Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Gi turnaa gakjite kurtonite, ni na forumot gi nema povekje. Junak do junak, dve tre vospitni i isceznuvaat.
Еве ти си овде севернопелагониски куртон, а и штабскиот плакатолепач и колега твој Мафо се јави.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Gi turnaa gakjite kurtonite, ni na forumot gi nema povekje. Junak do junak, dve tre vospitni i isceznuvaat.
Господинот Мијалков, мораше да го направи ова бидејќи му се закануваа со семејството и саботирање на неговите легални бизниси, поради кои, финансиски е способен за неговите филантропски активности.
Но он е паметен, само се прави дека игра за Зајко и компанија, првата шанса и ќе им го спопика!

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Петок докажа дека ништо не зависи од народот , институции и политичарите. Едноставно има сценарио, режисер и сите ние воглавно статисти.
Но филмот уште не е завршен. Во Грција 70% се против договорот. Каменас најави дека ќе гласа против. Што би требало да значи дека ќе гласаат против. Но ако тоа се случи , нема шанси да не блокираат во Нато. Воедно разговорот се раскинува.
Та така Грција формално си останува со чист образ, ние сме во Нато, а спорот коначно станува вистински билатерален, бидејки во ЕУ нема никогаш да влеземе . И волкот сит и овците на број.
Сценариово горе ми изгледа сега поверојатно. Зошто Косијас даде оставка
https://www.libertas.mk/kozijas-ne-mozham-da-bidam-del-od-vlada/

Поранешниот шеф на грчката дипломатија, за да објасни што претходело, се наврати на 20 септември. Додека бил на пат за Њујорк на Генералното собрание на ОН, било објавено соопштението дека двајцата коалициски партнери во Владата, на нивната средба одлучиле до март да не разговараат за Договорот од Преспа.

– Можете мене да ми објасните што значи ова? Кога договорот вели дека треба Фиромјаните да завршат до декември, а како што се чини по гласањето минатиот петок вечерта, веројатно е да завршат до крајот на декември. Ние што точно ќе направиме? Нема да го спроведеме договорот кој што вели веднаш по уставната промена во ПЈРМ треба да следи ратификација од нас? Ќе го оставиме три-четири месеци?, се запраша Коѕијас во интервјуто и рече дека во однос на ова му се создале многу серозни прашања, бидејќи неговата процена е дека Договорот многу порано ќе дојде во грчкиот Шарламент и за конкретната тема два часа, во Њујорк, разговарал со Ципрас и рекол дека не бил убеден од аргументите.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
И на 15ти септември 2002 СДСМ (Бранко) дојдоа на власт со преку 500 илјади гласови, ВМРО-ДПМНЕ (Љубчо) беа прегазени, но за кратко време СДСМ повторно беа победени од ВМРО зошто, бидејќи СДСМ си се СДСМ едноставно дечките не ги бива и брзо ги губат позициите, неможат ни еден мандат да истераат, на следните парлам. избори кога и да се и какви и да се со Пржински или било каков модел ќе си фаќаат магла од Илинденска сто-посто !

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Од целава циркузијада омилено ќе ми остане "бутнавме режим со пенкало" :pos:

Нешто као "по еден вработен од секое семејство" на оваа деценија.
Бутнавме режим со пенкало НО изградивме уште посилен режим од тој што го бутнавме хахаха

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Бутнавме режим со пенкало НО изградивме уште посилен режим од тој што го бутнавме хахаха
Jа тоа им викав после Локални, Вемеро се враќа. Врачање Отпишаних! Они не! Нешто сендивчи, куртони ова она...Вемеро ќе се врати! А сите ќе зборат дека Грујо е најголем патриот! :anco:Све што сум кажал сум погодил!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И на 15ти септември 2002 СДСМ (Бранко) дојдоа на власт со преку 500 илјади гласови, ВМРО-ДПМНЕ (Љубчо) беа прегазени, но за кратко време СДСМ повторно беа победени од ВМРО зошто, бидејќи СДСМ си се СДСМ едноставно дечките не ги бива и брзо ги губат позициите, неможат ни еден мандат да истераат, на следните парлам. избори кога и да се и какви и да се со Пржински или било каков модел ќе си фаќаат магла од Илинденска сто-посто !
Голема работа. Си ја завршија петоколонашката работа, сеедно ми е сега дали ќе паднат од власт, дали ќе го допрат дното, дали ќе се зацврстат на власт, итн, итн... Без држава, сеедно е.[DOUBLEPOST=1540387433][/DOUBLEPOST]
Jа тоа им викав после Локални, Вемеро се враќа. Врачање Отпишаних! Они не! Нешто сендивчи, куртони ова она...Вемеро ќе се врати! А сите ќе зборат дека Грујо е најголем патриот! :anco:Све што сум кажал сум погодил!
Па, Груевски убаво кажа: „Сé се прави за промена на името“. И тоа испадна. Нема обвинение за никаков криминал. Дури и нелегални материјали користат за докази, само за да го осудат. Инаку, до сега нема ништо, само политички прогон. Сé е јасно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom