиме, и ќе почнеме да функционираме нормално, како што доликува на една држава. Но, како поминува времето се повеќе сфаќам дека под ваков систем, било која партија да е на власт, народот секогаш ќе биде на другата страна, и така во круг. Толкав е капацитетот. Затоа .1. ме боли повеќе и за Гујо и за Зајко, Шекерка ,Мице и ... , приоритет моментално ми е ЕУ, и тука ја гледам единствената светла точка. Ништо повеќе.Пола мандат се вадат/ите на грујо. Од 2015/6 тој не е премиер, беше еден димитриев ако се сеќавам, после овој сегашниот. Има 2 години да се суди, тепа, затвора, а се користи како дежурен кривец. На пола мандат е оваа влада, само грујо им е крив, до кога? Грујо праеше вака, онака. . Па народот ве гласаше да не правите ко грујо, фатете се за работа а не да се правдате. и не си само ти, со тоа, извини ама алергичен станав на тоа власт да се понаша како опозиција и само да се правда.
Сме тргнале од истите побуди, но сега еу е уште подалеку.Искрено да ти кажам на почеток и имав некоја надеж дека ќе се оправиме, и ќе почнеме да функционираме нормално, како што доликува на една држава. Но, како поминува времето се повеќе сфаќам дека под ваков систем, било која партија да е на власт, народот секогаш ќе биде на другата страна, и така во круг. Толкав е капацитетот. Затоа .1. ме боли повеќе и за Гујо и за Зајко, Шекерка ,Мице и ... , приоритет моментално ми е ЕУ, и тука ја гледам единствената светла точка. Ништо повеќе.
Така им текнало па го тепале, не е дека немал платено билет и дека им се курчел ... другите глупи се што плаќаат и почитуваат правиланеизживеани гојда
Ne se ni zamaram jas a i poveketo so koj se znaes tuku onaka potvrda za muabetot. Mozes i nekoja cifra da nafrlis na pratenici ako ne ti e problem. Ete dovolno vreme ima za da veke ako se predvidiva da drzi voda muabetot. Znaci dali ke ima nabrzo posle 15.01 predvremeni i so kolku SDSM ke pobedi na tie izbori. Ne ni pravime muabet za toa dali izborite ke bidat fer i demokratski, toa ajde ke recam se podrazbira. Ajde da vidime kolku ti se relevantni izvorite ili pisis vo stilot toa na baba sto i e milo toa i se sonilo.ако пишам повеќе ...одма ,,дежурните,, овде ќе крештат дека сум лажел дека се знам со овој....оној...
Не знам дали знаеш ама контролор на ЈСП има дозвола само да ти провери билет и ако немаш да те казни. Е сеа, ако одбиваш или не сакаш да се симнеш се должни само да викнат полиција да реагира. Најчесто реагираат алфи. Не смее буквално ни со прст да те допре. Не смее ни легитимација да ти земе со сила. Единствено полиција има право да употреби сила во одредена ситуација.Така им текнало па го тепале, не е дека немал платено билет и дека им се курчел ... другите глупи се што плаќаат и почитуваат правила
Уште да е некој шќиптар тој легнатиот
Но добро, знаеме дека во МКД народ застанува зад луѓето што не почитуваат правила и прописи.
Едни го бранат Грујо, други Зајо, трети Аљи и Муса, четврти Амди и така среќно си живеат.