Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Секако, јави се после 19 часот во МВР и побарај список.
Ме интересира дали јас сум гласал :) затоа прашав, дали ако внесам матичен ќе ми даде дали сум гласал или не.

T

Terroir

Гостин
Кој ги ебе копилињава .....Денес е дан за метак,ќе се знае конечно кој е на црно и бело ..... Дали битно им е материјалното добро(пари) или духовното добро(етникумот и држава)....
@Igorcemk ти ставил лајк, нели ти беше во странство ? Оти замина по материјалното добро, наместо да уживаш во духовното добро на државава.

Со ова темпо одвај 20% излезност до крај на ден (уствари може и до кај 25% со се наполнетите кутии во Зајас и околината).
Не споредувајте со предходни избори на кои од дпмне на членовите им беше налагано да гласаат рано до 9

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Мене не.Ама поради тоа што хејташ рандом жител на Македонска Каменица поради бугарскиот пасош,а не хејташ рандом жител од Теарце поради исти причини,добивам впечаток дека тебе ти менува националноста.
Не хејтам ја никого поради бугарски пасош. А понајмалку ми е битно дали тој со бугарски пасош е жител на Теарце или Каменица. Уопште не ми е јасно зашто некој би правел разлика помеѓу луѓе со бугарски пасош, во однос на тоа дали се од еден или друг град.
Поентата е во тоа што ако некој не е Македонец и наводно нема право да одлучува, според некои ваши искривени норми, тогаш и тие што се Бугари ваљда таму ги ставате, како и Абанците, или не?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Како бе ваква математика? 900 и кусур излегле мислам има поќе од 300 000 гласачи во дијаспората. 0,x проценти се тоа. Мислиш од 2500 што се регистрирале 35% гласале. Да бидеме прецизни.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Знаеш и сам дека се рачуна само оној кој се пријавил дека е во дијаспора.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
Никој не убедува дека ЕУ и НАТО е супер ама сумлива ми е количината на IQ што може да рече дека таму во иднина ќе е полошо од колку тука сега и во минатото.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Деќки шо се замарате со дијаспората не ми е јасно.
Тие што се пријавиле се водат како дијаспора, тие што не се пријавиле а ги има во избирачки список ќе ги чекаат во Македонија да дојдат да гласаат.
На крај пак ќе испадне танте за танте.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
Дали ќе има некаде список кој гласал после референдумот?
Официјалниот список ке си биде во ДИК, тоа е оној список кој го води избирачкиот одбор и во кој те заокружуваат кога одиш да гласаш и во истиот се потпишуваш дека си гласал. До тој список освен службено ДИК ,,друг никој нема пристап,, , си стои во вреќите затворен со ,,оние таквине,, за кои збореше Миле во бомбите. А други, неофицијални, списоци секако дека си водат и двете страни, па затоа внимавај, може да ти се одрази.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
За 2 саати од 2,45% на 8,10%.

Само за тие шо се попалија у 9 саат што имало само 2,45% излезност...

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Тие што не се пријавени да гласаат во ДКП стојат запишани во нивното матично место. Така да тие 35% од дијаспора им се очаен спин.
Е зошто очаен спин, кога од тие што се пријавиле да гласаат излегле 35 посто, незнам што е тука спин, и така мислам дека треба да има минимум на пријавени за да има гласање, неможе секаде каде што има дијаспора да се пуштаат кутии за гласање а никој да не е пријавен да гласа.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Абе oвa е шaнсa дa му се удри шлaкaницa нa Зaев,ЕУ и Нaтo не ни гинaт сaмo штo ке причекaме зa ЕУ.Oвa е зaвршенa рaбoтa единственo мoже жoлт кaртoн,шлaкaницa дa му се удри дa си знaе декa рaбoтa се бaрa oд негo,a не кaкo лешпер сo прoменa нa име и влез у Нaтo дa биде прoглaсен зa месијa

T

Terroir

Гостин
Абе oвa е шaнсa дa му се удри шлaкaницa нa Зaев,ЕУ и Нaтo не ни гинaт сaмo штo ке причекaме зa ЕУ.Oвa е зaвршенa рaбoтa единственo мoже жoлт кaртoн,шлaкaницa дa му се удри дa си знaе декa рaбoтa се бaрa oд негo,a не кaкo лешпер сo прoменa нa име и влез у Нaтo дa биде прoглaсен зa месијa
Шлаканица него може да му се удри и на предвремени избори, за жал прашањето е поставено така како што е и ако пропадне референдумот ќе оладат и од ЕУ. И предходно имаше држави таму кои што се против проширување на унијата, а ова само ќе им биде дополнителен изговор вклучувајки ги и секако нашите јужни соседи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom