Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Аман бе, не потече со Грујо, а човекот не е на власт две години, одете фатете го во Маџарска е каде што Вам ви избега
А шо очекуваш, каков одговор очекуваш да добие човек, што ден денеска се уште седи во скут кај господинот, продава лажен морал и лицемерно се понаша? Ако добро ја следиш темава, ќе видиш дека НЕ потеков" со паторот.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дури и анкетава на Телма вели дека ако утре има претседателски избори, повеќето македонци би гласале за Христијан fucking Мицковски него ли за Зоки Заев :pos:
Не се грижи, зацртано е кој ќе е претседател. Гласал или не, слично ти е. Видовме...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
А шо очекуваш, каков одговор очекуваш да добие човек, што ден денеска се уште седи во скут кај господинот, продава лажен морал и лицемерно се понаша? Ако добро ја следиш темава, ќе видиш дека НЕ потеков" со паторот.
Пола мандат се вадат/ите на грујо. Од 2015/6 тој не е премиер, беше еден димитриев ако се сеќавам, после овој сегашниот. Има 2 години да се суди, тепа, затвора, а се користи како дежурен кривец. На пола мандат е оваа влада, само грујо им е крив, до кога? Грујо праеше вака, онака. . Па народот ве гласаше да не правите ко грујо, фатете се за работа а не да се правдате. и не си само ти, со тоа, извини ама алергичен станав на тоа власт да се понаша како опозиција и само да се правда.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Имам пријател кој што има работено на Зелен пазар, вика 80-90 проценти од пазарџиите се пропаднати со долгови, блокирани сметки и единствен начин на преживување тоа е. Не можат инаку да заработат, кој сака цел ден на отворено да стои на оваа температура?
Знам, катастрофа е ова што му прават. Не сум директно засегнат со ова, ама ако снема некој од пазарџиите од кај што купувам добра локално произведена роба многу ќе ми буди мака.

Пензионери не смееле да продаваат, абе будали се на - 5 сега со северен ветар што шиба да стојат ако не мораат да го прават тоа.

Скроз одлепија со овие мерки

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.483
Nema potreba od takvi luksuzi sega. SDSM se na vlast, a tie se poznati po svoite demokratski kapaciteti. Vo pravo sum severnjace ili ne. I trgni go toa znameto od avatar, bidi si dosleden na svoite.
Tuku kako se spremivte za izbori posle 15.01. Naredena e rabotata so stranskiot faktor? Kako treba da bidi ishodot? Kolku pratenici predvideno e da dobiete za uste minimum eden mandat onaka lagano. Ti kazuvaat takvi raboti ili samo nasoki za na forum ti davaat. Ako ne @gjoko-mkd da go prasame. Se dobiva vpecatok deka ima informacii sto ne se za obicnite smrtnici pa aj da procitame sto ima da kazi. Dali e stvarno taka ili si lupa onaka kako maksim po divizija.
ако пишам повеќе ...одма ,,дежурните,, овде ќе крештат дека сум лажел дека се знам со овој....оној...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Како можеш по сите срања, скандали, корупција, предавства - пак да подржуваш вакви фаци? Како може некој со интелегенција над 80 да гласа за Драгиот Лидер, бескичмењакон Мицкоски, Никола Димитров! (што скандали искочија со ќерка му, јадење гомна за народот, шпиунирање за УСА ), Шеќеринска! (по арогантно корумпрано човече не постои во државава), Стево факинг Пендаровски...

Уште Пастирон фали. А колку што сме утепани, се уште постојат гревови што би гласале за него.

Разбирам дека ова се понудени кандидати од страна на Телма но сепак да гласаш за овие ликови треба да со партиска книшка или да си ментален т.е. и во двата случаеви да ти дише мозокот. Занимливо е што недостасува Апасиев, никој не верува дека има шанси да стане Претседател, сепак би било интересно да се види неговиот рејтинг па дури и на местени анкети како оваа.
Сам си одговори на прашањето. Не зборувам за Албанците, тие си имаат други математики, ама кај етничките Македонци имаш повеќе од 40% кои не се ни за еден или не се определуваат. Ако се земе во оглед дека во просечна земја приближно половина имаат IQ над 100, втората половина имаат IQ под 100, но со иселувањето веројатно односот е сега 40:60.
Туку друго нешто, Заев изгледа ќе биде консензуалниот претцедник. Сакан поеднакво кај Северџани и Албанци, види доле. Нобеловец. Визионар. Велепредавник итн...
Се нешто во главата ми се враќа она песна од Елвис Куртовиќ. Зоран Заев, краљ Африке и Азије.
http://www.tekstovipjesamalyrics.com/component/content/article/208-elvis-j--kurtovic/3704-elvis-j-kurtovic-haile-selasije

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Пола мандат се вадат/ите на грујо. Од 2015/6 тој не е премиер, беше еден димитриев ако се сеќавам, после овој сегашниот. Има 2 години да се суди, тепа, затвора, а се користи како дежурен кривец. На пола мандат е оваа влада, само грујо им е крив, до кога? Грујо праеше вака, онака. . Па народот ве гласаше да не правите ко грујо, фатете се за работа а не да се правдате. и не си само ти, со тоа, извини ама алергичен станав на тоа власт да се понаша како опозиција и само да се правда.
Искрено да ти кажам на почеток и имав некоја надеж дека ќе се оправиме, и ќе почнеме да функционираме нормално, како што доликува на една држава. Но, како поминува времето се повеќе сфаќам дека под ваков систем, било која партија да е на власт, народот секогаш ќе биде на другата страна, и така во круг. Толкав е капацитетот. Затоа .1. ме боли повеќе и за Гујо и за Зајко, Шекерка ,Мице и ... , приоритет моментално ми е ЕУ, и тука ја гледам единствената светла точка. Ништо повеќе.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Искрено да ти кажам на почеток и имав некоја надеж дека ќе се оправиме, и ќе почнеме да функционираме нормално, како што доликува на една држава. Но, како поминува времето се повеќе сфаќам дека под ваков систем, било која партија да е на власт, народот секогаш ќе биде на другата страна, и така во круг. Толкав е капацитетот. Затоа .1. ме боли повеќе и за Гујо и за Зајко, Шекерка ,Мице и ... , приоритет моментално ми е ЕУ, и тука ја гледам единствената светла точка. Ништо повеќе.
Сме тргнале од истите побуди, но сега еу е уште подалеку.

B

Bafra

Гостин
неизживеани гојда
Така им текнало па го тепале, не е дека немал платено билет и дека им се курчел ... другите глупи се што плаќаат и почитуваат правила :D
Уште да е некој шќиптар тој легнатиот :rolleyes:

Но добро, знаеме дека во МКД народ застанува зад луѓето што не почитуваат правила и прописи.(y)
Едни го бранат Грујо, други Зајо, трети Аљи и Муса, четврти Амди и така среќно си живеат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.475
Поени од реакции
24.219
ако пишам повеќе ...одма ,,дежурните,, овде ќе крештат дека сум лажел дека се знам со овој....оној...
Ne se ni zamaram jas a i poveketo so koj se znaes tuku onaka potvrda za muabetot. Mozes i nekoja cifra da nafrlis na pratenici ako ne ti e problem. Ete dovolno vreme ima za da veke ako se predvidiva da drzi voda muabetot. Znaci dali ke ima nabrzo posle 15.01 predvremeni i so kolku SDSM ke pobedi na tie izbori. Ne ni pravime muabet za toa dali izborite ke bidat fer i demokratski, toa ajde ke recam se podrazbira. Ajde da vidime kolku ti se relevantni izvorite ili pisis vo stilot toa na baba sto i e milo toa i se sonilo.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Така им текнало па го тепале, не е дека немал платено билет и дека им се курчел ... другите глупи се што плаќаат и почитуваат правила :D
Уште да е некој шќиптар тој легнатиот :rolleyes:

Но добро, знаеме дека во МКД народ застанува зад луѓето што не почитуваат правила и прописи.(y)
Едни го бранат Грујо, други Зајо, трети Аљи и Муса, четврти Амди и така среќно си живеат.
Не знам дали знаеш ама контролор на ЈСП има дозвола само да ти провери билет и ако немаш да те казни. Е сеа, ако одбиваш или не сакаш да се симнеш се должни само да викнат полиција да реагира. Најчесто реагираат алфи. Не смее буквално ни со прст да те допре. Не смее ни легитимација да ти земе со сила. Единствено полиција има право да употреби сила во одредена ситуација.
Иначе контрола у 2 скоро секогаш влегува псле Бит Пазар кога иде накај Автокоманда за да се симнат браќата. И ко за некое чудо у последно време и не ги казнуваат луѓето што немаат карта.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom