Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.441
Поени од реакции
4.359
Немаш, јас мислев вкључен си во некоја си интернет секција во партија. Извини[DOUBLEPOST=1539143063][/DOUBLEPOST]

Имаме економија?
Ехеее, економија имаме уште од времето на Груевски.... број еден во светот по дуинг бизнис, најбрзо растечка економија во Европа, економски тигар во Југоисточна Европа... заради силната економија и ни го прават ова со името, го тргнаа Груевски за да ни го забават растот и колку толку да ја спасат од потоп сопствената економија и валута. Во европа не не примаат не поради името или незнам што, туку поради тоа што им е страв од длабоката пенетрација на Кина на европските пазари а која секако ке се случи преку нас како клучен играч кој неможе да се заобиколи, што значи ако нас не примат фактички ја примиле Кина...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Македонската економија повторно на дното на Балканот. Меѓународниот монетарен фонд ја намали, односно ја преполови проекцијата за економскиот раст на земјава годинава од 3.2% на само 1.6%. Ова е убедливо најниската прогноза за раст на Македонија од некоја релевантна меѓународна финансиска институција. Според ММФ, Македонија ќе ја заврши годинава убедливо на дното на Балканот, со најнизок економски раст.

Подобри од Македонија се сите – Србија, Албанија и Косово со највисок раст од 4 отсто. Црна Гора ќе оствари раст од 3.7%, Босна и Херцеговина од 3.2%. додека Хрватска очекува економски раст од 2,8 отсто – стои во најновиот есенски извештај на ММФ „Перспективи на светската економија“.

Лидери во регионот :icon_lol:
Истата ситуација беше и пред две години, истата ситуација беше и пред пет години. Арно ама тогаш ниту еден од вас мизерии не најде за сходно да напише збор два критика за Гвујо. Тогаш бевме водечка економија во Европа, Миленко и Мирка ни кажуваа дека кај нас е подобро од колку во Шведска, тогаш имавме најмногу странски инвестиции...

И вие го голтавте тоа како свиња помија, и си ќутевте со сендвичите во уста. Сега нема повеќе сендвичи па ги расчепативте устите.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Истата ситуација беше и пред две години, истата ситуација беше и пред пет години. Арно ама тогаш ниту еден од вас мизерии не најде за сходно да напише збор два критика за Гвујо. Тогаш бевме водечка економија во Европа, Миленко и Мирка ни кажуваа дека кај нас е подобро од колку во Шведска, тогаш имавме најмногу странски инвестиции...

И вие го голтавте тоа како свиња помија, и си ќутевте со сендвичите во уста. Сега нема повеќе сендвичи па ги расчепативте устите.
А што ги праи поарни мизериите што сега ќутат, во устите полни со сендвичи а пред 2 или 5 години кога немало сендвичи за нив ги расчепатуваа устите ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А што тебе те праи поинаков ако сега ќутиш, а тогаш си се бунел?
Не ќутам јас сега, само не можам да престигнам од сендвичите. Мене сега ми смета непотизмот, ми смета лошата економија, ми сметаат еден куп работи. Чекам како ќе заврши ова со НАТО затоа што од тоа зависи и политичката и економската иднина на земјата.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.658

Кур ме заболе за Грујо, и кур ме боли како ги ранел сендвичите, нивната казна ги стигна... јас од Заев очекував 500 евра плата без промена на име (нАли какошто се колнеше во децата), а се што добивме е вазелин кој очигледно на вас најубаво ќе ви дојде. Вазелинци...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.808
Поени од реакции
17.026
Моментално имуни на перење мозок околу уставните измени само оние што гледаат турски и шпански серии....кој би рекол дека може нешто позитивно од ова да се има.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кур ме заболе за Грујо, и кур ме боли како ги ранел сендвичите, нивната казна ги стигна... јас од Заев очекував 500 евра плата без промена на име (нАли какошто се колнеше во децата), а се што добивме е вазелин кој очигледно на вас најубаво ќе ви дојде. Вазелинци...
Сега кур те боли за Гвујо, ама за 11 години во кој паторот ја направи Македонија Белорусија на Балканите еден пост не стигна да напишеш како критика. А сега не можеш да престигнеш на дневна основа.

Страшно, гадно, одвратно лицемерие.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487

С3га е различно, само со сменети актери

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.441
Поени од реакции
4.359
С3га е различно, само со сменети актери
Сега е различно тоа што овие се обидуваат да најдат начин да влеземе во нато и еу и со тоа да се фати здрав економски правец и се почне со вистинска економија. Да не се мотаме само како прдеж во гаќи, задолжуваме, крадиме и единствена економија да ни бидат тендерите а од странски инвестиции да имаме само такви од кои повеке имаме зијан отколку ќар. Без стабилизирање на државата, а кое нешто е невозможно без нато и еу, позначителен економски развој е невозможна мисија, никој, ниту од надвор ниту од внатре, нема да фрли ниту денар во економија во држава која може да се распадне на првото балканско развигорче.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Мнoгу се трудaт дa не внесaт у Нaтo и Еу,кaј дa е ке зaтруднaт.Пoкрaј вaзелин требaлo и средствa зa кoнтрaцепцијa дa нaбaвaт,ке им се нaшле при рaкa вo прегoвoрите

Член од
12 март 2009
Мислења
20.808
Поени од реакции
17.026
влеземе во нато и еу и со тоа да се фати здрав економски правец и се почне со вистинска економија. Да не се мотаме само како прдеж во гаќи, задолжуваме, крадиме и единствена економија да ни бидат тендерите а од странски инвестиции да имаме само такви од кои повеке имаме зијан отколку ќар. Без стабилизирање на државата, а кое нешто е невозможно без нато и еу, позначителен економски развој е невозможна мисија, никој, ниту од надвор ниту од внатре, нема да фрли ниту денар во економија во држава која може да се распадне на првото балканско развигорче.
тешки будалаштини..
ете што преавец фати Хрватска, па и Црна Гора е за никаде..
А Ирска не е во Нато па доживеа препород..
За Исланда да не зборувам, во Нато е ама затоа што е стратешки битен, а во ЕУ НЕ Е...
нема врска се тоа, па и ЕУ е економски вештачка творба, базирана на печатење скапи евра и субвенции !!..
Која логика е ние во Македонија да пиеме словенско млеко тетрапак и да јадеме словенски чоколади а работниците во словенските фабрики имаат 3х поголема плата од нашите во исти такви фабрики ??
Една голема ЛАГА коа мора да пукне, може да се случи баш ние да го го осетиме тој крах...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Мнoгу се трудaт дa не внесaт у Нaтo и Еу,кaј дa е ке зaтруднaт.
Колку оригинална заебанција. Не се труди премногу оти ќе затруднеш. Ја немав слушнато од трето одделение второ полугодие.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.658
Сега кур те боли за Гвујо, ама за 11 години во кој паторот ја направи Македонија Белорусија на Балканите еден пост не стигна да напишеш како критика. А сега не можеш да престигнеш на дневна основа.

Страшно, гадно, одвратно лицемерие.
Ај што си глуп како кур, туку си ќор како лилјак, класичен полтронски вазелин...збориш како не сум јадел говна за Грујо, Гоца, Ставре, Латас, Јанко, а те мрзи малце да пролисташ наназад да видеш кој го критикуваа најмногу тогаш кога излегоа бомбите.

Груки и останатите ќе си лежат затвор, затоа тие веќе на кур не ги ставам, дека во овој момент тие се небитни на политичката сцена. Моментално ми е битно што кур прави Муртинскава издркотина со државава, ветуваше мед и млеко за секого, а моментално сме дамбетер од пред 2 години, кога беше кризава во земјава. Земал ми решава тука име на држава со пропаднат референдум, а економијата самошто не го пробушила дното. 1000 затвореници аболицираше, ги смести Цацко, Љубе и Самка за странски инвестиции, а Кочо си дели тендери ко алва.

Ама јас не те гледам да пишеш некоја ебена критика за ова, критиките беа додека не падна Пастирот, од тогаш се ти е рамно... ох да, ти напиша една нежна тивка милозвучна критика за власта, кога го допреа дното со НАТОфестот, сигурно за таа критика ќе ти скратат од вазелинот што ќе го донесат дсновиве.

Прими сочуство.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom